Rate This Movie:


Rating: 4.5 sterren
4 stemmen

C'Era Una Volta Il West - 1968

(Once Upon a Time in the West)

Regie: Sergio Leone
Hoofdrollen: Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Gabriele Ferzetti, Paolo Stoppa...
Scenario: Sergio Leone, Bernardo Bertolucci, Dario Argento
*Muziek: Ennio Morricone
Montage: Nino Baragli 
Cinematografie: Tonino Delli Colli
Première: 1968
Genre: Western, Drama, Cult
Speelduur: 145, 165 en 175 min (director's cut).
Taal: Engels, Italiaans, Spaans
Land: Italië,Verenigde Staten, Spanje

Opmerking: Sergio Leone wilde oorspronkelijk dat Sophia Loren Jill McBain speelde, Leone besloot haar echter niet te casten omdat hij vreesde dat ze zou proberen te veel dominantie en invloed uit te oefenen op hoe de film werd gemaakt, gezien haar beroemde eigenzinnige en temperamentvolle persoonlijkheid. Hij castte in plaats daarvan Claudia Cardinale om Jill te spelen, zonder haar het script te laten zien.

 

  • Recensie:

C'Era Una Volta Il West - 1968
Epische film, is waarschijnlijk de beste western die er ooit gemaakt is. Sergio Leone's C'Era Una Volta Il West uit 1968 is zijn vierde western en mag volgens mij als zijn beste beschouwd worden. De film is opgenomen in Spanje, maar speelt zich af in Flagstaff, Arizona, circa 1870. In eerste instantie bleek de film een tegenvaller en werd genegeerd door de Oscars, de Golden Globes en BAFTA . Dat veranderde snel naarmate de weinige toeschouwers uitermate onder indruk waren en de prent lovende kritieken kreeg.
Het verhaal voor dit bijna drie uur durende meesterwerk is vrij eenvoudig en bedacht door grootmeesters in het vak Bernardo Bertolucci , Dario Argento en Sergio Leone zelf. Dat het verhaal eenvoudig is gehouden is maar goed ook en komt het geheel ten goede, want er is zoveel te zien en te horen in dit meesterwerk dat je al vlug de draad zou verliezen in een moeilijk verhaal.
Visueel en auditief zijn er maar weinig films die je boven C'Era Una Volta Il West kan plaatsen. De perfecte symbiose tussen de beroemde muziek van Ennio Morricone, randgeluiden en het camerawerk is subliem.
‎De verschillende goed uitgewerkte hoofdpersonages zijn goed geïntegreerd in het centrale plot en brengen mede door de geweldige casting, waaronder: Charles Bronson, Henry Fonda, Jason Robards, Gabriele Ferzetti en Claudia Cardinale de film niet enkel tot leven maar tillen deze naar een majestueus meesterwerk. C'Era Una Volta Il West is niet alleen een norm bepalende film voor zijn genre, met name de western maar ook daarbuiten.
D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Drie mannen wachten op het perron van een station, verdwaald in het midden van de woestijn. Iemand stapt uit de net gearriveerde trein, als de trein op het punt staat opnieuw te vertrekken klinkt het geluid van een mondharmonica die de drie mannen hun aandacht trekt. Een man met getaand gezicht kijkt hen aan, aan de andere kant van de rails. Ze trekken hun wapens, maar de onbekende is sneller en schiet ze alle drie naar het hiernamaals. Niet ver daarvandaan worden de boer Brett McBain en zijn drie kinderen vermoord door de moordenaars van een zekere Frank, die zelf betaald wordt door Morton, de spoorwegbeheerder, die het traject van zijn nieuwe spoorlijn absoluut over het eigendom van de overledene wil laten lopen en er tevens een station wil bouwen want in de verste verte zijn er geen waterbronnen die broodnodig zijn om zijn plannen te laten slagen. Maar dat is zonder de vastberadenheid en dorst naar wraak van Jill, de weduwe van McBain. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur  Sergio Leone (ITA) op Libertina Movie:

 

  • C'Era Una Volta Il West - 1968

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen