Rate this movie:


Rating: 3.5 sterren
2 stemmen

Hundstage - 2001

Regie: Ulrich Seidl
Hoofdrollen: Maria Hofstätter, Georg Friedrich, Franziska Weisz, Rene Wanko, Christine Jirku, Claudia Martini, Christian Bakonyi, Gerti Lehner, Erich Finsches, Viktor Hennemann, Victor Rathbone, Ingeborg Wehofer, Leopold Schlol. Silvia Piglmann...

Scenario: Ulrich Seidl, Veronika Franz
Muziek: Marcus Davy
Montage: Christof Schertenleib, Andrea Wagner
Cinematografie: Wolfgang Thaler, Helmut Grasser
Première: 2001
Genre: Drama, Art-movie, Erotiek
Speelduur: 121 min.
Taal: Duits
Land: Oostenrijk
Opmerking: Engelse titel "Dog Days"

 

  • Recensie:

Hundstage - 2001

Hundstage is een film van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl. De film brengt de wereld van "gewone mensen" in een Weense voorstad op de heetste dagen van het jaar in beeld. Voor zijn werk werd Seidl op het Filmfestival van Venetië (2001) bekroond met de Grote Juryprijs. De film vertelt zes onafhankelijke verhalen, waarvan sommige tegen het einde fuseren.

D.D. voor Libertina Movie. 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
VERHAALLIJN: De film vertelt zes onafhankelijke verhalen, waarvan sommige tegen het einde fuseren. 1ste - Klaudia (Franziska Weisz) danst in een discotheek, verschillende mannen draaien zich en staren naar haar. Haar vriend Mario (René Wanko) barst van jaloezie, lokt een vechtpartij uit en verlaat het pand met haar. In de auto slaat hij haar, geeft haar de schuld van zijn gedrag en laat haar vervolgens achter op de snelweg. De volgende dag, ontmoet ze hem weer, hij verontschuldigt zich onhandig, gevolgd door een verzoening met seks in de auto om daarna terug te vervallen in beschuldigingen en geweld. 2de - Anna (Maria Hofstätter) spreekt vreemden toe aan supermarkten en vraagt hun om haar mee te nemen. Ze heeft geen doel, althans ze noemt die nooit. Ze is duidelijk "gek", en provoceert de mensen die haar meenemen. 3de - Een vertegenwoordiger van het alarmsystemen, Hruby (Alfred Mrva) beproeft zijn geluk in een groter wooncomplex. Maar zijn zaken gaan niet goed. Tussendoor ergert hij zich aan de telefoontjes van zijn vrouw, die verslaafd is aan alcohol. Tot overmaat van ramp, beginnen de eigenaars van de beschadigde auto's hem te bedreigen. 4de- Walter (Erich Finsches) is gepensioneerde en weduwnaar. Zijn leven staat in teken om van gekochte voedingsmiddelen het gewicht te controleren om te kunnen claimen. Hij heeft een huishoudelijke hulp (Gerti Lehner), die op zijn 50e "trouwdag" de kleren van zijn overleden vrouw moet dragen en hem gebraden varkensvlees moet maken. Na het eten, stript ze in de woonkamer voor hem. 5de - Een leraar van middelbare leeftijd (Christine Jirku) komt thuis. Ze droomt ervan begeerd te worden door haar geliefde Wickerl (Victor Hennemann). Wickerl is een pooier type, hard en streng, vulgair en gewelddadig. Ze neemt de houding van een slachtoffer aan, alleen wanneer een vriend van Wickerl ze wordt gedwongen om dit te doen door Lucky (Georg Friedrich), een vriend van Wickerl komt ze in verzet. 6de - Een ex-stel woont nog steeds in hetzelfde huis met of naast elkaar. De vrouw bezoekt een swingersclub, terwijl de man met agressieve handelingen stilletjes op haar lijkt te wachten. Ze praten niet met elkaar; hun dochter is omgekomen bij een verkeersongeval. Ze bezoeken de plaats van het ongeval apart. De ex-vrouw (Claudia Martini) bestelt een callboy (Christian Bakonyi) thuis en geniet terwijl de ex-man (Victor Rathbone) aanwezig is. De situatie escaleert, de ex-man bedreigt de callboy met een pistool. De volgende dag zitten beide echtgenoten zij aan zij op een kinderschommel. Deze scène is een van de weinige sprankjes hoop in de film... D.D. voor Libertina Movie.
Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Ulrich Seidl (AUT) op Libertina Movie:

 

  • Hundstage - 2001

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen