Rate this movie:


Rating: 4 sterren
1 stem

Goltzius and the Pelican Company - 2012

Regie: Peter Greenaway
Hoofdrollen: Ramsey Nasr, Kate Moran, F. Murray Abraham, Halina Reijn, Maaike Neuville, Goran Bogdan, Milan Pleština, Anne Louise Hassing, Pippo Delbono...

Scenario: Peter Greenaway
Muziek: Marco Robino
Montage: Elmer Leupen
Cinematografie: Reinier van Brummelen
Première: 2012
Genre: Art-movie, Drama, Kostuumfilm, Erotiek

Speelduur: 128 min.
Taal: Engels
Land: Nederland, Frankrijk, verenigd Koninkrijk, Kroatië
Opmerking: De registratie van "Goltzius and the Pelican Company" geschiede in een verlaten industrieel complex in Kroatië. 

 

  • Recensie:

Goltzius and the Pelican Company - 2012

 De Welshe regisseur Peter Greenaway zijn systematiek om films te creëren is op zijn zachts gezegd uniek te noemen. Greenaway maakt gebruik van zowat elke techniek waardoor hij het eindproduct een film naar een totaal andere dimensie tilt, met name Kunst. Met animaties, over het beeld verschijnende teksten, split-screen, roterende podium enz. in zijn gereedschapskist schept de kunstenaar regisseur Peter Greenaway zijn films, zo ook Goltzius and the Pelican Company uit 2012. De sets van Goltzius and the Pelican Company vonden plaats in een oude verlaten en vervallen fabriekscomplex met een belichting die spontaan doet denken aan de sfeer die schilderijen van Rembrandt van Rijn uitstralen, waardoor de verfilming van het verhaal een extra kunstzinnige laag over zich heen kreeg. Goltzius and the Pelican Company is een historische, theatraal kostuum film die heel wat moed en durf vroeg van de mainstream acteurs die veelvuldig uit hun 16e eeuws kostuum moesten.

Conclusie: Goltzius and the Pelican is niet enkel een vernieuwende maar tevens zeer geslaagde film.

D.D. voor Libertina Movie.

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN, Goltzius and the Pelican Company - 2012 : 16de eeuw, Hendrik Goltzius is een beroemde schilder en graveur van erotische werken. Hendrik is op zoek naar kapitaal om te investeren in zijn drukkerij met drukpers. De drukpers moet dienen om zijn geïllustreerde boeken te publiceren. Hij roept daarom de hulp in van Markgraaf (Markies) van de Elzas en belooft hem een bijzonder boek met beelden en verhalen uit het Oude Testament waarin de erotische verhalen van Lot en zijn dochters, David en Bathsheba, Samson en Delilah, Johannes de Doper en Salome samenkomen. De Markgraaf blijft echter twijfelen, waarop Hendrik het aanbod nog aantrekkelijker maakt door deze erotische verhalen in scène te laten zien voor het hof van de Markgraaf... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van Peter Greenaway (ENG) op Libertina Movie:

 

  • Goltzius and the Pelican Company - 2012

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen