Appendix

 

Appendix: De executie van Jacques Mesrine & Sylvia Jeanjacquot 02/11/1979

 

Op 21 juni 1979 heeft Mesrine miljonair Henri Lelièvre ontvoerd en zes miljoen Franse frank afgeperst. Hij werd door de overheid uitgeroepen tot de grootste vijand van de staat.
De Franse pers veranderde hem gedeeltelijk in een romantische jongen. In interviews probeerde Mesrine het publiek te overtuigen van de politieke motivatie achter zijn acties. Mesrine was erg geïnteresseerd in het publieke imago van zichzelf in de media. Kritieke en niet-kritische rapporten volgden. Mesrine vermoordde bijna de Franse journalist Jacques Tillier omdat hij zijn artikel over hem niet leuk vond.
Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft daarop de politie gevraagd haar inspanningen te concentreren om Jacques Mesrine te arresteren. Nadat zijn geheim adres was gevonden, stopte de politie zijn BMW 528i op 2 november 1979 met een vrachtwagen, van waaruit de politie hem 21 keer beschoot. Er sloegen 19 kogels door Mesrine zijn voorruit, 15 kogels troffen Mesrine vooral het bovenlichaam en het hoofd van , en doodden hem onmiddellijk. Zijn verloofde Sylvia Jeanjacquot op de passagiersstoel raakte zwaar gewond aan de arm, pols, hoofd en verloor haar rechter oog en moest talrijke operaties ondergaan.  Haar poedel die ook in de wagen zat overleefde de actie niet. 
De politie beoordeelde haar actie als een groot succes, andere stemmen klaagden dat de politie niet uit zelfverdediging had gehandeld en dat Mesrine zonder waarschuwing was "geëxecuteerd". President Valéry Giscard d'Estaing, die een paar dagen eerder om een ​​oplossing van de zaak Mesrine vroeg, prees vervolgens de politie en de politiechef.

D.D. voor Libertina Movie. 

Foto mozaïek onder Jacques Mesrine:

 

Foto mozaïek onder Sylvia Jeanjacquot:

 Sylvia Jeanjacquot de laatste vriendin van  Jacques Mesrine getuigt over de schietpartij waarbij ze zelf bijna stierf. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen