Rating door de Libertina Movie webmasters: Outstanding.

Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

RAW - 2016

( Grave )

Regie: Julia Ducournau
Hoofdrollen: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Joana Preiss, Laurent Lucas, Marion Vernoux, Bouli Lanners, Thomas Mustin, Marouan Iddoub, Julianne Binard...
Scenario: Julia Ducournau
Muziek: Jim Williams
Montage: Jean-Christophe Bouzy
Cinematografie: Ruben Impens 
Première: 2016
Genre: Horror, Drama
Speelduur: 99 min.
Taal: Frans
Land: Belgïe, Frankrijk
Opmerking: Tijdens een vertoning op het filmfestival van Göteborg (Zweden) vielen verschillende mensen in het publiek flauw en/of moesten braken. Meer dan 30 mensen verlieten de bioscoop voortijdig en een extra pauze moest worden ingelast vanwege alle onrust.

 

  • Recensie: 

RAW- 2016

In haar eerste speelfilm schrijft en regisseert regisseur Julia Ducournau een prachtig maar bovenal een bizar verhaal, in een nogal fictieve wereld die voor elke vegetarische kijker de ultieme vijand zal zijn. Aan de andere kant is het jammer dat deze mensen van een dergelijke film worden beroofd. Een beetje controverse mag en moet in deze tijden waar vleeseters versus vegetariërs rechtlijnig tegenover elkaar staan met getrokken messen. De jonge regisseur toont een bewonderenswaardige virtuositeit in de omgang met de opnamehoeken (indrukwekkende scènes onder de lakens), de afwisseling van shots en in de strakke montage waarmee ze een verhaal vertelt dat een "begin, midden en einde" weet te hebben - zoals Godard zou zeggen " en dat ondanks zijn schandaligheid (of misschien daardoor) perfect overeenkomt met de nachtmerrieachtigheid van ons dagelijks leven". Conclusie, interessant verhaal en grafisch sterk in beeld gebracht, waardoor het voor fans van het genre veel te bieden heeft. Als je echter een probleem hebt met een paar emmers bloed en enkele rauwe scènes dan zal RAW bepaald niet uw ding zijn.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn / RAW - 2019: VERHAALLIJN: RAW - 2016:

RAW - 2016

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen