Rate This Movie:


Rating: 3 sterren
1 stem

La Guerre du Feu - 1981

Regie: Jean-Jacques Annaud
Hoofdrollen: Everett McGill, Rae Dawn Chong, Ron Perlman, Nicholas Kadi, Gary Schwartz ...
Scenario: Gérard Brach, naar het boek van J.H. Rosny Sr. 
Muziek: Philippe Sarde 
Montage: Yves Langlois
Cinematografie: Claude Agostini
Première: 1981
Genre: Avontuur, Drama, historisch
Speelduur:  100 min.
Taal: Frans (enkel proloog)
Land: Canada, Frankrijk
Opmerking:  Ondanks dat ze namen in de aftiteling hebben, wordt geen van de namen van de personages in de film genoemd. Dit komt omdat er geen dialoog in de film is (tenminste geen dialoog die begrijpelijk is.) Dit maakt het geven van de namen aan de personages zinloos.

 

  • Recensie:

La Guerre du feu - 1981

In het Paleolithicum werd een kleine prehistorische stam gedecimeerd door een aanval van verschillende mannen. De film van Jean-Jacques Annaud is een meesterwerk die een weergave is van de nietige mensheid te midden van een overweldigende natuur. In 100 minuten, een reis van negen maanden die 40.000 jaar menselijke geschiedenis samenvat. De film is een vrije bewerking van de roman van JH Rosny, die het verhaal vereenvoudigt en verrijkt met nieuwe thema's in vergelijking met de roman: liefde voor een jonge vrouw uit een andere stam, seksualiteit en moederschap.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Een stam van Homo sapiens(een ondersoort van de Homo sapiens) de Ulams, die weet hoe ze vuur moet behouden en gebruiken, maar niet weten hoe ze het moet maken, wordt aangevallen door een stam van Neanderthalianen, de Wagabous. Tijdens de confrontatie werd het vuur vernietigd.Een groep weet te vluchten naar een nieuw leefgebied midden in een moeras. In hun nieuw leefgebied zijn ze hulpeloos zonder vuur, overgeleverd aan de elementen en wilde dieren. De stam besluit om terug in bezit te komen van vuur. Drie jonge krijgers, Naoh, Amoukar en Gaw, gaan vervolgens op pad om vuur te vinden.De oorlog om vuur begint. Tijdens hun zoektocht volgen genadeloze gevechten en een ongelijke strijd tegen de natuur elkaar op, het is een strijd die elk moment het voortbestaan van de stam kan vernietigen. Naoh ontmoet tijdens de tocht Ika, een jong meisje uit de Ivaka-stam, Homo sapiens, die weet hoe ze vuur moeten maken... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Jean-Jacques Annaud (FRA) op Libertina Movie:

 

  • La Guerre du Feu - 1981

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen