Rate this movie:


Rating: 3.25 sterren
4 stemmen

Little Black Spiders - 2012

Regie: Patrice Toye
Hoofdrollen: Line Pillet, Charlotte De Bruyne, Dolores Bouckaert, Nathalie Marie Verbeke, Ineke Nijssen, Sam Louwyck ...
Scenario: Patrice Toye, Ina Vandewijer
Montage: Damien Keyeux 
Cinematografie: Richard Van Oosterhout 

Muziek:  *John Parish 

Première: 2012
Genre: Drama
Speelduur: 97 min.
Taal: Nederlands
Land: België
Opmerking: *John Parish begon te werken als  filmcomponist in 1998, en werkte reeds  samen met Patrice Toye voor haar film "Rosie - 1998". 

 

  • Recensie:

Little Black Spiders 2012:

De film maakt gebruik van een dromerige en ongrijpbare visuele stijl. De sfeer doet denken aan Sofia Coppola’s debuut “The Virgin Suicides” en creëert een gevoel van sereniteit en mysterie. De shots zijn zorgvuldig gekozen en dragen bij aan de emotionele impact van het verhaal. Let op de compositie, belichting en camerabewegingen. Line Pillet, die de rol van Katja speelt, levert een overtuigende prestatie. Haar personage is een jonge vrouw op het keerpunt van haar leven, gevangen tussen fantasie en de harde buitenwereld.
De andere actrices, zoals Charlotte de Bruyne (Roxane) en Dolores Bouckaert (Cecilia), dragen ook bij aan de geloofwaardigheid van de film. De film bouwt langzaam op naar onthullingen die we al vanaf het begin zien aankomen. Dit kan de spanning verminderen, maar het geeft ruimte voor karakterontwikkeling en diepgang.
Let op hoe de regisseur de balans vindt tussen het invoelbare en het afstandelijke. Dit is een belangrijk aspect van de film. De soundtrack en geluidseffecten spelen een cruciale rol in het creëren van de sfeer. De muziekkeuzes versterken de emoties van de personages. De film speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig en slaagt  via historische details in de sets, kostuums en props  om deze tijdsperiode weerspiegelen.
Kortom, “Little Black Spiders” is een film die technisch gezien interessante keuzes maakt en een diepgaand verhaal vertelt over de lotgevallen van zwangere meisjes in een conservatieve samenleving. Hoewel sommige aspecten misschien ongemakkelijk aanvoelen, blijft het een indrukwekkende film die de kijker raakt.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn / Little Black Spiders - 2012: VERHAALLIJN / Little Black Spiders - 2012

Verhaallijn: Little Black Spiders

In het streng katholiek België van 1978. Katja, Roxy en een groep andere levendige meisjes bevinden zich in een instelling. Ze zijn te jong voor liefde, maar toch zijn ze bijna moeders. In de verborgen locatie wachten de zwangere tienermeisjes in het geheim op de geboorte van hun baby’s. Sommigen willen hun fout zo snel mogelijk achter zich laten, maar Katja, zelf een wees, verlangt naar iets anders: ze wil haar eigen kleine baby hebben en houden. Tijdens het lange wachten delen de meisjes elkaars vreugde en verdriet. Ze vormen hechte vriendschappen en vermaken zich met vreemde spelletjes, totdat de bubbel barst en Katja zich pijnlijk bewust wordt van de plannen die de nonnen achter hun rug maken. Ze gaat dit echter niet laten gebeuren met haar baby… “Little Black Spiders” is een verhaal over de schoonheid en kracht van onverwachte vriendschappen.

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Patrice Toye (BEL) op Libertina Movie:

 

  • Little Black Spiders - 2012

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen