Rating door de Libertina Movie webmasters: Outstanding.

Rate this movie:


Rating: 3 sterren
1 stem

La Trinchera Infinita - 2019

Regie: Jon Garaño, Aitor Arregi, Jose Mari Goenaga
Hoofdrollen: Antonio de la Torre, Belén Cuesta, Vicente Vergara, Emilio Palacios, José Manuel Poga, Adrián Fernández, Esperanza Guardado, Nacho Fortes...
Scenario: Luiso Berdejo, Jose Mari Goenaga
Muziek: Pascal Gaigne
Montage: Laurent Dufreche, Raúl López
Cinematografie: Javi Agirre Erauso 
Première: 2019
Genre: Oorlog, Drama
Speelduur: 147 min.
Taal: Spaans
Land: Spanje, Frankrijk
Opmerking:  Actrice Belén Cuesta won  de Premio Goya (beste actrice) en acteur Antonio de la Torre won  op zijn beurt de Premio Goya (beste acteur).

 

  • Recensie:

La Trinchera Infinita - 2019

La Trinchera Infinita – 2019, is een claustrofobische en donkere prent geworden tot verstikkend aan toe, wat net de bedoeling is van het  Spaanse regisseurs trio:  Jon Garaño, Aitor Arregi, Jose Mari Goenaga. Als kijker overkomt je het gevoel van isolatie en afhankelijkheid. La Trinchera Infinita volgt het relaas van een pas getrouwd koppel die zich afspeelt tijdens de Spaanse burgeroorlog. De film begint met een spectaculaire en spannende actiesequentie, ‎‎waarin De hoofdpersoon Higinio erin slaagt te ontsnappen uit de handen van fascisten. De tweede dimensie bestaat uit een zelfopgelegde gevangenschap in een verborgen ruimte van zijn huis. ‎Ondanks dat de film bijna tweeënhalf uur duurt, blijft de film boeien door het verhaal en de brede rits aan verschillende thema’s die aan bod komen. La Trinchera Infinita of “De oneindige loopgraaf‎‎” ontving tientallen onderscheidingen op verschillende festivals, waaronder de Goya, San Sebastian awards en ASECAN.

D.D. voor Libertina Movie. 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn / La Trinchera Infinita - 2019: VERHAALLIJN: La Trinchera Infinita - 2019:

La Trinchera Infinita - 2019

1936, een klein dorpje in Andalusië, de pas getrouwde Higinio uit kritiek op het nationalistische leger. Zijn kritiek blijft niet strafloos… tijdens de nacht schiet hij plots wakker van het kabaal op straat, een legertruck met gewapende manschappen gaat langs de huizen om de decidenten op te pakken. Higinio verstopt zich in het huis. Als er aangeklopt wordt doet zijn vrouw Rosa de deur open en weet de soldaten met een smoes buiten te houden. Daarop besluit hij dat het veiliger is om het huis uit te sluipen. Nog maar pas buiten grijpt de zijn buurman hem vast en alarmeert de soldaten. Higinio en zijn medestanders worden afgevoerd. Tijdens de rit weet hij echter te ontsnappen en blijft op miraculeuze wijze ongedeerd na een bloedige achtervolging. Hij besluit terug naar huis te gaan naar zijn vrouw Rosa om zich te verstoppen in een klein geheime ruimte achter de voorraadkast.

Naarmate de politieke situatie verslechtert, wordt Higinio's vrouw gearresteerd, daarbij wordt ze niet gespaard van martelingen om te onthullen waar haar man zich verbergt, maar Rosa verraadt de schuilplaats van haar man niet. Rosa en Higinio moeten heel voorzichtig blijven, met name voor Gonzalo, de buurman die zijn broer zag gedood door de Republikeinen.

Dankzij de medeplichtigheid van zijn vader een weduwnaar, verhuizen Rosa en Higinio naar het grootste huis van deze, waar een kleine geheime kamer is voorbereid die is verkregen tussen de keuken en de woonkamer, waar de zoon zich zo lang als nodig kan verbergen. In 1944 sterft Higinio's vader en het echtpaar erft het huis, en zetten hun leven voort. Higinio helpt Rosa bij haar activiteit als naaister.

Rosa wordt lastiggevallen door een politieagent en wordt gered door Higinio terwijl ze verkracht wordt. Te bang om zijn schuilplaats te verlaten verbergt Higinio het lijk van de gedode verkrachter onder de vloer van de geheime kamer. Later blijkt Rosa zwanger van een kind dat misschien van Higinio is, of misschien het kind van de politieagent die haar verkrachtte. Rosa wil het kind houden en bedenkt een plan dat ondanks de aanvankelijke verbijstering van haar man, toch door gaat. Zodra de zwangerschap zichtbaar is, gaat ze naar Granada bij een neef, na de bevalling zal ze terugkeren en zeggen dat het kind een ouderloos neefje/nichtje is die bij haar komt wonen.

Tijdens haar afwezigheid moet Higinio in het huis wonen en het stellen met de verzamelde voorraden. Als twee homoseksuele soldaten het ogenschijnlijk vrije huis binnendringen en gebruiken voor hun geheime liefdespraktijken, besluit Higinio zich aan hen voor te stellen. Met de belofte dat hij ze niet zal verklikken beloven zij hem op hun beurt om Higinio niet verklikken en hem zefs te bevoorraden totdat zijn vrouw terugkeert.

Terug van Granada met het kind een zoontje zet Rosa haar getrouwde leven voort, en doet zich voor als de tante van het kind met de naam Jaime. Ze dwingt Jaime later om tegen iedereen te liegen en het geheim van haar vader te bewaren.

De jaren gaan voorbij en de spanning groeit, Rosa en Jaime worstelen met de berg leugens en de hele wereld er rond, en met Higinio die steeds banger wordt voor het idee om buiten te komen, hoewel de burgeroorlog steeds minder aanwezig is in ieders geheugen. Wanneer de Franco-regering in 1969 amnestie aankondigt en hem gratie verleent voor zijn politieke overtredingen, kan hij zijn loopgraaf nog steeds niet verlaten. Na 33 jaar is zijn isolement zijn normale leven geworden. Zijn angsten zijn echter gegrond, omdat zijn buurman Gonzalo de jacht op hem nooit heeft opgegeven…

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Jon Garaño (ESP) op Libertina Movie:

 

  • La Trinchera Infinita - 2019

Andere films van regisseur Aitor Arregi (ESP) op Libertina Movie:

 

  • La Trinchera Infinita - 2019

Andere films van regisseur Jose Mari Goenaga (ESP) op Libertina Movie:

 

  • La Trinchera Infinita - 2019

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen