Rate this movie:


Rating: 4.6 sterren
5 stemmen

Klip - 2012 (Clip)

Regie: Maja Miloš
Hoofdrollen: Isidora Simijonovic, Vukasin Jasnic, Sanja Mikitisin, Jovo Maksic , Katarina Pesic , Monja Savic ...
Scenario: Maja Milos
*Muziek: Ognjen Popic, Zoran Maksimovic,
Montage: Stevan Filipovic 
Cinematografie: Vladimir Simic 
Première: 2012
Genre: Drama, Erotiek 
Speelduur: 102 min.
Taal: Servisch
Land: Servië
Opmerking: KLIP - 2012 (CLIP) winnaar van de "Tiger Award" op het International Film Festival Rotterdam 2012.

  • Recensie:

Klip - 2012 (Clip):

Klip, speelt zich af in het naoorlogse Servië en toont de slechte sociale zekerheid, infrastuctuur en de daarbij horende armoede die een groot deel van de bevolking treft.
De regisseur liet naar eigen zeggen zich inspireren door video's op YouTube waarin jongeren zichzelf portretteren. Met haar debuutfilm "Klip" maakte Maja Milos een realistische en provocerende Art-movie van topniveau.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Jasna woont in de buitenwijken van Belgrado met haar ouders en jongere zus Milica. Haar vader is ernstig ziek; de moeder heeft haar handen vol door de situatie en heeft weinig tijd voor het puberende meisje. Jasna brengt de meeste tijd door in haar kamer of met haar vrienden. De meisjes gaan vaak op stap in het geheim en consumeren naast alcohol ook drugs in de vorm van THC en cocaïne. Hun uiterlijk en zelfexpressie zijn erg belangrijk voor hen. Jasna legt veel alledaagse, maar ook intieme situaties vast met videoclips op haar smartphone. Ze ontmoet de jongen Dole en wordt verliefd op hem. Dole gaat naar dezelfde school en toont in eerste instantie geen interesse in Jasna. Langzaam aan weet ze zijn aandacht te trekken. Er ontstaat een puur seksuele relatie, Dole behandelt het meisje brutaal en pejoratief om elke gehechtheid vermijden. Jasna blijft contact met hem op nemen en verwaarloost haar school steeds meer. Steeds vaker komt ze niet opdagen in de school na nachtjes drinken. De toestand van haar vader gaat snel achteruit. Een rijke oom in Qatar maakt eindelijk de vitale operatie mogelijk door het huis van de grootouders in Gajdobra te kopen. De grootouders verhuizen naar het kleine appartement van de familie. Jasna heeft weinig interesse in haar zieke vader en probeert zijn toestand voor haar vrienden geheim te houden. Bij een uitstap met haar klas bezoeken ze een weeshuis, daar beseft ze hoe waardevol een vader is. Toch heeft ze het moeilijk om met haar vader te praten over zijn ziekte. Ze wil haar gevoelens en zorgen aan Dole onthullen, maar hij is niet geïnteresseerd. Het meisje raakt steeds meer in de ban van de kille Dole. Zelfs haar beste vrienden verliezen hun invloed. Ze provoceert de jongen zelfs om hem als partner voor zich te winnen...
D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Foto onder: Isidora Simijonovic  als "Jasna" in de film KLIP - 2012

Trailer:


Andere films van regisseur Maja Miloš (SRB) op Libertina Movie:

 

  • The Heart Is Deceitful Above All Things - 2004

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen