Rate this movie:


Rating: 3.9 sterren
10 stemmen

Une Vraie Jeune Fille - 1976

Regie: Catherine Breillat
Scenario: Catherine Breillat

Hoofdrollen: Charlotte Alexandra, Hiram Keller, Rita Maiden, Bruno Balp, Georges Guéret...
Muziek: Mortimer Shuman
Montage: Annie Charrier, Michèle Quevroy
Cinematografie: Patrick Daert, Pierre Fattori
Première: 1999
Genre: Drama, Trash, Erotiek, Art-movie, Avant-garde
Speelduur: 93 min.
Taal: Frans
Land: Frankrijk
Opmerking: "Une Vrai Jeune Fille"  werd na de productie in 1976 direct verboden wegens de expliciete scènes en kreeg uiteindelijk pas in 1999 zijn officiële première.

 

  • Recensie:

Une Vrai Jeune Fille - 1976

Dat regisseuse Catherine Breillat niet bang is om controversiële onderwerpen aan te pakken, weten we ondertussen wel. Haar debuut langspeelfilm ''Une Vraie Jeune Fille" uit 1976 sloeg in als een bom en werd na de productie in 1976 direct verboden. Gelukkig is het meesterwerkje sinds 1999 vrij te verkrijgen. De film brengt als onderwerp, een meisje in de pubertijd tijdens de woelige jaren 60. Ondanks dat de film enkele walgelijke, schokkende en obscene scènes bevat, blijft het artistiek verantwoord. Niettegenstaande bescheiden beeldkwaliteit en technische foutjes,  deze mogen absoluut geen reden zijn om dit kunstwerkje niet te bekijken en niet te waarderen. Breillat is ondertussen een gerenommeerde filmmaker met tal van meesterwerken op haar palmares zoals,  Romance X - 1999 .
D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:
>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn: Augustus 1963 Alice Bonnard (Charlotte Alexandra) , een 15 jarige bakvis uit klas 4A van het Saint-Sulvien lyceum, brengt tegen haar zin de zomervakantie door bij haar ouders in de Landes. Zij voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Jim (Hiram Keller) , een twintigjarige rock and roll jongen die in de zagerij van haar ouders werkt. Ze is echter te bang en te verlegen om hem aan te spreken, overtuigd dat zij voor hem niet eens bestaat. Meer en meer hangt ze rond in zijn nabijheid, maar hoe dichter ze hem nadert, hoe moeilijker ze het vindt om een gesprek aan te knopen... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Foto boven: Charlotte Alexandra als Alice Bonnard 

Trailer:


Andere films van regisseur Catherine Breillat (FRA) op Libertina Movie:

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen