Rate this movie:


Rating: 4 sterren
2 stemmen

Petit Paysan - 2017

Regie: Hubert Charuel
Hoofdrollen: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners, Valentin Lespinasse, Marc Barbé, Clément Bresson, Jean Charuel, India Hair, Franc Bruneau...
Scenario: Claude Le Pape, Hubert Charuel, Jean-Paul Charuel
Muziek:  Myd
Montage: Lilian Corbeille, Julie Lena, Grégoire Pontécaille
Cinematografie: Sébastien Goepfert 
Première: 2017
Genre: Drama
Speelduur:  90 min.
Taal: Frans
Land: Frankrijk
Opmerking: Gefilmd op de boerderij van regisseur Hubert Charuel's ouders.

 

  • Recensie:

Petit Paysan - 2017

Het regiedebuut van Hubert Charuel is een hedendaagse boerenfilm zonder veel franjes en met een realistisch verhaal. Charuel presteert het om met "Petit Paysan" een indrukwekkend maar gedoseerde hoeveel spanning los te laten op zijn filmpubliek waardoor bij het zelfde publiek spontaan empathie ontstaat voor het hoofdpersonage de jonge boer Pierre, vertolkt door Swann Arlaud. Arlaud is onweerstaanbaar hij is humeurig, koppig, stil en intens wat dan weer voor een mooie balans zorgt met zijn begripvolle, maar ook nuchter en steeds ongeduldiger wordende zus en veerarts Pascale, vertolkt door Sara Giraudeau. Regisseur Charuel mikt met deze film op realisme en raakt zijn doel middenin de roos. Petit paysan - 2017 is een nachtmerrie scenario voor elke boer, en er is geen ontsnappen aan. Meteen is duidelijk uit het eerste bedrijf van de film dat het geen happy end kan worden, per slot van rekening is het geen Hollywoodfilm. Een zeer geslaagde film!

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn/ Petit paysan (2017): VERHAALLIJN / Petit paysan (2017)

Verhaallijn: Petit paysan (2017)

Boer Pierre (Swann Arlaud) een dertigjarige vrijgezel van wie het leven en geluk draait om zijn boerderij wordt wakker te midden van zijn 30 koeien, die zijn huis zijn binnengedrongen tot in de slaapkamer. Hij is het type boer die elk dier bij zijn naam kent en houdt steeds getrouw de wacht bij een nakende geboorte van een kalf. Zijn moeder moedigt hem aan om een relatie te beginnen met de lieve en gelukkige lokale bakkerin, Angélique.

De enige vrouw waar hij echter om geeft is zijn zus Pascale (Sara Giraudeau), niet echt uit broederliefde, maar vooral omdat ze de lokale dierenarts is. De laatste tijd belt Pierre haar dagelijks, soms zelfs 's nachts, bezorgd over een van zijn koeien die ongewoon moe lijkt. Ondanks Pascale's herhaalde pogingen om hem gerust te stellen, vermoedt Pierre dat er meer aan de hand is. De onverklaarbare en ongeneeslijke epidemische ziekte die onlangs vanuit Nederland en België overwaaide naar Frankrijk zou een verklaring kunnen zijn. Pierre die dichter bij zijn koeien staat dan zijn zus besluit zich te verdiepen in het onderwerp en struint een ganse nacht het internet af. Al snel komt hij tot de conclusie dat zijn deze bezorgdheid werkelijkheid is geworden.

Desondanks wil Pierre zijn koeien niet opgeven zonder een gevecht, want als hij gelijk heeft en de gezondheidsinspectie ervan zou horen, moet zijn hele kudde afgeslacht worden. Nerveus en zwijgzaam, lijkt Pierre de behoefte te ontwikkelen om in de melkstal zijn dieren te knuffelen en naarmate de kans op een epidemie toeneemt, wordt deze behoefte alleen maar extremer. Een van de symptomen van de ziekte is een koorts die bloedingen op de rug van de dieren veroorzaakt. Terwijl de angst van Pierre om zijn kudde te verliezen verandert in een gevaarlijke paniek, probeert hij wanhopig voor buren, vrienden en eigen familie de epidemie te verbergen die zich verspreidt onder zijn koeien. Als de eerste duidelijke en niet te ontkennen symptomen van de ziekte opduiken neemt Pierre een dramatische beslissing…

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

(Foto boven)  Swann Arlaud als jonge boer Pierre.

 

Trailer:


Andere films van regisseur Hubert Charuel (FRA) op Libertina Movie:

 

  • Petit Paysan -2017

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen