Rate this movie:


Rating: 4 sterren
2 stemmen

El Laberinto Del Fauno - 2006

(Pan's Labyrinth)

Regie: Guillermo del Toro

Hoofdrollen: Ivana Baquero, Maribel Verdú, Doug Jones, Sergi López i Ayats,  Ariadna Gil, Alex Angulo...

Scenario: Guillermo del Toro
Muziek: Javier Navarrete
Montage: Bernat Vilaplana
Cinematografie: Guillermo Navarro 
Première: 2006
Genre: Fantasy, Art-movie, Oorlog, Drama, Trash
Speelduur:  Er zijn twee versies 118 min. en 112 min. 
Taal: Spaans
Land: Spanje, Mexico
Opmerking: Guillermo del Toro wees herhaaldelijk de Hollywood-producenten de deur, ondanks het feit dat zij het dubbele budget  aanboden, op voorwaarde dat de film in het Engels werd gemaakt. Hij wilde geen compromis  om aan de "marktbehoeften" te voldoen.

 

  • Recensie:

El Laberinto Del Fauno - 2006

Deze Spaans - Mexicaanse realisatie verweeft een realistische verhaal met in de  hoofdrol Maribel Verdú (in de fillm: Mercedes)  en een surrealistisch verhaal met in de hoofdrol Ivana Baquero ( in de film: Ofelia)  tot een grandioze maar tevens complexe film. Hoewel de hoofdpersoon van de film het kleine meisje Ofelia is en het surrealistisch verhaal sprookjesachtig mag zijn, kan je de film niet kwalificeren als een kinder- gezinsfilm. In tegendeel, enerzijds zijn sommige scènes zeer gruwelijk en worden die expliciet in beeld gebracht, anderzijds is het verhalende soms moeilijk te volgen. De Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro, gespecialiseerd in het maken van fantasie- griezelfilms is een vakman op zijn domein, El Laberinto Del Fauno uit 2006 is daar het perfecte bewijs van.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: 1944 einde WO II, na de overwinning van Franco. Het meisje Ofelia (Ivana Baquero) en haar moeder, Carmen (Ariadna Gil), herstellende vanwege een vergevorderde en gecompliceerde zwangerschap, verhuizen naar een kleine stad in Noord-Spanje waar ze zich bij de nieuwe echtgenoot, Vidal (Sergi López) zullen voegen die er een boerderij bewoont. Vidal is een wrede kapitein in Franco's leger van wie de missie is; het wegvagen van de laatste restanten van het Republikeinse verzet die zich verschuilen in de bossen en bergen van het gebied. Ofelia voelt geen enkele genegenheid voor haar stiefvader die enkel geïnteresseerd is in zijn toekomstige zoon van wie Ofelia’s moeder zwanger is en ziet het meisje louter als overbodige ballast. Ofelia, voelt zich eenzaam en zoekt haar toevlucht dan maar in een andere wereld, één die begint bij het mysterieuze labyrint in de achtertuin van de boerderij en die eindigt in de donkere krochten van de onderwereld, waar mysterieuze creaturen huizen. Zo ontmoet ze er Pan (Doug Jones), een faun (een mythologisch half geit-half mens) die haar vertelt dat ze een prinses is die het eeuwige leven te beurt valt als ze drie opdrachten kan vervullen. Ofelia begint moedig aan haar opdracht, die wel eens het lot van de onderwereld en van de echte wereld voorgoed zou kunnen veranderen… Ofelia's moeder sterft tijdens de bevalling mede omdat Vidal zijn legerarts opdracht gaf 'zijn zoon' te redden in plaats van zijn vrouw. Ondertussen wordt het verzet van de rebellen en de dorpelingen tegen Vidal en zijn fascisten steeds heviger. Vidal is razend van woede. Als Mercedes de huishoudster van het gezin na de ontdekking van haar spionage en steun aan de rebellen I tijdens haar verhoor kan vluchten, weet ze eerst Vidal nog te verwonden... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Guillermo del Toro (MEX) op Libertina Movie:

 

  • El Laberinto Del Fauno - 2006

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen