Rate this movie:


Rating: 4.3333333333333 sterren
6 stemmen

Sweet Movie - 1974

Regie: Dusan Makavejev
Hoofdrollen: Carole Laure, Piere Clémenti, Anna Prucnal...
Muziek: Manos Hadzidakis
Montage: Yann Dedet

Première: 1974
Genre: Cult, Erotiek, Art-movie, Avant-garde, Experimentele film, Trash
Speelduur: 98 min.
Taal: Engels
Land: Canada, Frankrijk, West-Duitsland
Opmerking:  "Sweet Movie" zorgde voor veel opschudding in de jaren 70' en is/was verboden of gecensureerd in verschillende landen.

 

  • Recensie:

Sweet Movie - 1974

Sweet Movie - 1974 is een grensverleggende hyper-excessieve film van Dusan Makavejev, waar het verondersteld wordt om overal grapjes over te maken. Het heeft 2 vrouwen als hoofdrolspelers in twee onafhankelijke verhalen, maar zeer goed gemengd in het visuele, wetende dat Makavejev een genie van de mix is. Sweet Movie doet tot heden heel wat stof opwaaien en niet louter en alleen om zijn expleciete beelden, evenzeer om het thema van de pedofiele vrouw. De aanwezigheid van een resem aan anarchistische en artestieke wansmaak is verbijsterend. Voor de knappe Canadese actrice Carole Laure (In de rol van Miss Canada) was Sweet Movie haar internationale doorbraak. (Zie ook: La Menace – 1977). Sweet Movie een cultfilm die elke zichzelf noemende filmliefhebber gezien moet hebben!

D.D. voor Libertina Movie

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Het verhaal volgt een bizarre Miss World verkiezing in 1984. Miss Canada, die de verkiezing wint voor de "meest maagdelijke" deelneemster mag de al even bizarre prijs; trouwen met een rijke industrieel, in ontvangst nemen. Door zijn vernederende puriteinse kennismaking met geslachtsgemeenschap keert ze terug naar haar schoonmoeder, die haar uit woede bijna vermoordt. De familie bodyguard haalt ze weg en stopt ze in een bagagekoffer richting Parijs. Daar ontmoet ze een Zuid-Amerikaanse zanger en raakt in de ban van deze man, El Mancho. Op een etage van de Eiffeltoren hebben ze in het public een stomende vrijpartij die al vlug uit de hand loopt. Een groep nonnen die de toren bezoekt weten niet wat hun overkomt en supporteren de twee naar een climax waarbij El Mancho vast komt te zitten. Er wordt een ambulance opgroepen waarop de twee worden afgevoerd in een hachelijk positie. Na een omzwerving via de keuken van een hotel-restaurant komen ze terecht in een gemeenschap onder leiding van Otto Muehl. De gemeenschap heeft wedergeboortenervaringen waarbij leden huilen, plassen en poepen als een baby terwijl anderen het opruimen. De tweede verhaallijn gaat over Anna Planeta, die een met snoep en suiker gevulde boot door de Amsterdamse grachten vaart. De boot heeft als boegbeeld de kop van Karl Marx. Ze neemt de liftende zeeman Potemkin mee, hoewel ze hem waarschuwt dat ze hem zal vermoorden indien hij verliefd op haar wordt stapt hij op de bood. Anna vermoordt hem tijdens het vrijen. Anna heeft ook kinderen aan boord. Ze wordt later gearresteerd door de politie, die de plastic zakken met lichaamsdelen in beslag neemt. Uiteindelijk worden de kinderen herboren uit deze plastic tassen. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

 

 

Trailer:


Andere films van regisseur  Dusan Makavejev (SRB) op Libertina Movie:

 

  • Sweet Movie - 1974

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen