Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Offline - 2012

Regie: Peter Monsaert
Hoofdrollen: Wim Willaert, Anemone Valcke, Patricia Goemaere, Margriet Bruggeman, Mourade Zeguendi, Katelijne Damen, Liesa Naert...
Scenario: Peter Monsaert, Dominique Willaert, Tom Dupont
*Muziek: Steve Willaert, * (Triggerfinger: Dirty Down Low)

Montage: Alain Dessauvage
Cinematografie: Ruben Impens
Première: 2012
Genre: Drama, 
Speelduur: 115 min.
Taal: Nederlands
Land: België
Opmerking: Offline was de eerste langspeelfilm van regisseur Peter Monsaert.

 

  • Recensie:

Offline - 2012

Offline is een geslaagde Belgische langspeelfilm en tevens het debuut van regisseur Peter Monsaert. Een sterk verhaal met als hoofdthema; een gebroken relatie tussen vader en dochter. De twee hoofdrollen vielen te beurt aan enerzijds Wim Willaert (vader) anderzijds aan Anemone Valcke (dochter). De wisselwerking tussen beide fantastische acteurs is subliem. De troosteloze en grimmige buurt waar de film hoofdzakelijk is opgenomen gaat niet vervelen, en dat is dan weer vooral te danken aan het camerawerk. Met Offline als debuut langspeelfilm zette regisseur Peter Monsaert meteen een knappe prestatie neer.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN Offline - 2012: Rudy Vandekerckhove (Wim Willaert) een wasmachinehersteller komt na zeven jaar gevangenisstraf terug vrij. Zijn intentie om snel zijn vak te hervatten die als basis moet dienen om de relatie met zijn vrouw Carine (Patricia Goemaere) en dochter Vicky (Anemone Valcke) te herstellen, verlopen echter moeizaam. Gelukkig kan Rudy rekenen op de hulp van Denise (Margriet Bruggeman), een op rust zijnde kapster en Rachid zijn vriend met wie hij een cel deelde in de gevangenis. Als Rudy stiekem via Rachid's computer op zoek gaat naar zijn dochter en daarbij terecht komt op een site waar Vicky als webcamgirl werkt, komt de vriendschap met Rachid in gevaar. Na een eerste weigering van een baan via een interim-bureau gaat Rudy terug naar het zelfde bureau en smeekt er consulente Sofie (Liesa Naert) om werk. Sofie besluit hem een 2de kans te geven. Hij krijgt er een baantje als chauffeur van een advertentiewagen in ruil voor een karig loon maar tevens veel autonomie. Ondertussen zoekt hij via de computer contact met Vicky en chat met haar onder Rachid's naam. Tijdens een werkje in het zwart als wasmachinehersteller leert hij Chantal (Katelijne Damen) kennen, en krijgt met haar een affaire. In een dronken toestand biecht hij haar op waarvoor hij de naar gevangenis moest: in een zatte bui stak hij het huis waar hij en zijn gezin woonden in brand. Daarbij was één van zijn dochters omgekomen. Het contact met Vicky en zijn ex lijkt niet meer te herstellen, maar online onder de naam van zijn vriend Rachid, ontstaat er bij de onwetende Vicky, een warm vriendschapsgevoel voor haar nieuwe virtuele vriend... vader. D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Peter Monsaert (BEL) op Libertina Movie:

 

  • Offline - 2012

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen