Rate this movie:


Rating: 4.1666666666667 sterren
6 stemmen

Alive - 1999

Regie: Frank Marshall
Hoofdrollen: Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton, Sam Behrens ,Illeana Douglas, Jack Noseworthy, David Cubitt, Danny Nucci... (verteller): John Malkovich
Scenario: Piers Paul Read (boek) & John Patrick Shanley
*Muziek: James Newton Howard, *Aaron Neville...
Montage: Michael Kahn, William Goldenberg
Cinematografie: Peter James
Première: 1993
Genre: Drama, Avontuur, Vliegtuigramp,
Speelduur: 127 min.
Taal: Engels
Land: Verenigde Staten
Opmerking: Gebaseerd op waargebeurde feiten.

 

  • Recensie:

Alive-1993

Alive  is het indrukwekkend verhaal van een Uruguayaanse rugbyteam die op vrijdag 13 oktober 1972 met hun vliegtuig van Fuerza Aérea Uruguaya (vlucht 571) neerstortte in de Andes. Het waar gebeurde verhaal leidde o.a tot :

  • een boek  "Alive: The Story of the Andes Survivors" (1974)" van Piers Paul Read.
  • de speelfilm "Alive" (1993) van regisseur Frank Marshall.
  • een Documentaire "Stranded" (2007) van regisseur Gonzalo Arijon

Alive een intens verslag van dood en overleving in het ijskoude en levenloze Andesgebergte en schetst een zodanige levendig portret van menselijk uithoudingsvermogen die aan de ribben blijft plakken. Alive is in al zijn schoonheid hard en rauw maar vooral levensecht. De menselijke behoefte om te overleven in onmenselijke omstandigheden die je als kijker onherroepelijk de vraag zal opwekken: "Zou ik? Zou ik niet?"
Zeker weten! Deze film maakt op iedereen indruk.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn: Alive 1993 : VERHAALLIJN / Alive - 1993:

Verhaallijn: Alive - 1993

13 Oktober 1972 een vliegtuig met een jong Uruguayaans rugbyteam stort neer boven het ijzige Andes-gebergte, op de grens van Argentinië en Chili. De 27 overlevenden wachten acht dagen lang in de bittere kou op hulp van buitenaf. Hun voorraden raken uitgeput en de situatie wordt steeds wanhopiger.

De teamkapitein, Antonio, coördineert de inspanningen om de gewonden te helpen. Medische studenten Roberto Canessa en Gustavo Zerbino bieden hulp aan de gewonden. Ondertussen vecht Nando Parrado, die een hoofdletsel heeft opgelopen, voor zijn leven. Zijn zus Susana is ernstig gewond.

In de ijzige nachten kruipen de overlevenden dicht tegen elkaar aan in het vliegtuigwrak om warm te blijven. Ze ontdekken dat de stoelhoezen als dekens kunnen dienen. Antonio en zijn mede-overlevenden proberen de wind buiten te houden door bagage in het gat aan het uiteinde van het wrak te stoppen.

Terwijl de dagen verstrijken, sterven er nog meer passagiers. Met niets om op te jagen of te verzamelen in de ijzige omgeving, besluit Antonio tot rantsoenering. Wanneer ze een doosje chocolaatjes en een doos wijn vinden, wordt dit een kostbare schat.

De overlevenden moeten hun menselijke grenzen verleggen om te overleven. Ze worden gedwongen tot wanhopige maatregelen, maar hun vastberadenheid en veerkracht houden hen in leven. Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, hoop en de ongelooflijke kracht van de menselijke geest.

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

 

 

Trailer:


Andere films van regisseur Frank Marshall (USA) op Libertina Movie:

 

  • Alive - 1999

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen