Rate this movie:


Rating: 4.75 sterren
4 stemmen

The Zero Years - 2005

Regie: Nikos Nikolaidis

Hoofdrollen: Vicky Harris, Jenny Kitseli, Arhontissa Mavrakaki, Eftyhia Giakoumi, Michele Valley, Alkis Panagiotidis, Yiorgos Mihalakis, Maria Margeti, Nikos Moustakas...

Scenario: Nikos Nikolaidis

Muziek: Simeon Nikolaidis

Montage: Giorgos Triandafyllou

Cinematografie: Sifis Koundouros

Art Direction: Marie-Louise Bartholomew

Première: 2005
Genre: Art-movie, Science-Fiction, Trash, Drama
Speelduur: 123 min.
Taal: Grieks
Land: Griekenland
Opmerking: "The Zero Years" uit 2005 is de laatste langspeelfilm uit het oeuvre van Nikos Nikolaidis, de Griekse regisseur stierf in 2007.

 

  • Recensie:

The Zero Years - 2005

Het oeuvre van "Enfant terrible '' uit de Griekse cinema (Nikos Nikolaidis) blijft tijdloos en vooral consistent in zijn persoonlijke genre en stijl op een manier die respect vereist, zo niet verwondering en bewondering. "The Zero Years" is daar geen uitzondering op en daarmee direct herkenbaar als van de hand van God euh... Nikos Nikolaidis.  

"The Zero Years" is iets tussen een walgelijke en een aantrekkelijke speelfilm. Naarmate de film vordert, gaat het geweer van schouder en maken aanstootgevende gebeurtenissen plaats voor een constante stroom aan ondergrondse ironie. Het acteerwerk van de vier hoofdrolspelers in deze interessante en vreemde film laten indruk na.

D.D. voor Libertina Movie. 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Vandaag als morgen en als gisteren... Vier vrouwen, die gesteriliseerd werden en voortdurend onder toezicht staan van toxische stoffen, dienen hun straftermijn in een door de overheid beheerd bordeel uit te zitten. Het is hun plicht om seks te hebben met hun "klanten" alsook deze "klanten" zonder gewetenswroeging in elkaar te rammen. De relaties tussen de 4 vrouwen onderling staat op een kritiek punt; voedsel en water zijn schaars, hun huisvesting is een bouwval en staat op instorten. De wereld buiten het bouwvalig bordeel is onbestaande. Nachtmerrieachtige visioenen, gesimuleerde miskramen, verkrachtingen, verplichte injecties en misselijkheid behoren allemaal tot de vrouwen hun dagelijkse routine. Toch is er nog hun gemeenschappelijke droom - ook al zijn ze door de staat gesteriliseerd - om een kind te krijgen. Op een dag verdwijnt één van hun klanten. Ondervragingen beginnen... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Nikos Nikolaidis (GRC) op Libertina Movie:

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen