Rate this movie:


Rating: 2 sterren
1 stem

The Lobster - 2015

Regie: Giorgos Lanthimos
Hoofdrollen: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Rosanna Hoult, Ben Whishaw, John C. Reilly ...
Scenario: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou 
Muziek: Amy Ashworth
Montage: Yorgos Mavropsaridis
Cinematografie:  Thimios Bakatakis
Première: 2015
Genre: Art- movie, Romantiek, Trash, Sciencefiction
Speelduur: 119 min.
Taal: Engels
Land: Griekenland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, Frankrijk
Opmerking: De film is voornamelijk gefilmd in en rond het Parknasilla Hotel in Sneem, County Kerry in Ierland. (Giorgos Lanthimos aka Yorgos Lanthimos) 

 

  • Recensie:

The Lobster - 2015

De kerngedachte van de film is op verschillende wijze te duiden. Enerzijds brengt het de druk van buitenaf op vrijgezellen om een partner te vinden ter discussie. Anderzijds kan het gezien worden als een verwijzing naar huidige evolutie aan wildgroei van wetten en regels, die de privacy en het zelfbeschikkingsrecht van het individu aan banden legt en fnuikt. Hoewel Giorgos Lanthimos de onderwerpen in "The Lobster" met een absurde kwinkslag in beeld brengt om het allemaal verteerbaar te maken, is niettemin de boodschap ernstig te nemen. Geslaagde film met een verwittiging aan de kijker. 

D.D. voor Libertina Movie. 

 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst die verworden is tot een naargeestige samenleving met dictatoriale kenmerken waarin men beslist niet wil leven. Vrijgezellen worden gearresteerd en overgebracht naar een hotel waar ze verplicht worden binnen de 45 dagen een partner te vinden tussen de andere gasten. Iedere vrijgezel zoekt wanhopig naar iemand met wie ze een bepaalde overeenkomst hebben een kreupel been, spraakgebrek, bijziendheid... Indien de "gasten" niet slagen, worden ze getransformeerd in een dier naar keuze en losgelaten in het bos. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Giorgos Lanthimos (GRC) op Libertina Movie:

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen