Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Der böse Onkel - 2011

(The Wicked Uncle)

Regie: Urs Odermatt
Hoofdrollen: LJörg-Heinrich Benthien, Paula Schramm, Miriam Japp, Julia Heydkamp, Verena Berger, Stephan Dierichs, Kasia Borek, Pascal Ulli, Eva Math, Isabel Hindersin, Bodo Krumwiede, Johanna Leinen...
Scenario: Urs Odermatt
Muziek: Winfried Schuld
Montage: Ruth Schönegge
Cinematografie: Markus Rave 
Première: 2011
Genre: Art-movie, Komedie, Drama, Erotiek, Musical

Speelduur: 98 min.
Taal: Duits
Land: Zwitserland, Duitsland
Opmerking: Won de New Vision Award voor de meest innovatieve film in de internationale competitie van het 11e (RIFF) Rome Independent Film Festival.

 

  • Recensie:

Der böse Onkel - 2011 (The Wicked Uncle)

Der böse Onkel controversiële lowbudgetfilm van slechts 68.000 Zwitsers franken. De film is gebaseerd op het een waargebeurd verhaal van de kindermisbruiker Köbi F. Waarover regisseur Urs Odermatt eerder een gelijknamig toneelstuk maakte. Ondanks het kleine budget staat de film te boek als één van de meest provocerende Zwitserse films ooit. De deining en controverse ontstonden vooral om de creatieve speelse vorm waarmee het gevoelige onderwerp in beeld is gegoten wat op zich het vervreemdingseffect meesterlijk maakt. Liedjes, commentaren, kunstmatig acteren, surrealistische situaties zorgen ervoor dat de kijker op afstand blijft en stof heeft tot nadenken. Buitengewoon rauw, radicaal, provocerend maar tevens ook omvangrijk, spectaculair en opwindend in beeld gebracht. Der böse Onkel is hoe dan ook een filmproject die de al te vaak bewandelde paden verlaat en daarom grensverleggend en meer dan de moeite waard om te zien.

D.D. voor Libertina Movie

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn: Der böse Onkel - 2011 VERHAALLIJN / Der böse Onkel - 2011

Verhaallijn: Der böse Onkel - 2011

Alleenstaande moeder Trix Brunner verhuisde 12 jaar geleden van de stad naar het platteland zodat haar dochter Saskia kon opgroeien in een groene en gezonde leefomgeving.

Als Trix de sportleraar Armin van de plaatselijke middelbare school voor meisjes ervan beschuldigt haar dochter seksueel te hebben lastiggevallen, is het hele dorp verontwaardigd over de moeder die dit beweert. Armin is populair en geniet een hoge reputatie als voormalig nationaal kampioen torenduiken en de onvoorwaardelijke solidariteit van het dorp.

Trix Brunner gaat de strijd aan tegen iedereen en wordt met minachting gestraft. Af en toe ontmoet ze Koniecka, een verslaggever bij de Schnelle Zeitung. Trix Brunner en Koniecka delen een lange vriendschap uit de tijd van de studentenbeweging.

Uiteindelijk steekt Trix het gebouw van de schoolinspectie in brand, waardoor er een ernstige brand ontstaan. Armin wordt veroordeeld tot 3,5 jaar cel.

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Foto boven: Studenten van de school

 

Trailer:


Andere films van regisseur Urs Odermatt (CHE) op Libertina Movie:

 

  • Der böse Onkel - 2011


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen