Rate this movie:


Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Picnic at Hanging Rock - 1975

Regie: Peter Weir
Hoofdrollen: Anne-Louise Lambert, Karen Robson, Jane Vallis, Christine Schuler, Margaret Nelson, Ingrid Mason, Rachel Roberts,Vivean Gray...
Scenario: Cliff Green , naar de gelijknamige roman van schrijfster Joan Lindsay 
*Muziek: Bruce Smeaton, *Gheorghe Zamfir
Montage: Max Lemon
Cinematografie: Russell Boyd
Première: 1975
Genre: Mysterie, Drama
Speelduur: 115 min.
Taal: Engels
Land: Australië
Opmerking: Jane Vallis  die de rol van Marion Quadehet op zich nam (het blonde meisje met bril)  stierf op 27 september 1993 aan kanker, ze werd amper 37 jaar. Christine Schuler die de rol van Edith op zich nam stierf  in oktober 2010 aan hartfalen.

 

  • Recensie:

Picnic at Hanging Rock - 1975

 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN:1900, in de Australische staat Victoria: De weduwe mevrouw Appleyard runt met harde hand het meisjesinternaat Appleyard College in de buurt van de stad Woodend. Op Valentijnsdag rond de middag vertrekt per koets een groep meisjes van het college voor een daguitstap met picknick naar de rotsformatie: de Hanging Rock. Wiskundelerares Miss McCraw en de jonge vriendelijke Franse lerares Mademoiselle Dianne de Poitiers begeleiden de groep. Op die dag hangen ook de jonge Engelsman Michael Fitzhubert en zijn bediende Albert rond de rots. Zij zien van op afstand hoe vier meisjes Miranda, Marion, Irma en de mollige Edith zich van de rest van de groep afzonderen en op pad gaan. .De vier meisjes bereiken via een wirwar aan paadjes de top van de hangende rots en gaan daar in de zon liggen. Hun wiskundeleraar, Miss McCraw, volgt kort daarna en gaat op eigen houtje de rotsen verkennen. Slechts één van de meisjes komt terug - Edith - en Edith rent hysterisch terug naar de picknickplaats, maar kan niet zeggen wat haar bang maakte. De andere drie meisjes en de wiskundeleraar zijn spoorloos verdwenen. Acht dagen na de picknick wordt het mysterie nog groter, een van de vermiste meisjes wordt bewusteloos op de rots gevonden en overleeft op de een of andere manier meer dan een week in de open lucht zonder voedsel of water. Ze heeft geen herinnering aan wat er is gebeurd. De verdwijningen verpesten de reputatie van de school en mevrouw Appleyard begint mentaal in te storten, met duistere gevolgen voor een van de overgebleven meisjes op school - en voor zichzelf. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Peter Weir (AUS) op Libertina Movie:

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen