Rate this movie:


Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Le Meraviglie - 2014

(The Wonders)

Regie: Alice Rohrwacher
Hoofdrollen: Sam Louwyck, Maria Alexandra Lungu, Alba Rohrwacher, Sabine Timoteo, Agnese Graziani, Monica Bellucci, Maris Stella Morrow, Eva Lea Pace Morrow, Luis Huilca...
Scenario: Alice Rohrwacher
Muziek: Piero Crucitti
Montage: Marco Spoletini
Cinematografie: Hélène Louvart
Première: 2014
Genre: Drama 
Speelduur: 110 min.
Taal: Italiaans, Frans, Duits
Land: Italië, Zwitserland, Duitsland
Opmerking: De film won de Jury Grand Prix in Cannes 2012

 

  • Recensie:

Le Meraviglie - 2014 ( The Wonders )

Er is een merkbare aantrekkingskracht op films die droomwereld en realiteit combineren. In het geval van Le Meraviglie - 2014 verschijnt deze kracht zowel in het verhaal als in de opnamemodus. De film is niet gemaakt met digitale fotografie en maakt gebruik van super 16mm film, een verouderde techniek, waardoor de beelden werden verrijkt met een realistisch effect. Alice Rohrwacher weet met beeld en verhaal een bedreigde wereld van het platteland en de daarbij horende manier van leven op een bijzondere manier over te brengen, als het ware als een object dat in de toekomst nog slechts te zien zal zijn in musea. Het maken van de soepele overgangen van boerenrealisme naar het melancholische doet verlangen naar de vervlogen kindertijd. Hierin wordt het verdwijnen van de plattelandsklasse ingegeven door een zekere zoetheid waarvoor geen plaats meer is in de vermaledijde globalisering van heden en daar meegepaard gaande migratie van vreemde culturen die haaks staan op deze van het westen en de daar uit voortvloeiende constante agitatie van het grote publiek tegenover het gevoerde beleid van overheden.

D.D. voor Libertina Movie

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn: Le Meraviglie - 2014 VERHAALLIJN / Le Meraviglie - 2014

Verhaallijn: Le Meraviglie - 2014

Een Alternatieve familie waarvan de vader (Sam Louwyck) Duitse en de moeder (Alba Rohrwacher) van Italiaanse afkomst is, wonen met hun vier dochters in een afgelegen Italiaanse boerderij. Als oudste dochter neemt Gelsomina (Maria Alexandra Lungu) de zorg op zich voor haar drie jongere zussen en helpt haar vader Wolfgang bij de bijenteelt.

Op een avond, vermaakt de familie zich op het strand, als ze plots te horen krijgen dat ze rustiger moeten zijn, omdat er in de buurt een tv-programma wordt opgenomen. Met veel interesse gaat de familie gaan kijken naar de opname. Als ze op het punt staan te vertrekken, roept TV-ster, Milly Catena (Monica Bellucci) hen en geeft Gelsomina een haarclip.

Als ze later naar de tv kijken, leert Gelsomina dat de opname waarvan ze getuige was een aankondigingstrailer is om een wedstrijd te lanceren onder de naam Countryside Wonders, waarin zeven boeren zullen strijden om hun producten te promoten. Hoewel haar vader sterk tegen meedoen is, blijkt haar moeder voor het idee gewonnen, ook al is de kwaliteit van hun honing niet zo geweldig.

Ondertussen huurt Wolfgang een jeugddelinquent genaamd Martin (Luis Huilca) in om te helpen met de honingproductie. Martin praat nooit. Hoewel Wolfgang, Martin probeert te helpen, ontdekt hij dat hij niet effectief is en de jongen een gesloten boek blijft.

Buiten medeweten van haar vader schrijft Gelsomina haar familie in om deel te nemen aan de wedstrijd. Ze vergeet het nadat een oude vriend van haar vader komt logeren. Later, terwijl ze alleen gelaten worden door hun ouders, zwieren de zussen de honingraten uit. Bij het verwisselt van de honingraten in de processor, verwondt Gelsomina per ongeluk haar zus Marinella (Agnese Graziani). In het ziekenhuis, terwijl Marinella wordt gehecht, realiseert Gelsomina zich dat Martin vergeten is de emmer te vervangen die de verwerkte honing verzamelt. Bij thuiskomst vinden ze de gemorste honing over de vloer. Tegelijkertijd krijgen ze bezoek van een wetstrijdcontroleur om hun productieruimte te inspecteren. De kinderen maken het werkgebied schoon en worden als nog geaccepteerd. Wolfgang is echter woedend over het nieuws.

Toch doet de familie mee aan de show die zich afspeelt op een klein eilandje voor de kust waar ze gekleed in belachelijke kleding hun zaak moeten bepleiten voor een jury. Op tv bevriest Wolfgang en kan hij niet uitleggen wat zijn honing zo bijzonder maakt. Gelsomina stapt echter naar voor en voert samen met Martin een truc uit waarbij hij fluit en de bijen vanuit haar mond op haar gezicht kruipen. De familie verliest de competitie echter. Martin rent weg en Gelsomina volgt hem maar kan hem niet vinden. Op de boottocht terug van het eiland komt ze alleen te staan met Milly, die haar pruik afzet en Gelsomina een tweede haarspeld geeft. Gelsomina zwemt terug naar het eiland en vindt Martin…

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

 (Foto boven: Sam Louwyck als Martin  de imker Le Meraviglie )

 

Trailer:


Andere films van regisseur Alice Rohrwacher (ITA) op Libertina Movie:

 

  • Le Meraviglie - 2014 (The Wonders)

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen