Rate this movie:


Rating: 4.25 sterren
4 stemmen

Naboer - 2005

Regie: Pål Sletaune 
Hoofdrollen: Julia Schacht, Kristoffer Joner, Cecilie A. Mosli, Anna Bache-Wiig, Michael Nyqvist, Øystein Martinsen, Odd Arno Midtsjø ...
Scenario: Pål Sletaune 
Muziek: Simon Boswell 
Montage: Darek Hodor 
Cinematografie: John Andreas Andersen 
Première: 2005 
Genre: Erotiek, Thriller, Trash, Art-movie
Speelduur: 75 min.
Taal: Noors, Zweeds
Land: Denemarken, Zweden, Denemarken
Opmerking: Sommige scenes zijn brutaal en gewelddadig bij wijlen zelfs weerzinwekkend, toch blijf je kijken.

 

  • Recensie:

Naboer - 2005

De Noorse regisseur Pål Sletaune schreef en regisseerde met Naboer zich de filmgeschiedenis in met deze grensverleggende film die niemand onberoerd zal laten. Een spannend verhaal, een appartement en een kleine fantastische cast onder leiding van een vakman zijn dus genoeg om een kunstwerk van formaat tot stand te brengen. Geen minuut van de 75 minuten durende film slaat de verveling toe, en laten nu net die 75 minuten het enige minpunt zijn van Naboer, want je krijgt er niet genoeg van... Veel te kort! De erotische spanningsboog van het verhaal in combinatie met de extreem brutale beelden zijn van een uitzonderlijke en beklemmende schoonheid, waar je als toeschouwer met verstomming naar zit te kijken. Eén ding is zeker, dit is geen gewone film maar een prachtfilm die nog lang na het zien, aan de ribben blijft plakken!

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN / Naboer - 2005 : Ingrid (Anna Bache-Wiig) gaat haar laatste spullen ophalen bij haar ex-vriend John(Kristoffer Joner). Hij doet nog een poging om haar te over halen terug te komen. Als haar nieuwe vriend die in zijn wagen zit voor het appartementsgebouw claxonneert, om het te laten opschieten raakt John geïrriteerd waarop Ingrid het appartement verlaat. Later die dag in de lift van het gebouw wordt John zijn aandacht getrokken door een vrouw met een jurk die aan flarden is. Als deze op de zelfde etage uitstapt wordt hij aangesproken door haar. Ze vertelt dat ze nog maar net het appartement naast die van hem is ingetrokken en vraagt hem of hij zou willen helpen bij het verplaatsen van een zware kast. Hij stemt toe, maar wil eerst nog even snel naar zijn appartement. De vrouw neemt hier geen vrede mee: “Heb je dan wat beters te doen?” vraagt ze brutaal. Verbaasd gaat John dan maar meteen mee met zijn nieuwe buurvrouw die haar voorstelt als Anne (Cecilie A. Mosli). Anne klopt op haar eigen voordeur en onmiddellijk daarna wordt iets zwaars vanachter de deur weggeschoven. Het blijkt om een kast te gaan, die werd weggeschoven. Voor het eerst ziet hij hoe zijn nieuwe buurvrouw Anne daar samenwoont met haar dochter Kim (Julia Schacht). De twee mysterieus vrouwen, zijn kennelijk op de hoogte van de zojuist beëindigde relatie met zijn vriendin. Hebben ze alles door de smalle muren van het gebouw het laatste gesprek met zijn ex kunnen horen? Terug in zijn appartement inspecteert een argwanende John eerst even de muren. Terwijl blijkt dat Ingrid nog een doos vergeten is, als hij de doos inspecteert vind hij een foto van zijn beter tijden met Ingrid en droomt daarbij weg... Plots wordt zijn droom verstoord als er aangebeld wordt, en weer staat Anne voor de deur. Of hij even op haar dochter Kim kan passen. Met tegenzin stemt John toe, Daar aangekomen valt het hem op dat de vrouwen hun appartement uit wel erg veel gangen en kamers bestaat. Het ligt er vol troep en luide rockmuziek overstemt alles. In een al even rommelige kamer vindt hij de schaars geklede Anne. Nadat ze hem een erotisch verhaal vertelt, verleidt ze John op een erg brutale en provocatieve wijze, wat vervolgens uitmondt in een seksueel en gewelddadig sadomasochistische spel tussen Kim en de aanvankelijk timide John... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Pål Sletaune (NOR) op Libertina Movie:

 

  • Naboer - 2005

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen