Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Paradise Trips - 2015

Regie: Raf Reyntjens
Hoofdrollen: Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Noortje Herlaar, Line Pillet, Pascal Maetens,  Cedric Van Den Abbeele, Tania Van der Sanden, Pieter Verelst, Charlotte Timmers, Marie Louise Stheins, Hannes Reckelbus...
Scenario: Raf Reyntjens
Muziek: David Van Der Heijden
Montage: Els Voorspoels
Cinematografie: Rik Zang
Première: 2015
Genre: Komedie, Drama
Speelduur: 90 min.
Taal: Nederlands
Land: Belgïe
Opmerking: Winnaar van Beste Acteur, Beste Kostuum, Industry Award op het Film Festival Oostende 2015. 

 

  • Recensie:

Paradise Trips - 2015

Voor Raf Reyntjens die tot dan als regisseur zijn vak uitoefende in het kortfilmcircuit, is Paradise Trips uit 2015 zijn debuut in de langspeelfilm. Paradise Trips is een meer dan behoorlijk geslaagde film geworden, helaas is er 6 jaar na de première van Paradise Trips nog geen nieuwe langspeelfilm van de beloftevolle regisseur, die zich momenteel op TV series richt. Een goed onderhoudend verhaal met als voornaamste thema's generatiekloof, subcultuur en familiale problemen  zijn uitstekend in elkaar verweven en mooi in beeld gebracht. Neem daarbij het voortreffelijke acteerwerk van de cast met in het bijzonder deze van Gene Bervoets (hoofdrol als norse buschauffeur) en er ontstaat een film categorie "outstanding" waardig.

D.D. voor Libertina Movie. 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN / Paradise Trips : De onlangs gepensioneerde Mario Dockers (Gene Bervoets) was heel zijn leven werkzaam als buschauffeur, en vervoerde met zijn eenmansbusmaatschappij ‘Paradise Trips’ gepensioneerde vakantiegangers heen en terug van hun vakantiebestemming in het zuiden. Nu Mario zelf tot deze groep behoord, vult hij zijn dagen met TV kijken en kruiswoordraadsels oplossen. Op de oprit van zijn huis staat zijn geliefde bus te koop. Maar daar komt plots verandering in als zijn oud-collega en goede vriend Gino hem opbelt en vraagt of hij nog eenmaal met zijn bus een groep jongeren Kroatië kan brengen. Hoewel hij aan zijn vrouw (Tania Van der Sanden) beloofde nooit meer te vertrekken gaat Mario onmiddellijk in op het aanbod. Tot ontstemming van zijn vrouw, vertrekt hij met zijn bus richting de afgesproken opstapplaats. Eens daar aangekomen blijkt tot zijn grote ergernis dat de groep bestaat uit een zootje ongeregeld, in het bijzonder hippies. Wanneer Mario in Kroatië aankomt met zijn lading hippies, wordt zijn norse stemming er niet beter op. Hij is beland op een muziekfestival van en voor hippies. En dat zorgt voor heel wat wrijving met de reizigers en de aanwezigen op het festival. Mario trekt de aandacht van Sunny (Cédric Van Den Abbeele) zoontje van één van de festivalgangers en er ontstaat een vriendschap. Beiden zoeken elkaar regelmatig op. Wat Mario en Sunny van elkaar niet weten is dat ze een analogie delen... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Raf Reyntjens (BEL) op Libertina Movie:

 

  • Paradise Trips - 2015

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen