Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

The Vanishing - 2018 (Keepers)

Regie: Kristoffer Nyholm
Hoofdrollen: Peter Mullan, Gerard Butler, Gary Lewis, Connor Swindells, Emma King, Ken Drury, Gary Kane, Søren Malling, Roderick Gilkison, Ólafur Darri Ólafsson, John Taylor, Gary Mclellan... 
Scenario: Celyn Jones, Joe Bone
Muziek: Benjamin Wallfisch
Montage: Morten Højbjerg
Cinematografie: Jørgen Johansson
Première: 2018
Genre: Thriller, Drama
Speelduur: 107 min.
Taal: Engels, Zweeds
Land: Verenigd Koninkrijk, 
Opmerking:  Bioscoopfilm en regiedebuut van regisseur Kristoffer Nyholm

 

  • Recensie:

The Vanishing - 2018 (Keepers)

De Deense regisseur Kristoffer Nyholm is vooral bekend van zijn televisiewerk, in eigen land de laatste jaren is hij echter veel in het Verenigd Koninkrijk aan het werk. Naast zijn televisiewerk heeft hij aan verschillende Deense speelfilms gewerkt, deels als assistent-regisseur en als camera-assistent, vooral aan films waar zijn landgenoot Lars von Trier de regisseur van is. Met The Vanishing - 2018 (Keepers) regisseerde hij een cinema thriller, een genre waarmee Nyholm veelvuldig mee aan het werk ging voor zijn eerdere TV Series.

Het verhaal speelt zich af op een eiland in het noorden van Schotland waar drie vuurtorenwachters hun collega’s aflossen. De film is gebaseerd op een waar gebeurd mysterie in het jaar 1900 op het geisoleerde  en afgelegen Flannan Isles die nooit is opgelost. Hoewel de film is ingeblikt op de locaties  Mull of Galloway vuurtoren Killantringan en de vuurtoren van Corsewall Point. Het script is een vrije interpretatie van wat er zou kunnen gebeurd zijn, en mag daarom zeker niet beschouwd worden als historisch juist. Na een goede presentatie van de personages, word je als kijker meegesleurd in een erg spannend en dramatisch verhaal. De drie perfect gecaste hoofdrolspelers zijn:  Peter Mullan ( als Thomas Marshall), Connor Swindells (als Donald McArthur) en Gerard Butler ( als James Ducat), die bij het grote publiek vooral bekend is om zijn deelnames aan actiefilms, maar hier toch een andere kant van zijn kunnen laat zien.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn / The Vanishing - 2018 (Keepers): VERHAALLIJN / The Vanishing - 2018 (Keepers)

Verhaallijn: The Vanishing - 2018 (Keepers)

Twee ervaren vuurtorenwachter en de in opleiding zijnde Donald beginnen aan hun zes weken durende dienst op het afgelegen eiland Flannan Isles. James heeft een familie die op het vasteland op hem wacht, terwijl getormenteerde Thomas nog steeds rouwt om het verlies van zijn vrouw en kinderen.

Na een hevige storm ontdekken de drie mannen een aangespoelde boot, een mannenlichaam en een houten kist. Donald daalt het klif af om het levenloos lichaam te controleren. Terwijl ze de kist optrekken, ontwaakt de man en valt Donald aan. Uit zelfverdediging slaat Donald het hoofd van de man met een rotsblok en doodt hem.

Thomas verzet zich tegen het openen van de kist, maar opent hem stiekem achter de rug van zijn collega’s en houdt wat hij vindt voor zichzelf. Uiteindelijk vinden de nieuwsgierige Donald en James de verschillende goudstaven binnenin. Thomas dringt aan op geheimhouding en stelt voor dat ze zich van het lichaam ontdoen en de goudstaven terug naar het vasteland smokkelen om zich vervolgens een jaar lang aan het gewone leven houden, waarna ze de buit zullen verdelen.

Per boot arriveren twee vreemden op het eiland, Locke en Boor, handlangers van de overleden drenkeling. Ze ondervragen Thomas, die beweert dat het lichaam en de lading zijn gemeld en meegenomen, volgens protocol. Nadat Donald en James zich bij het gesprek voegen ontstaat een spannend gesprek waarbij Locke en Boor proberen tegenstrijdig heden trachten te ontdekken met het verhaal van Thomas. De twee vertrekken terug met hun boot maar proberen wat later via de radio contact te maken met de vuurtoren. Thomas en James kunnen niet reageren vanwege hun slecht functionerende radio, waardoor hun leugen wordt onthuld.

De gure mannen keren terug en blijven varen rond het eiland tot de avond valt. De waakzame vuurtorenwachters volgen te voet over het land de boot. Als ze ontdekt worden wordt er vanaf de bood geschoten met licht kogels richting de drie wachter en worden daarbij uitgemaakt voor dieven. De bood weet aan te meren en in een gewelddadige strijd weet James Boor te wurgen en kan Donald Locke doden. De voortorenwachters zien uit het raam dat er nog een derde indringer buiten moet zijn en achtervolgen hem door de duisternis, James kan hem met een haak uitschakelen maar raakt van slag als hij tot de ontdekking komt dat …

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Kristoffer Nyholm (DNK) op Libertina Movie:

 

  • The Vanishing - 2018 (Keepers)

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen