Rate this movie:


Rating: 5 sterren
1 stem

La Notte di San Lorenzo - 1982

(The Night of the Shooting Stars)

Regie: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Hoofdrollen: Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli, Massimo Bonetti, Miriam Guidelli, Sabina Vannucchi, Enrica Maria Modugno
Scenario: Paolo Taviani, Vittorio Taviani, Giuliani G. De Negri, Tonino Guerra
*Muziek: Nicola Piovani (*La notte di San Lorenzo Seq/10)
Montage: Roberto Perpignani
Cinematografie: Franco Di Giacomo
Première: 1982
Genre: Drama, Oorlog
Speelduur: 105 min.
Taal: Italiaans
Land: Italië
Opmerking: Winnaar Grote Prijs van de Jury en winnaar Prijs van de Oecumenische Jury op het filmfestival van Cannes 1982.

 

  • Recensie:

 La notte di San Lorenzo - 1982 

In het Nederlands "De Nacht van de Vallende Sterren", is een verwijzing naar de Italiaanse folklore " De Nacht van San Lorenzo", een nacht dat dromen uitkomen. Ironisch genoeg ondergaan de vluchtende dorpelingen, waarover de film gaat, een weerde nacht. Franco Di Viacom verantwoordelijk voor de cinematografie weet het prachtige Toscane platteland voortreffelijk in beeld te brengen, waardoor het contrast met de wreedheden van de oorlog die er plaatsvinden worden benadrukt. Voor velen is: "La Notte di San Lorenzo" het opus magnum van de gebroeders Taviani, wat op zich al wil zeggen dat we hier te maken hebben met een film van hoog niveau. 

D.D. voor Libertina Movie. 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN, La notte di San Lorenzo - (1982): Het einde van de oorlog nadert, de Amerikaanse bevrijders zijn begonnen aan de bevrijding van Italië. De Duitse bezetters in het Toscane dorpje San Martino bereiden een vergeldingsactie voor. Een Duitse militair is er vermoord en de dader is niet gevonden. Alle huizen die ze van plan zijn te verwoesten werden gemarkeerd met een kruis. s'Nachts om drie uur zullen de huizen verwoest worden. Om hun veiligheid te garanderen krijgen de dorpelingen het bevel zich te verzamelen in de kerk... aldus de Duitsers. Galvano Galvani (Omero Antonutti) is wantrouwig tegenover Duitse garantie. Hij is verontrust dat de Duitsers zich op de dorpelingen zullen wreken voor de moord op de militair. De dorpelingen zijn verdeeld en besluiten zich op te delen in twee groepen, waarvan één groep in de kerk gaat schuilen en de andere groep na het vallen van de nacht zal vluchten, richting de Amerikaanse bevrijders... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer: 


Andere films van regisseur Paolo Taviani (ITA) & Vittorio Taviani (ITA) op Libertina Movie:

 

  • La Notte di San Lorenzo - 1982
  • La Notte di San Lorenzo - 1982

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen