Rate this movie:


Rating: 4.6666666666667 sterren
6 stemmen

Singapore Sling - 1990

Regie: Nikos Nikolaidis
Hoofdrollen: Meredyth Herold, Panos Thanassoulis, Michele Valley...
Muziek: Sergei Rachmaninoff, Giaches de Wert, Glenn Miller, Julie London
Scenario: Nikos Nikolaidis
Productiebedrijf: Marni Film, Cinekip, Greek Film Center
Cinematografie: Aris Stavrou

Montage: Andreas Andreadakis   

Première: 1990
Genre: Art-movie, Avant-garde, Horror, Trash, Erotiek
Speelduur: 111 min.
Taal: Engels, Grieks, Frans
Land: Griekenland
Opmerking: Film is in Zwart/Wit.

"Singapore Sling": is eigenlijk een cocktail bestaande uit 3 cl Bombay Sapphire gin , 2 cl Cherry Heering, 1 cl Bénédictine , 1 cl Cointreau , 1.5 cl vers citroensap, 3 cl vers ananassap, 2 cocktaillepels grenadinesiroop, 1/2 cocktaillepel Angostura bitters, 15-tal ijsblokjes, garnituur:  ananaspartje, munttakje, soort glas: collinsglas

 

  • Recensie:

Singapore Sling - 1990

De Griekse regisseur Nikos Nikolaidis heeft met het stijlvolle "Singapore Sling": één van de meest "mooiste" verontrustende, bloederige en vreemde trashfilms ooit gemaakt Een spookachtig verhaal over de zoektocht van een man naar zijn liefde en de gruwelijke gevolgen van zijn acties. Meester Nikos Nikolaidis, want dat was hij in dit genre: steekt zijn voorkeur om te filmen in zwart/wit niet onder stoelen en banken. Filmen in zwart/wit is één gegeven er succes mee hebben is echter een ander paar mouwen. "Singapore Sling", loste alle verwachtingen in, en werd internationaal zijn grootste succes. Nikolaidis overleed in 2007.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Een detective zoekt naar zijn verloren liefde, zijn zoektochten leiden hem naar twee vrouwen die in een afgelegen villa op het platteland wonen. Wanneer de twee hem vinden, nauwelijks bij bewustzijn en bloedend, spreekt hij niet, ondertussen noemen ze hem "Singapore Sling" bij gebrek aan zijn naam. Hun gastvrijheid wordt al snel gruwelijk als hij ontdekt dat beiden moeder en dochter zwaar mentaal gestoord zijn en een ongezond verlangen hebben naar bondage, seks en martel spelletjes. Zijn deze bizarre vrouwen ook verantwoordelijk voor de dood van zijn geliefde? Gewond door een schot en opgesloten in een nachtmerrie, met de zekerheid dat hij nooit zal ontsnappen, wordt Singapore Sling de pion in een dodelijk spel van seksuele overheersing, vraatzuchtige eetbuien met erotische regurgitatie en zelfs Kannibalisme! D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

 

 

Trailer:


Andere films van regisseur Nikos Nikolaidis (GRC) op Libertina Movie:

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen