Rate this movie:


Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Salyut-7 - 2017

(Салют-7)

Regie: Klim Shipenko
Hoofdrollen: Vladimir Vdovichenkov, Pavel Derevyanko, Aleksandr Samoylenko, Oksana Fandera, Vitaliy Khaev, Mariya Mironova, Lyubov Aksyonova...
Scenario: Klim Shipenko, Aleksey Chupov, Natalya Merkulova, Bakur Bakuradze
Muziek: Ivan Burlyaev
Montage: Mariya Sergeenkova
Cinematografie: Sergey Astakhov, Ivan Burlakov

Première: 2017
Genre: Historisch, Drama 
Speelduur: 111 min.
Taal: Russisch, Engels
Land: Rusland
Opmerking: De film is  gebaseerd op de echte en geslaagde reparatiemissie van de Sojoez T-13  naar het defecte ruimtestation Salyut 7, in 1985.

 

  • Recensie:

Salyut-7 - 2017 (Салют-7)

Hoewel de film is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen, werden de achternamen van de personages verzonnen. Technisch gezien kloppen er ook een aantal zaken niet en is er klaarblijkelijk gekozen om eerder een attractieve dan een 100% correct historische weergave te produceren. Misschien jammer voor de techneuten onder ons, maar attractief is de film absoluut. Cinematografisch leverden de Russen met Salyut-7 een onwaarschijnlijke knappe prestatie af, neem daarbij het voortreffelijk acteerwerk met een portie subtiel gedoseerde drama en je hebt een film waarvan ze zich in Hollywood achter de oren krabben.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN, Salyut-7 - 2017: 1985 midden in de Koude Oorlog. Het ruimtestation Solyut-7 pronkstuk van de Sovjet-Unie is al zesmaanden verlaten en beschadigd door een meteorietenregen met het gevolg dat het niet meer reageert. Doelloos en ongecontroleerd cirkelt Solyut-7 in een lage baan rond de Aarde, waarbij het dreigt neer te storten in bevolkt gebied. De directeur van het Sovjet Ruimtecentrum, Valeria Petrovitsj, krijgt het bevel van zijn meerderen om de Solyut te vernietigen, uit vrees dat de Amerikanen met hun spaceshuttle het ruimtestation zouden bergen voor het neerstort. Petrovitsj legt zich echter niet neer bij de vernietiging en zet een reddingsmissie op touw onder gezag van de ervaren kosmonaut Vladimir Fedorov om Solyut-7 te redden. Viktor Alekhine, de ingenieur die de Solyut-7 ontwierp, sluit zich aan bij Fédorov. De twee kosmonauten aan boord van de Sojoez T-13 slagen in hun doel om zich te koppelen aan de Solyut-7, om vervolgens naar binnen gaan, echter een brand vernietigd een deel van hun zuurstoftoevoer. Hun enige hoop op een terugreis ligt in het heropstarten van het station. Op Aarde volgen hun vrouwen en de vluchtleiding met angst de voortgang van een ...nooit eerder uitgevoerde missie. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Klim Shipenko (RUS) op Libertina Movie:

 

  • Salyut-7 - 2017 (Салют-7)

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen