Rate this movie:


Rating: 3.5 sterren
4 stemmen

The Island of Dr. Moreau - 1977 

Regie: Don Taylor
Hoofdrollen: Burt Lancaster, Michael York, Nigel Davenport, Barbara Carrera, Richard Basehart ...

Scenario: Al Ramrus , John Herman Shaner, naar de roman geschreven door de Engelse schrijver H. G. Wells
Muziek: Laurence Rosenthal 
Montage: Marion Rothman 
Cinematografie: Gerry Fisher 
Première: 1977
Genre: Sciencefiction, Avontuur, Trash, Cult
Speelduur: 99 min.
Taal: Engels
Land: VS

Opmerking:  Van deze film "The Island of Dr. Moreau" bestaat er ook een remake versie uit 1996 met o.a  Marlon Brando en Val Kilmer. Wij verkiezen echter met voorsprong de versie uit 1977. 

 

  • Recensie:

The Island of Dr. Moreau - 1977

Van de roman  van H.G. Wells "The Island of Dr. Moreau" zijn 3 films  uitgebracht:  

  1. The Island of Lost Souls - 1933
  2. The Island of Dr. Moreau - 1977
  3. The Island of Dr. Moreau - 1996

Wij verkiezen met voorsprong de verfilming van 1977 met Burt Lancaster, om de reden dat  1933 Z/W en bovendien gedateerd is. De verfilming van 1996 met Marlon Brando is dan weer niet te pruimen, vooral te danken aan Brando's schabouwelijk acteerwerk en in mindere mate door het scenario. De verfilming van 1977 is nog altijd het bekijken meer dan waard, en was zijn tijd ver vooruit. Met als onderwerp "genetische manipulatie" blijft de film zijn actualiteit behouden. De cinematografie is prachtig en samen met het acteerwerk word je vanaf het begin in het verhaal gezogen. Ook de maquillagecrew mag een pluim op de hoed steken, hoewel tegenwoordig alles via computer zou worden verwerkt komen de "Humanimals"  erg geloofwaardig over. Kortom regisseur Don Taylor leverde hier mooi werk af. 

  • Verhaallijn:
>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Zijnde 1912. Nadat hun schip op zee is vergaan, spoelen twee matrozen aan op een tropisch eiland. Terwijl de ene matroos met de naam Andrew Braddock (Michael York) de gewonde achterlaat om hulp te zoeken, verschijnt over de gewonde een zwarte schaduw... Andrew Braddock, wordt na een zwerftocht door de jungle van het eiland, gevonden door Dr. Moreau (Burt Lancaster).Die besluit Braddock mee te nemen naar zijn nederzetting. Moreau is een geneticus die samen met diens aangestelde landbeheerder Montgomery (Nigel Davenport) en de mooie Maria (Barbara Carrera) op het eiland woont. Hij laat Braddock zijn werk zien "een serum die in staat is de genetische code te herprogrameren van organismen". Proefdieren die hij heeft geïnjecteerd met zijn serum veranderen in semi-menselijke wezens, die Moreau "Humanimals" noemt. Ze hebben rudimentaire intelligentie en kunnen praten. Moreau heeft hen een wetboek gegeven om te voorkomen dat ze terugkeren naar hun dierlijke gewoonten. Zo is het b.v. verplicht om rechtop te lopen. Braddock wil zo snel mogelijk het eiland verlaten maar Moreau's doel is om hem daar te houden, hij is van plan het experiment in omgekeerde volgorde uit te voeren en Braddock te veranderen van mens naar dier... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Foto: The Island of Dr. Moreau - 1977.  Aanval van tijger op een "Humanimal".

Trailer:


Andere films van regisseur Don Taylor (USA) op Libertina Movie:

 

  • The Island of Dr. Moreau - 1977 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen