Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Intemperie - 2019

Regie: Benito Zambrano
Hoofdrollen: Luis Tosar, Jaime López, Luis Callejo, Vicente Romero, Kandido Uranga, Juanjo Pérez Yuste, Manolo Caro, Adriano Carvalho, Paz de Alarcón, Mona Martínez...
Scenario: Daniel Remón, Pablo Remón, Benito Zambrano
Muziek: Mikel Salas
Montage: Nacho Ruiz Capillas
Cinematografie: Pau Esteve Birba 
Première: 2019
Genre: Thriller
Speelduur: 103 min.
Taal: Spaans
Land: Spanje, Portugal
Opmerking: O

 

  • Recensie:

 

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn:De noorderlingen - 1992 VERHAALLIJN / De noorderlingen - 1992

Verhaallijn:De noorderlingen - 1992

Begin jaren 60 ergens te lande in een nieuwe nieuwbouwwijk, groeit de jongen Thomas (Leonard Lucieer) op, die zich graag verkleedt als neger en zich daarbij Lumumba noemt naar de belangrijke politieke leider van het Mouvement National Congolais, en die de eerste democratisch verkozen premier van de Republiek Congo werd. Thomas vader (Jack Wouterse) een zelfstandige slager met eigen winkel en zijn moeder Martha (Annet Malherbe) hebben duidelijk een probleem van seksuele aard. Zij wijst hem keer op keer af en stort zich steeds dieper in het geloof, terwijl hij een niet te stillen honger naar seks heeft.

Thomas brengt zijn vrije tijd meestal door in het bos. Op een dag ontmoet hij daar Agnes (Veerle Dobbelaere), een halfnaakte jonge vrouw die in het bos woont en aan het zwemmen is in een vijver. Ze laat hem zien hoe hij onder water kan ademen via een rietstengel. Terwijl even verderop in het bos postbode Plagge (Alex van Warmerdam), heimelijk de brieven van de wijkbewoners leest voor hij ze aflevert aan de geadresseerden. Waardoor hij als niemand anders de bewoners en hun geheimen kent. Ook de excentrieke en slechtziende boswachter Anton (Rudolf Lucieer) loopt patrouille in het bos. Hij is onvruchtbaar, en zijn vrouw heeft een kinderwens, wat aanleiding geeft tot een conflict tussen beiden.

Als Rudolf denkt iets gezien te hebben aan het meer besluit hij op onderzoek te gaan niet wetende dat Plagge hem op zijn beurt volgt richting het meer. Agnes en Thomas kunnen zich nog net verstoppen onder het water met behulp van rietstengels. Plagge verstopt zich in de kruin van een boom en roept met onherkenbare zweverige stem richting Rudolf “jagertje, maak me een kindje, maak me een kindje…”Waarop Rudolf een schot in de lucht losten en zich uit de voeten maakt. Bij Thomas thuis heeft zijn moeder ondertussen alles verhullende kledij aangetrokken om zich te verdedigen tegen de handtastelijkheden van haar man. Bij het zien van zijn vrouw, ontsteekt hij in een woede.

Als het dorp wordt bezocht door missionarissen die een reis door Afrika hebben gemaakt, helpt Thomas de Afrikaanse man (Dari Somé), die de missionarissen in een kooi tentoonstellen, ontsnappen. De man verbergt zich daarna in het bos, waar hij Rudolf de boswachter het mysterieus meisje Agnes ziet en dood. Daarop besluit de zwarte man om de boswachter het volledig zicht te ontnemen door zijn ogen te spietsen. Als de blinde boswachter ontslagen wordt uit het ziekenhuis en terug thuis aankomt in de wijk schreeuwt hij “Je gaat er aan kaffer!” . Iedereen voelt zijn dreiging. Als de blinde boswachter de Afrikaanse man uiteindelijk vindt, besluit hij de gezworen wraak niet uit te voeren…

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Benito Zambrano (ESP) op Libertina Movie:

 

  • Intemperie - 2019

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen