Rate this movie:


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Intemperie - 2019

Regie: Benito Zambrano
Hoofdrollen: Luis Tosar, Jaime López, Luis Callejo, Vicente Romero, Kandido Uranga, Juanjo Pérez Yuste, Manolo Caro, Adriano Carvalho, Paz de Alarcón, Mona Martínez...
Scenario: Daniel Remón, Pablo Remón, Benito Zambrano
Muziek: Mikel Salas
Montage: Nacho Ruiz Capillas
Cinematografie: Pau Esteve Birba 
Première: 2019
Genre: Thriller
Speelduur: 103 min.
Taal: Spaans
Land: Spanje, Portugal
Opmerking: Naar de  roman van Jesús Carrasco, Intemperie.

 

  • Recensie:

Intemperie - 2019

Het was regisseur Benito Zambrano een filmmaker uit Lebrija Sevilla die een stap naar voren zette om Intemperie naar het witte doek te brengen. En dat deed hij met twee grootheden: Luis Callejo en Luis Tosar Er zijn drie hoofdpersonages in deze film. De voorman is een veeleisende en meedogenloze man. Hij behandelt zijn werknemers hard en toont zijn macht aan mannen, vrouwen en kinderen, zonder zich ergens iets van aan te trekken. Hij loopt door het land en veroorzaakt angst bij de meest hulpelozen. Ondanks zijn wrede aard heeft het echter een religieuze kant. Was dat niet altijd zo? Het werk in het veld is zwaar. Niet alleen voor het werk van grondbewerking en oogst van de oogst, niet alleen voor de zon tot zonsondergang, voor het moeten lijden onder de neiging van het weer, maar ook voor het onder het juk van de landeigenaren staan, of onder de macht van de rechterhand van dezen, die tussenliggende echelons die het niet erg vinden om de dagloners hard te behandelen als ze hun meesters ermee tevreden stellen. De zweep in het veld. Gebed in de kerk. Intemperie leuker dan ik had verwacht. Het heeft een langzaam ritme, maar het verveelt nooit . Een verhaal waar velen over praten als een Spaanse western.  Zelf zie ik er liever een portret in, van een stoffig, oververhit, verdrietig, wreed en hongerig landelijk Spanje. 

D.D. voor Libertina Movie

  • Verhaallijn:

>>>KLIK HIER, opgelet de verborgen tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal!
Verhaallijn Intemperie – 2019 VERHAALLIJN / Intemperie – 2019

Verhaallijn: Intemperie – 2019

De film vertelt het verhaal van een elfjarige jongen (Jaime López), wiens naam we nooit te horen krijgen en speelt zich af kort na het einde van de Spaanse Burgeroorlog. De jongen is de zoon van een zeer arm gezin die hem met toestemming achterlieten op een haciënda omdat ze weten dat ze anders niet meer mogen terugkeren om er te werken als ze zich verzetten tegen de wil van de meester. Dankzij dat werk heeft de familie van het jongetje zich in stand kunnen houden in deze barre tijden.

Terwijl de voorman toezicht houdt op de landarbeiders op het veld, weet de jongen te vluchten. In zijn rugzak stopt hij eten een gestolen kompas, mes en een gouden horloge. Wanneer de ontsnapping en diefstal de oren van de voorman bereiken, begint deze aan een onophoudelijke achtervolging op de jongen. Alle mannen van de haciënda moeten helpen bij het uitkammen van het desolate gebied dat wordt gekenmerkt door droogte, dorheid als gevolg van de brandende zon. De jongen is van plan de stad te bereiken om een nieuw leven te beginnen, weg van de tirannie van de voorman, maar deze en zijn handlangers zit steeds dichter op de hielen. Als een geitenhoeder (Luis Tosar) zijn pad kruist besluit de man die tevens een oorlogsveteraan is om de jongen te helpen bij zijn ontsnapping. Wanneer ze worden gevonden door de opzichter en zijn handlanger, verbergt hij het kind en weigert de schuilplaats te verlinken. Ondanks dat de mannen sporen ontdekken van het kind. Desondanks de sporen kunnen de jagers de schuilplaats niet vinden. Uit woede doden de twee mannen enkele schapen en vervolgens zijn hond. De geitenhoeder is niet te verwurmen, terwijl ze aanstalten maken om de herder te doden slaagt het kind erin om één van hun geweren te stelen en de handlanger te doden en de opzichter te verwonden. De eveneens gewonde herder weet het kind naar een dorp te leiden van waaruit hij te paard de stad kan bereiken door de spoorlijn te volgen. Maar net als het kind afscheid wil nemen van de herder, worden beiden omringd door de opzichter en zijn mannen. Opnieuw weigert de herder het kind aan de mannen over te leveren...

In grote lijnen zou dit de plot van de film zijn. Ik weet niet waarom de plot van de roman langs het pad gaat, maar wat deze film ons vertelt is dat het kind ontsnapt door een vijandig en onherbergzaam terrein. Vanaf het eerste moment zal de kijker niet weten waarom het kind de boerderij wil ontvluchten. We weten niet of hij wordt onderworpen aan hard werken, of hij wordt geslagen en misbruikt, of hij zijn familie zo mist dat hij niet weg wil zijn van zijn ouders en broers en zussen. De reden voor de ontsnapping is als een dichte mist die door het hele beeldmateriaal zweeft totdat, heel dicht bij het einde van deze film, een vraag in de lucht zal exploderen, die als enige antwoord een diepe stilte zal hebben. Het is niet nodig om een enkel woord uit te spreken. Die stilte en af en toe een gebaar van de voorman zullen meer dan genoeg zijn om de reden voor deze vlucht te begrijpen.

Is ten dienste geweest van de voorman (Luis Callejo) van een nabijgelegen boerderij.

D.D. voor Libertina Movie.

Sluiten.

Trailer:


Andere films van regisseur Benito Zambrano (ESP) op Libertina Movie:

 

  • Intemperie - 2019

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen