Rate this movie:


Rating: 3 sterren
2 stemmen

L'Homme Orchestre - 1970

Regie: Serge Korber
Hoofdrollen: Louis de Funès, Olivier de Funès, Noëlle Adam...
Scenario: Jean Halain, Serge Korber
Muziek: François de Roubaix
Montage: Robert en Monique Isnardon, Inès Collignon
Cinematografie: René Goliard
Première: 1970
Genre: Komedie, Musical, Dans
Speelduur: 87 min.
Taal: Frans
Land: Frankrijk
Opmerking: Ook bekend onder de naam "Piti Piti Pa".

 

  • Recensie:

 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn / L'Homme Orchestre - 1970: VERHAALLIJN / L'Homme Orchestre - 1970

Verhaallijn: L'Homme Orchestre - 1970

De dansers bij het hedendaagse dansgezelschap van Evan Evans (Louis de Funès) moeten zich met lichaam en ziel wijden aan de dans en worden met ijzeren vuist gestuurd. Als één van zijn dansers besluit de groep te verlaten omdat ze wil trouwen en haar aanstaande nieuwe burgerlijke staat onverenigbaar is met haar functie bij Evan Evans. Evans richt daarop met de hulp van Philippe (Olivier de Funès) zijn neef en Françoise (Noëlle Adam) zijn assistent audities in om een nieuwe dans parel te vinden. Hij wordt verliefd op het talent van Endrika (Puck Adams). Het is met enthousiasme dat hij haar associeert met de groep.

Net als haar collega's dansers moet Endrika haar volledige motivatie aan dans wijden. En toch biedt een van de dansers en niet de minste, Françoise, zichzelf een liefdesleven aan met de neef van Evan. Als hij hiervan hoort, dwarsboomt hij deze ontluikende liefde door philippe's naïviteit te misbruiken, door opnames te maken van een gesprek tussen hem en Françoise waar hij wordt afgewezen.

Tijdens een rondreis door Italië wordt Endrika gedwongen om haar zoontje terug op te halen bij het opvanggezin waar hij tijdelijk is ondergebracht, een zoontje over wie ze het bestaan nog nooit vertelde aan iemand uit de dansgroep. Omdat ze niet in staat is om snel een nieuwe kinderoppas te vinden, besluit ze, op advies van Françoise, om Evan Evans via een brief te laten geloven dat het kind van zijn neef Philippe is dat hij zou hebben verwekt tijdens een avontuurtje bij één van de vorige tournees in Italië.

Evan Evans vraagt vervolgens aan zijn neef om verantwoording af te komen leggen, en uit te zoeken of dit waar is, en met wie hij dit kind zou hebben gekregen. Hij ontkent niet. Dit kind moet van hem zijn en de moeder moet een jonge Siciliaanse (Paola Tedesco) zijn met wie hij een affaire had. Evan Evans besluit naar de ouders van de jonge vrouw te gaan, om de zaken op te helderen. Wanneer hij bij deze familie aankomt, ontdekt hij met afgrijzen dat de baby niet van de vrouw is, maar dat zijn neef inderdaad een meisje verwekte bij haar. Evan wordt niet enkel gedwongen om het jongetje terug mee te nemen naar het hotel maar ook het meisje waardoor hij nu opgescheept zit met twee baby's.

De furieuse Evan Evans roept zijn neef opnieuw ter verantwoording, om er eindelijk achter te komen wie de moeder van het jongetje kan zijn. Philippe denkt dat het waarschijnlijk dan de dienstmeid van een Romeinse markies(Franco Volpi) moet zijn. Evan Evans gaat naar de markies en ontdekt dat hij getrouwd is met zijn dienstmeisje en dat ze nooit kinderen heeft gehad. Het is zo verwarrend dat hij terugkeert naar het hotel. Philippe ziet helemaal niet in wie nog de moeder van het jongetje zou kunnen zijn.

Evan Evans en Philippe vinden een oppas om voor de twee kinderen te zorgen, en in het geheim smokkelen ze de kinderen uit het hotel. Endrika, Françoise en de andere dansers die de verdwijning van de kinderen ontdekken, geloven dat ze zijn ontvoerd en waarschuwen de Italiaanse politie, die er niet lang over doet om Evan Evans en Philippe te vinden om hen te ondervragen.

Het is niet zonder slag of moeite dat ze aan de commissaris (Marco Tulli) proberen uit te leggen hoe ze twee baby's in trommels naar buiten smokkelden, maar gelukkig maakt de komst van de dansers en de moeder van het kleine meisje het mogelijk om dingen te verduidelijken zodat alles goed afloopt…

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur  Serge Korber (FRA) op Libertina Movie:

 

  • L'Homme Orchestre - 1970

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen