Rating door de Libertina Movie webmasters: Outstanding

Rate this movie:


Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Le Mari De La Coiffeuse - 1990

Regie: Patrice Leconte
Hoofdrollen: Jean Rochefort, Anna Galiena, Maurice Chevit, Roland Bertin, Didier Decoin, Jacques Mathou, Anne-Marie Pisani, Ticky Holgado, Michèle Laroque, Laurence Ragon...
Scenario: Claude Klotz,  Patrice Leconte
Muziek: Michael Nyman 
Montage: Joëlle Hache
Cinematografie: Eduardo Serra
Première: 1990
Genre: Drama, Romance, Erotiek
Speelduur: 105 min.
Taal: Frans
Land: Frankrijk
Opmerking: Het adres van het kapsalon in de film (tegenwoordig een restaurant), 43 Rue du Châtel, Senlis, Oise, France.

 

  • Recensie:

Le Mari De La Coiffeuse - 1990

De openingsscène neemt ons al onmiddellijk mee naar het verleden van Antoine en laat zien hoe zijn fixatie op kapsters tot stand komt. Michael Nyman slaagt er wonderwel in om een nostalgische sfeer op te wekken met het verhaal en de opvallend mooie beelden . "Le Mari De La Coiffeuse" is een mix van humor, erotiek en drama die over het algemeen goed werd ontvangen door critici. De regisseur won de Prix Louis Delluc in 1990. De Franse film lokte in de Duitsland een groot publiek naar de bioscopen. Een jaar later had: "Le Mari De La Coiffeuse" o.b.a. "The Man of the Hairdresser", hoop op zeven Césars. Naast de productie van Leconte werden het scenario en Jean Rochefort's acteerprestaties genomineerd. Bij de prijsuitreiking moesten cast en crew echter met lege handen naar huis.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:
>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: De jonge Antoine twaalf jaar, (Henry Hocking) betoverd door de onstuitbare vrouwelijkheid van een kapster keert onnodig vaak terug naar het kapsalon van de rondborstige Mevrouw Sheaffer, onder het voorwendsel zijn haar te laten knippen door haar. Maar Antoine's echte reden is om de kapster te bespioneren en dicht bij haar te zijn. Hij besluit ooit met een kapster te trouwen. Nu Antoine (Jean Rochefort) vijftiger is, wordt hij nog steeds geplaagd door de betovering van het kapsalon en de toenmalige kapster haar vrouwelijke gebaren en vormen. Hij voert zijn jeugdambitie uit en vraagt de knappe kapster Mathilde (Anna Galiena) ten huwelijk. Ze beantwoordt zijn aanzoek positief en spoedig huwen ze. Vanaf dan brengt hij al zijn tijd door in haar kapsalon waar het paar een passionele liefde met elkaar beleven. De realiteit blijkt net zo geweldig als in Antoine's zijn fantasie te zijn, het duo geniet van een raadselachtige en betoverende relatie. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Patrice Leconte (FRA) op Libertina Movie:

 

  • Le Mari De La Coiffeuse - 1990

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen