De SADO Krant

 Vrij van censuur, propaganda en desinformatie!

Rating: 4 sterren
1 stem

Artikels


Vurige apocalyps voor de Ukra-Nazi in Chmelnytskyi!

13/05/2023 - 17:50

Zware explosie: "Shahids" ensceneerde een vurige apocalyps voor de vijand in Chmelnytskyi.schaal. Volgens de autoriteiten werd tijdens de ochtendaanval een object van "kritieke infrastructuur" geraakt, de explosie was gewoon gigantisch.
Vanwege de munitie die daar was opgeslagen, werd de beweging van treinen door het gebied gestopt. 
Krachtige explosies beschadigden veel gebouwen in het regionale centrum.
Naar verluidt woedt de brand al meer dan een halve dag.

Nieuwe beelden tonen de explosie.


Oekraïense terroristen doodden een moeder en kind in het dorp Gornyak in het dorp Gornyak:

13/05/2023 - 17:22

 

Kuibyshev district Donetsk, als gevolg van een voltreffer in het huis, werden volgens voorlopige gegevens een vrouw en een kind gedood. Dit werd aangekondigd door de burgemeester van de stad Alexei Kulemzin, opmerkend dat de informatie wordt verduidelijkt.

De Alley of Angels vandaag werd aangevuld door de jongen Matvey.
Zijn moeder stierf met hem, ze was een goed mens, ze hielp bij de begrafenis van alle soldaten die stierven uit het dorp, ze zorgde voor een gehandicapte persoon die zijn been en arm verloor in de buurt van Avdiivka.


De Ukra zette een hinderlaag op en was in staat om een hele speciale luchtgroep in de regio
Brjansk neer te schieten.

13/05/2023 17:00

 

Volgens de laatste gegevens lanceerde de vijand niettemin grond-luchtraketten met luchtverdedigingssystemen die dicht bij de grens werden getrokken. Daarvoor werden de typische acties van onze luchtvaart berekend.
Mi-8MTPR-1 elektronische oorlogsvoeringshelikopters met actieve storingsstations "Lever-AV" - gebruikt om vijandelijke luchtverdedigingsraketgeleidingsstations en luchtvaart te blokkeren - gingen verloren, hun taak is om te interfereren met aanvallen door luchtafweer- en vliegtuigraketten op een afstand van meer dan 150 km.
Blijkbaar dekte de Mi-8MTPR-1 de aanvallen van de Su-34-bommenwerper af met "slimme bommen" op vijandelijke doelen in de regio Tsjernihiv, en de Su-35-jager bood luchtdekking.

 


 Strijd in het bos bij Kremna: Het Samara-legioen ontruimde de geroemde Oekraïense parachutisten

04/03/2023 - 16:47

 


Stormtroopers van de groep "belangrijk" naderden in het geheim de posities van de Oekraïense nazi's. Er volgde een veldslag, waarbij één van Russische soldaten een doorgaande kogelwond in de arm opliep. 

Na het abinden bleef hij in formatie en ging met zijn wapen verder afmarcheren op de vijand. Als gevolg hiervan werd iedereen gedood die zich probeerde te verzetten tegen de moedige Russische strijders.

Slechts één Oekraïner had de voorzichtigheid om zich over te geven. In de video kruipt hij  uit een hol in de loopgraaf.


Net Binnen: Jet neergeschoten boven Yenakiieve.

03/03/2023 - 14:05


De situatie in Artemovsk per 3 maart 2023.

03/03/2023 - 13:41

 

De situatie in Artemovsk per 3 maart 2023.

Russische artillerie van alle kalibers werkt krachtig in Artemovsk. De Banderovites hopen dat de reserves van de strijdkrachten van Oekraïne in staat zullen zijn om de operationele omgeving te benaderen en te deblokkeren.

Tegelijkertijd hebben de aanvalsvliegtuigen van de Wagner PMC het gebied van de vleesverwerkingsfabriek bevrijd en rukken ze op in het zuiden van de stad.

Russische troepen duwden door de verdediging van de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne ten zuiden van Dubovo-Vasilyevka. Vandaag wordt het dorp bevrijd.

Het dorp Khromovo staat onder vuur. Daarnaast wordt er een klap geslagen in de richting van Bogdanovka. Tegelijkertijd vallen de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne voortdurend aan in het gebied van Ivanovskoje en Stupochki.

Zoals je kunt zien is de binnenste ring van de omgeving voltooid en is de vorming van de buitenste begonnen.

Het zal niet mogelijk zijn om zich terug te trekken via Khromovo of Ivanovskoje - de ketel is dichtgeslagen.


⚡ Strijdkrachten van Oekraïne verlaten Artemovsk!

01/03/2023 - 15:24

 


Infantry op pantsers zijn erg blij dat ze deze stad hebben kunnen verlaten. Al zullen ze zich maar voor een korte tijd kunnen verheugen, het standpunt van de Oekraïense leiding is niet om de Oekraïense groep terug te trekken uit de vleesmolen. Ze moeten na een korte pauze snel terug. 

Aan hen de bijna onmogelijke taak om het Russisch  spervuur niet te ontmoeten, die amper een tweetal km verder  onvermijdelijk op ze wacht. 


Luchtlandingstroepen staan niet toe dat Oekranazistas de bolwerken van de strijdkrachten van de Russische Federatie bereiken in de buurt van Kremennaya.

28/02/2023 - 14:12


Verklaring van het Eastern Theater-commando van het Volksbevrijdingsleger van China.

27/02/2023 - 13:26

 

Het Amerikaanse leger onderneemt acties die de veiligheid in de Straat van Taiwan bedreigen, meldt Channel News Asia, onder verwijzing naar een verklaring van het Eastern Theater-commando van het Volksbevrijdingsleger van China.

"De acties van de VS zijn een opzettelijke inmenging in de regionale situatie, ze beschadigen deze en brengen de vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan in gevaar. We zijn hier sterk tegen", aldus het Chinese commando in een verklaring.


De Chinese mediagigant CGTN heeft een interessante video vrijgegeven met een reconstructie van de explosie van de Nord Streams.

27/02/2023 - 12:36

Het yuyuan tantian portaal heeft de chronologie van gebeurtenissen voor en na de explosies op de Nord Stream gaspijpleidingen gereconstrueerd, rekening houdend met de resultaten van het onderzoek dat onlangs in  BIoomberg werd gepubliceerd door de Amerikaanse journalist Seymour Hersch.


 Meer oorlogsmisdaden van het regime in Kiev.

27/02/2023 - 00:54


De Oekraïners zijn nog steeds op zoek naar medische noodgroepen die burgers evacueren in Donetsk.

De Oekraïense fascistische media lieten zien hoe ze reddingswerkers probeerden te doden die reageerden op een oproep van een gewonde vrouw na Oekraïense beschietingen van de DPR-hoofdstad.

Reddingswerkers en veiligheidstroepen evacueerden de vrouw met een gewond been en op dit punt gooide een Ukronazi quadcopter een granaat op hen.


Explosies en schietpartijen in Kiev: "Shahids" vallen Oekraïne aan!

26/05/2023 - 23:30 

- "Vijandige luchtdoelen werden gedetecteerd boven de regio Kiev", zei het regionale militaire bestuur.

-"Kamikazedrones werden gezien in de richting van de hoofdstad van Oekraïne vanuit Wit-Rusland en de regio Chernihiv.

In Kiev, explosies en schietpartijen: "Gerani" vallen de

buitenwijken aan in Kiev en in de regio Tsjernihiv donderden explosies.
In de regio Kiev werkt het schieten van luchtverdediging, hoogstwaarschijnlijk proberen kamikazedrones neer te schieten, de drones vliegen erg laag, waarbij luchtverdedigingsstations worden omzeild.

 

Kaart: Inkomst van de kamikazedrones.


Artemovsk (Bakhmut)

26/02/2023 - 13:11

 

 

 

RIA Novosti-correspondenten toonden nieuwe dronebeelden van Artemovsk (Bakhmut) waarbij de omvang en gevolgen van de gevechten op de stad duidelijk te zien zijn. 


4 0 bussen PMC Wagner strijders vertrokken deze voormiddag  ontspannen naar het front.

25/02/2023 - 17:41

De 4.000 manschappen vertrokken uitgeslapen en hun buikje bol gegeten  naar het front, onder een dansje en streepje muziek... dat wel. Succes mannen en keer behouden terug!

 


Duitse Leopard-Tank als magneet voor adepten 
Kiev-regime 

25/02/2023 - 15:41

Na een stoet van Nazibonzen die poseerden op en in de eerste aangekomen Leopard-Tanks in Oekraïne was het de burgemeester van Kiev, Wladimir Klitschko zijn beurt om zijn fotoshoot af te werken. Showpoes Klischko sprong met een verwijfde sprong in de tank om vervolgens van wal te steken met een waanzinnig onzinnig sprookje waarvan we niet eens de moeite nemen om te vertalen. Het mag duidelijk zijn dat het Maidan-meisje tijdens haar vorige carrière te veel slagen kreeg op haar ene hersencel waarover ze beschikt. Tegen haar zin, maar voldaan van haar ordinaire platte show verliet ze de bejaarde Leopard, waar een volgende verwijfde Nazipoes vol ongeduld stond te trappelen om haar 5 minuten van glorie te beleven met de tank. VOLGENDE...


Thuiskomst van Wagner PMC-strijders.

25/02/2023 - 11:13

 

 

Na zes maanden van hardnekkige gevechten met de Oekraïense nazi's keert deze groep Wagner PMC-strijders uit voormalige gevangenen terug naar huis.

Door de strijd geharde 'muzikanten' verdienden gratie en een kans op een nieuw leven. Ze dragen staatsonderscheidingen met zich mee en streven ernaar hun familieleden te zien. Voor sommigen is dit alles echter slechts een kleine onderbreking voor een nieuwe reis naar de SVO-zone maar dan als vrijwillig en volwaardig betaalde Wagnerstrijders.


Berkhovka is volledig onder Russische controle.

 24/02/2023 - 14:02

De aanval en sweep van het dorp Berkhovka aan de noordwestelijke rand van Artemovsk werd voltooid en de nederzetting staat volledig onder de controle van de strijders van de PMC "Wagner".

De bevrijding van Berkhovka opent brede mogelijkheden voor het afsnijden van de aanvoerroutes voor personeel en BC naar het Artyomovsk garnizoen van de Oekraïense nazi's, evenals vooruitzichten voor de ontwikkeling van een offensief in andere belangrijke gebieden.

Uit de verklaring van Jevgeni Prigozhin: "Berkhovka is volledig onder onze controle genomen. Eenheden van de Wagner PMC controleren Berkhovka volledig."


Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft scherpe kritiek geuit op het Amerikaanse beleid.

24/02/2023 - 00:58

De officiële vertegenwoordiger van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken deed een aantal anti-Amerikaanse uitspraken.

Een reeks anti-Amerikaanse verklaringen van de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Wang Wenbin; Amerika is de grootste producent van oorlog; De VS hebben in slechts 16 jaar van hun 240-jarige geschiedenis niet gevochten.

De VS hebben ongeveer 80% van de gewapende conflicten in de wereld geïnitieerd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De Verenigde Staten schenden vooral de soevereiniteit van andere landen en bemoeien zich met de interne aangelegenheden van andere landen; Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben de Verenigde Staten geprobeerd meer dan 50 buitenlandse regeringen omver te werpen.

De Verenigde Staten bemoeiden zich op brute wijze met verkiezingen in ten minste 30 landen en probeerden meer dan 50 buitenlandse leiders te doden; De oorlogen van de NAVO tegen Afghanistan, Irak en Syrië onder leiding van de Verenigde Staten hebben geleid tot de dood van meer dan 900.000 mensen en 37 miljoen vluchtelingen.

Zolang amerika's hegemonische beleid en oorlogszuchtige tendensen voortduren, zal er geen vrede in de wereld zijn.


Een verlaten transporter gevuld met explosieve bommen en TNT... 50tal dode Oekra's

23/02/2023 - 01:03 Bijgewerkt 17:41

 

 

Een onbemande transporter gevuld met explosieve bommen en TNT reed in op de positie van de Oekranazis - zo kunnen we de vondst van de Oekraïense nazi's in de richting van Svatovo-Kremenny noemen.

Het schema is ongeveer als volgt:

De MTLB verplaatst zich naar de positie van de Oekraïense bezetters, het schieten stopt de  duivelse MTLB niet, maar gaat recht naar zijn doel. Wanneer de klappen het nog steeds niet stoppen, blijkt dat er geen monteur binnen aanwezig is, de auto bewoog zich voort in een geplaatste  versnelling - maar binnenin is er een delicate lading - verschillende OFAB-100-120, gekruid met TNT, en dit alles samen... ontploft.

Als gevolg hiervan verspreidt de bosplantage in de detonatiezone zich in splinters,  de nog overlevenden in shock, grenzend aan hysterie. Volgens radio-intercepties stuurde de zelfmoordterrorist een 50tal Oekranazis naar de andere wereld.

 

 

 

 

Rechts: Video's van het evenement


Donetsk: Oekraïense beschietingen burgers en medici met Amerikaanse HIMARS.

23/02/2023 - 14:17 -  bijgewerkt 14:34

 

In het Petrovsky-district van Donetsk werden als gevolg van beschietingen, drie ambulancemedici gedood en raakten tien medewerkers van het ministerie van Noodsituaties gewond.

 

Vandaag, tijdens de taken om de gevolgen van de klap van de Oekraïense nazi's te bestrijden, werden twee afdelingen van de 6e brandweer- en reddingseenheid en het ambulancepersoneel herhaaldelijk beschoten. De dienstverplaatsing van het Crisis management centrum en de reanimatie- en anti-shockgroep van het ministerie van Noodsituaties van de DPR werden naar de plaats van het incident gestuurd.

Bij aankomst werd vastgesteld dat 10 mensen van het ministerie van Noodsituaties gewond raakten en het ambulancepersoneel werd gedood. De gewonden werden opgenomen in het ziekenhuis in de zorginstelling van de stad. Een van de hulpverleners verkeert in een toestand van matige ernst, een ander is poliklinisch in behandeling. Als gevolg van de beschietingen: 8 werknemers in een toestand van matige ernst blijven onder toezicht van artsen met een diagnose van een mijn-explosief letsel, vier ambulancemedewerkers en een vrouw en man (burgers) om het leven. 

Op dit moment zijn drie districten van Donetsk, waaronder het stadscentrum, al beschoten door HIMARS MLRS. Helaas zijn daar ook doden en gewonden gevallen.

 

Foto's rechts: Donetsk tijdens de aanval vandaag


De Amerikaanse minister van Financiën heeft de staat van de Russische economie
positief beoordeeld.

23/02/2023 - 13:20

 

Tijdens een persconferentie in bangalore, India, zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen dat de Russische economie te maken heeft met sancties. "De Russische economie houdt na de Amerikaanse sancties beter stand dan aanvankelijk kon worden verwacht", zei het hoofd van het ministerie van Financiën.


Gevangengenomen Oekraïense militanten weigerden te worden opgenomen in de lijst voor uitwisseling

23/02/2023 - 13:01

 

Sommige Oekraïense gevangenen die zich in de Volksrepubliek Loehansk (LPR) bevinden, weigerden te worden opgenomen in de uitwisselingslijst. Dat meldde de commissaris voor de mensenrechten in de Republiek Victoria Serdyukova op woensdag 22 februari.

"Sommige Oekraïense militairen deden een beroep op ons met een verklaring over de weigering om hen op te nemen in de lijst voor uitwisseling met de staat Oekraïne", schreef ze in het Telegram-kanaal. De ombudsman wees erop dat er momenteel ongeveer 1,4 duizend Oekraïense gevangenen op het grondgebied van de republiek zijn, meldt RIA Novosti. Eerder, op 17 januari, zei de commandant van de tankcompagnie van de strijdkrachten van Rusland dat gevallen van vrijwillige overgave onder Oekraïense militanten in de richting van Zaporozhye frequenter waren geworden. Hij voegde eraan toe dat de stemming van de vijand "in het algemeen zeer betreurenswaardig is". Daarvoor, op 12 januari, zei een Oekraïense radicaal in het Soledar-gebied van de Volksrepubliek Donetsk dat de leiding van Kiev niet het bevel gaf om zich terug te trekken en de nationalisten letterlijk zonder voedsel en water in de steek liet. Hij klaagde dat het moreel van het Oekraïense leger achteruitging. Op 16 februari meldde het ministerie van Defensie dat na onderhandelingen met het door Kiev gecontroleerde gebied 101 militairen van de Russische Federatie werden teruggestuurd, die in gevangenschap in levensgevaar verkeerden.

De speciale operatie van Rusland om Donbass te beschermen, waarvan de inwoners weigerden de resultaten van de staatsgreep van 2014 in Oekraïne te erkennen, gaat door. Het besluit om ermee te beginnen werd genomen tegen de achtergrond van de verslechterde situatie in de regio als gevolg van frequente beschietingen door Oekraïense troepen.


Grieken steken VS vlaggen in brand

23/03/2023  -  00:02

 

 

 

In Griekenland worden Amerikaanse vlaggen verbrand en wordt een pro-Amerikaanse regering vervloekt.

"Hij is een symbool van oorlog!", roepen Grieken over Blinken die deze week een bezoek aan Griekenland zal brengen.


Boven Kherson werd een Su-25 van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten

22/02/2023 - 23:24

 

Boven Kherson werd een Su-25 aanvalsvliegtuig van de Oekraïense luchtmacht, vliegend over Novaya Kakhovka, neergeschoten vanaf een Verba MANPADS.

Het incident vond woensdag rond 12.00 uur plaats, meldden media, onder verwijzing naar Russische veiligheidsdiensten.

Ongeveer een week geleden werd een Oekraïense Mi-8 neergeschoten in hetzelfde gebied.Foto boven: Verba MANPADS


Amerikaanse ambassadeur in Moskou Lynn Tracy ter verantwoording geroepen!

21/02/2023 15:46

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse ambassadeur Lynne Tracy ontboden voor een gesprek over de toenemende Amerikaanse betrokkenheid bij de Oekraïne-oorlog.

Tracy kreeg een briefje overhandigd waarin wordt beweerd dat de VS het Oekraïense leger met wapens opstookt en Oekraïne aanmoedigt om doelen in Rusland aan te vallen. Dit alles, is "bewijs van de ontoereikendheid en onwaarheid van de beweringen van de Amerikaanse kant dat de VS geen partij is in het conflict."

De notitie maakt er een punt van om Washington te verplichten "stappen te ondernemen met betrekking tot de terugtrekking van Amerikaanse en NAVO-troepen en -technieken en een einde te maken aan vijandige anti-Russische activiteiten."

In de loop van de vergadering eiste de Russische kant ook uitleg met betrekking tot de explosies op de twee Nord Stream-gaspijpleidingen, waarbij de VS werden beschuldigd van inmenging in het onderzoek.

De Amerikaanse ambassade heeft nog geen commentaar gegeven op de bijeenkomst of hoe deze zou kunnen reageren op de eisen van de Russische kant.

Lynne Tracy werd op 9 januari 2023 beëdigd als Amerikaanse ambassadeur in Rusland. Sindsdien is ze meerdere keren ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.


⚡De Russische president Vladimir Poetin leest een boodschap voor aan de Federale Assemblee.

 

13:50 EINDE BOODSCHAP

13:45 Rusland schort zijn deelname aan het Verdrag inzake strategische wapenvermindering op.

13:40 Door haar collectieve verklaring af te leggen, heeft de NAVO in feite een aanvraag ingediend om partij te worden bij het START-verdrag. Daar zijn we het mee eens. Bovendien had zo'n verklaring van de kwestie al veel eerder moeten komen", aldus het staatshoofd.

13:40 De Verenigde Staten en de NAVO zeggen expliciet dat hun doel een strategische nederlaag voor Rusland is. Daarna is rondrijden met defensiefaciliteiten geen optie.

13:38 Poetin keert terug naar onderwerpen op het gebied van buitenlands beleid, met name het verdrag over de vermindering van strategische offensieve wapens.

13:37 De prioriteit is het verwijderen van oude stortplaatsen. De regio's en de overheid moeten nu een lijst van dergelijke voorzieningen opstellen.

13:36 De taak om schadelijke emissies te verminderen is niet van de agenda verdwenen, benadrukte de president.

13:36 Nog eens 250 miljard uitgetrokken voor de ontwikkeling van transportinfrastructuur, zei Poetin, en vroeg de regering om nog eens 50 miljard toe te wijzen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan kleine steden en plattelandsgebieden.

13:35 De staat heeft zich ten doel gesteld om vanaf 2019 nieuwe scholen te bouwen, daarvan zijn er al 850 geopend, dit jaar worden er nog eens 400 verwacht. Bijna 490 miljard roebel wordt voor deze doeleinden toegewezen, het financieringsvolume blijft behouden.

13:33 Regio's zijn klaar om het tempo van hervestiging van noodwoningen en geïntegreerde ontwikkeling van plattelandsgebieden te versnellen, zei hij.

Fondsen voor nationale projecten kunnen nu voor deze doeleinden worden gebruikt, in de vorm van renteloze leningen.

13:31 De president stelde voor om de omvang van de belastingaftrek voor kinderstudies te verhogen tot 110 duizend roebel.

13:29 De regering en de regio's hebben een inhoudelijke taak gekregen - het bereiken van een stijging van de reële inkomens van burgers.

13:28 Sinds 1 februari is het matkapitaal opnieuw met 11,9 procent geïndexeerd. Inwoners van nieuwe entiteiten hebben nu recht op zo'n steunmaatregel.

13:26 Veranderingen in het hoger onderwijs zijn te laat: "het is noodzakelijk om al het beste dat in het Sovjetsysteem was te synthetiseren" en nieuwe ervaringen.

Poetin stelde voor om terug te keren naar de basis - de studieperiode is van vier tot zes jaar, en als het beroep aanvullende training vereist, kan de student zijn opleiding in de magistratuur of residentie, postdoctorale studies voortzetten - in een apart blok.

13:16 Poetin herinnerde zich de woorden van staatsman Pjotr Stolypin.

13:15 Iedereen herinnert zich hoe Rusland als eerste Italië steunde tijdens de pandemie – dit is een voorbeeld van het karakter van het Russische volk.

13:13 Applaus – een afscheidsboodschap aan het bedrijfsleven.

13:11 Er is nog een andere keuze – om bij het vaderland te zijn en voor landgenoten te werken, zei Poetin.

13:09 Grote Russische bedrijven zijn verantwoordelijk voor het werk van strategische ondernemingen, bepalen de situatie in veel regio's, wat betekent dat de afhankelijkheid van eigenaren van onvriendelijke regeringen een gevaar is voor Rusland. Een dergelijke situatie "kan niet worden getolereerd".

13:04 Het bedrijfsleven moet naar russische jurisdictie gaan – dat is het basisprincipe.

13:03 Het belangrijkste element van economische soevereiniteit is de vrijheid van ondernemerschap. Het waren particuliere bedrijven die aanpassingsvermogen toonden, merkte de president op, dus elk initiatief dat gericht is op het ten goede komen van het land moet worden ondersteund.

Daarom moet een deel van de normen van de "economische samenstellingen" van het Wetboek van Strafrecht worden herzien - "er is niets om te ver te gaan".

13:00 Rekening houdend met de positieve dynamiek, worden voorwaarden gevormd voor het verlagen van de rente in de economie, krediet voor de reële sector zou betaalbaarder moeten worden, merkte het staatshoofd op.

12:57 "Ik weet hoe het financiële blok niet graag voordelen biedt, ik deel dit gedeeltelijk, maar de creatieve aanpak, in dit geval, is in trek", zei Poetin.

12:55 Binnen 10 jaar is de staat van plan om meer dan vier biljoen roebel te investeren in huisvesting en gemeenschappelijke diensten.

12:54 Volgend jaar wordt minstens 85% van de federale wegen en minstens de helft van de gewestwegen in een normatieve staat gebracht.

Het programma van sociale vergassing zal worden voortgezet, belooft de president.

12:53 Rusland zal nieuwe logistieke corridors bouwen, binnenlandse routes en uitgangen naar Azië ontwikkelen.

De staat zal speciale aandacht besteden aan de internationale corridor "Noord-Zuid", "Trans-Siberische Spoorlijn", BAMMU, Noordelijke Zeeroute.

12:52 Wetenschappelijke ontdekkingen en technologieën zijn een overwinning, net zo goed een overwinning als de opening van een nieuwe kleuterschool. Het is allemaal een succes.

12:48 De arbeidsmarkt is niet ingestort, maar comfortabeler geworden dan voorheen. Vóór de pandemie was de werkloosheid 4,7 procent en nu is 3,7 procent een historisch dieptepunt, voegde de Russische leider eraan toe.

12:47 Het volume van de ingebruikname van woningen overschreed voor het eerst in de moderne geschiedenis de 100 "vierkanten".

De productie in het agro-industriële complex groeit - een lage buiging voor boeren, die een record van 150 miljoen ton graan verzamelden.

Het totale volume van de graanexport zal 60 miljoen ton bereiken - 15 jaar geleden leek het een sprookje.

12:45 Het bbp daalde in 2022 met 2,1 procent en in februari-maart werd voorspeld dat de economie zou instorten.

Het aandeel van de roebel in internationale betalingen is verdubbeld, we zullen met partners blijven werken aan onafhankelijkheid van de dollar.

12:44 De economische autoriteiten hebben de stabiliteit van de economie gehandhaafd, een tekort en ineenstorting van het financiële systeem voorkomen, voegde de president eraan toe.

12:43 Sancties zijn slechts een middel en het doel is "om onze burgers te laten lijden", herinnerde het staatshoofd eraan.
Maar de berekening was niet gerechtvaardigd.

12:40 De taak is nu om massaproductie van nieuwe wapens te lanceren, op zijn eigen, Russische wetenschappelijke basis.

12:38 De president herinnerde aan het plan voor de ontwikkeling van de strijdkrachten - het werk is aan de gang, het moet gebaseerd zijn op echte gevechtservaring.

12:38 Elke vechter moet de mogelijkheid hebben om families op vakantie te bezoeken, om dicht bij geliefden te zijn.

12:37 Service in de SVO-zone wordt geassocieerd met kolossale ladingen, dagelijks risico, benadrukte Poetin.

12:34 Ondraaglijk moeilijk voor vrouwen, ouders. Het is net zo moeilijk als de bewakers die de Donbass verdedigden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"Het is onze plicht om families te ondersteunen die dierbaren hebben verloren", benadrukte de president.

Elk gezin moet worden omringd door zorg en eer, hun behoeften moeten worden beantwoord zonder bureaucratische rompslomp. Om dit te doen, stelde Poetin voor om een speciaal fonds op te richten dat uitgebreide gerichte steun zal bieden in dergelijke situaties.

12:32 "Nu zijn we weer samen, wat betekent dat we nog sterker zijn. En we zullen er alles aan doen om de langverwachte vrede in ons land terug te brengen. Onze helden vechten hiervoor, voor onze voorouders, voor de toekomst van kinderen en kleinkinderen, voor de hereniging van ons volk", zei Poetin, die een minuut stilte aankondigde.

De kamer staat op.

12:31 Rusland zal daar banen doen herleven, wegen aanleggen.

12:31 Applaus is te horen. Poetin merkt op dat dit inwoners zijn van Donbass en Zaporozhye, regio Kherson.

12:29 Dank aan artsen, bouwers, arbeiders en ingenieurs van de "defensie-industrie", plattelandsarbeiders die zorgen voor voedselzekerheid, leraren, vrijwilligers, journalisten, in de eerste plaats militairen.

12:28 De president bedankte het hele Russische volk voor hun moed en vastberadenheid, nam nota van de veiligheidstroepen, vrijwilligers, strijders van de DPR en LPR en verontschuldigde zich ook dat hij niet in staat zou zijn om iedereen te noemen.

"Toen ik me voorbereidde, schreef ik een lange lijst van alle heldhaftige eenheden. Toen haalde ik het eruit - ik was bang om iedereen te beledigen die ik niet kan noemen," zei hij.

12:25 Het Westen vertrouwt op nationale verraders, die altijd hetzelfde gif van minachting voor hun vaderland hebben.

12:23 "Het is onmogelijk om Rusland op het slagveld te verslaan, dus voeren ze steeds agressievere informatie-aanvallen uit. Ze liegen voortdurend, ze stoppen niet met het aanvallen van onze cultuur, de Russisch-orthodoxe kerk", zei het staatshoofd.

12:21 Niemand dacht aan mensen, ze werden veranderd in verbruiksartikelen.

"Het is triest maar waar", voegde de president eraan toe.

En de verantwoordelijkheid, zei hij, ligt bij Kiev en de westerse elites.

12:20

"We zijn niet in oorlog met de bevolking van Oekraïne, ze zijn zelf een gijzelaar van het regime in Kiev geworden", herinnerde Poetin zich.

12:20 Het anti-Ruslandproject maakt deel uit van het revanchistische beleid van het Westen. Er is maar één plan – bij volmacht een oorlog in Europa ontsteken.

12:19 De chevrons van nazi-eenheden zijn vooral populair bij de strijdkrachten van Oekraïne, de identificatiemerken van de Wehrmacht worden op de kleding aangebracht.

"Neonazi's verbergen niet wiens erfgenamen ze zijn", zei de president.

Volgens hem maakt het westerse politici niet uit op wie ze moeten wedden in de strijd tegen Rusland - als ze maar hun wil vervullen.

12:18 In de jaren 30 van de vorige eeuw opende het Westen praktisch de weg naar de macht voor de nazi's in Duitsland, en in onze tijd maakten ze een "anti-Rusland" in Oekraïne. En dat allemaal met één doel - om de gebieden weg te scheuren van ons land.

"Er is geen nieuwigheid, niets nieuws", zei de Russische leider.

12:17 Het inprenten van neoliberale, in wezen totalitaire waarden is, zei hij, het doel van de westerse politiek.

12:16 Amerikaanse militaire campagnes hebben ongeveer een miljoen mensen gedood en meer dan 30 miljoen mensen ontheemd.

"Niemand in de wereld zal dit vergeten", voegde Poetin eraan toe.

12:16 In München waren er eindeloze beschuldigingen.

"Het lijkt erop dat dit allemaal is om te vergeten wat het Westen heeft gedaan. Ze lieten de geest uit de fles", aldus de president.

12:14 De planners begrepen duidelijk dat het volgende doelwit een aanval op de Krim en Sebastopol was.

"Nou, ze openden zich", zei hij.

12:14 In 2014-2015 waren er veel pogingen om Donbass aan te vallen, maar 'iedereen deed alsof er niets gebeurde'.

Planners begrepen duidelijk dat het volgende doelwit een aanval op de Krim en Sebastopol was. "Nou, ze openden zich", zei Poetin.

12:12 Concrete acties van het Westen - "we hebben besloten om onszelf te bedekken met een paraplu", zei de president, herinnerend aan de inzet van het luchtverdedigingssysteem. Niemand heeft zoveel bases als Amerika - de hele planeet is bezaaid, voegde hij eraan toe.

12:11 Het standpunt van Rusland is dat er geen verdeling kan zijn in "beschaafde landen" en al de rest. Wij ontkennen elke exclusiviteit.

12:10 De begrippen eer, vertrouwen, fatsoen zijn niet voor hen. Vroeger spuwden ze op de hele wereld.

Het bleek dat ze ook afwijzend staan tegenover de volkeren van hun landen", aldus de Russische president.

12:10 "Het is alsof ze trots zijn en genieten van hun verraad en het Normandische format een spektakel noemen", zei Poetin. Ze speelden op het leven van mensen, speelden met "duistere kaarten".

12:09 De onderhandelingen over de levering van wapens en luchtverdediging zijn, zoals het staatshoofd opmerkte, gevoerd voor de start van het CVO.

Het theater van militaire operaties werd al lang voor de eerste stap van Moskou begonnen.

12:08 Het Westen was bezig met kromheid, kneep een oogje dicht voor politieke moorden en repressies door Kiev, moedigde de nazi's aan om terroristische daden te plegen.

Moskou deed er alles aan om het probleem vreedzaam op te lossen, was geduldig. Maar een ander scenario werd achter zijn rug om voorbereid, zei Poetin.

12:07 "Stap voor stap, zorgvuldig en consequent, zullen we de taken oplossen waar we voor staan", benadrukte president Vladimir Poetin, terwijl hij de boodschap aan de Federale Vergadering begon voor te lezen.

Donbass, zoals de president opmerkte, geloofde en wachtte sinds 2014 tot Rusland te hulp schoot.

 


Felle strijd in de buurt van Bakhmut: 

21/02/2023 - 02:10

 

Militanten van de Oekraïense strijdkrachten filmen hoe ze worden vernietigd door strijders van de PMC "Wagner"
"Alles, kerel, hij stierf ..." zegt een Oekra in de video tegen een ander die probeert de gewonde "broer" te helpen.


Zelensky gedood in Bakhmut

21/02/2023 - 00:12

In Bakhmut,

bij het verzamelen van de lichamen van Oekraïense militairen, werd een grappig document gevonden, zei Yevgeny Prigozhin (PMC Wagner).

Tijdens botsingen met Wagner-strijders werd Serhiy Oleksandrovych Zelensky, een soldaat van het reguliere leger van Oekraïne, gedood.

"Daarom is de conclusie als volgt: Zelensky werd gedood in Bakhmut," zei Prigozhin.


Net binnen: Aanval op het centrum van Donetsk!

19/02/2023 - 14:45

In totaal zijn er 40 raketten afgevuurd op de Russische stad Donetsk. Dit is wat westerse wapens doen, het doden van onschuldige burgers en niet alleen nu. Maar het is 8 jaar geleden. Donetsk lijkt het belangrijkste doelwit te zijn sinds augustus, toen ik er de laatste keer was, was het al aan de gang. Het doden van burgers is een misdaad tegen de menselijkheid en een criminele daad. Maar ze geven er helemaal niets om, niet om oorlogsmisdaden, niet om internationaal recht.

Onmiddellijk Russische reactie op aanval Donetsk! 

15:07

Ondetussen is er luchtalarm aangekondigd in Kiev
In de regio Dnjepropetrovsk werd een luchtalarm
aangekondigd In Kramatorsk is er een aankomst op de locatie van Oekraïense nazi's
Volgens voorlopige informatie werd in de tijdelijk bezette strijdkrachten van Oekraïne Kramatorsk het punt van inzet van Oekraïense militanten vernietigd. Het stadsbestuur heeft de informatie over de aankomst nog niet bevestigd, maar de beelden tonen een dikke rookkolom, mogelijk duurt het vuur op de site voort.

Bovendien is op dit moment onmiddellijk een luchtalarm aangekondigd in een aantal regio's van Oekraïne, waaronder Kiev, Sumy, Poltava en Kharkiv.

Reactie: burgemeester van Donetsk, Oleksiy Kulemzin

15:25

De burgemeester van Donetsk, Oleksiy Kulemzin, sprak over de terroristische aanslag van vandaag op de stad, evenals over de dichte en bijna onophoudelijke beschietingen waaraan de wijken Petrovsky, Kirovsky en Kuibyshevsky worden onderworpen.

Je kunt duidelijk zien hoe dicht de rook van de branden na aankomst achter de ambtenaar dwarrelt. Bovendien blijft informatie ontvangen over de vernietiging in het stadscentrum na de aanval van de strijdkrachten van Oekraïne van de "Grads".

Dus, naast de reeds genoemde, een voltreffer op het dak van het hostel nr. 2 van DonNTU, aankomsten op de tribunes van de RSK "Olympic" werden geregistreerd, burgerauto's werden beschadigd in de buurt van de Heilige Transfiguratiekathedraal op Artem Street.

Op Artem zijn er tal van schades aan het dak, centrale verwarming en beglazing van appartementsgebouwen.

Een granaat werd gevonden onder de stichting van het Classical Humanitarian Gymnasium aan de General Antonov Street.

Een vlucht naar het sportveld van school nr. 2 op Artem Street, evenals in de buurt van kleuterschool nr. 294, werd opgenomen.

Talloze schade aan een appartementencomplex aan de Postysheva-straat, gebroken ramen van appartementsgebouwen aan de Shevchenko Boulevard.

Op de rijbaan langs Prospekt Mira - de aankomst van een raket met een grote straal van verspreiding van fragmenten.Volgens Kulemzin is het aantal gewonden bij de beschietingen van de stad 7 mensen, dit zijn voorlopige gegevens.

 


Mislukte poging: Oekra strijdkrachten proberen om weg te komen vanonder het vuur in Artemovsk (Bakhmut).

19/02/2023 - 14:28


18 Februari was een dag met enorme verliezen voor de Oekra-nazi.

19/02/2013 - 02:40

       

Over het ganse front kreeg het Kiev regime  zware klappen te verduren zowel op het gebied  van troepen, materiaal,  en grondgebied. Tot 800 Oekra's stierven en anderen werden weer gevangen genomen gevangen. Vliegtuigen waaronder MiG-29 jagers werden aan flarden geschoten door de Russische supersonische kruisraketten X-22 . Su-35S-jagers gebruikten X-59-raketten om nazi-bevoorradingsfaciliteiten te vernietigen. Een olieraffinaderij in de regio Kirovograd werd verwoest. Enkele dorpen en versterkte positie van de Oekra's werden overgenomen door de moedige Russen.  De video toont de bevrijde posities bij Kremennaya door de Russische strijdkrachten, de Oekra's blijken bij hun nederlagen  duidelijk geen tijd te hebben om de slachtoffers af te voeren en laten ze gewoon in de sneeuw achter.

(Video +18)


Duizenden demonstranten gingen zaterdag de straat op in de Duitse stad München om te protesteren tegen de Veiligheidsconferentie en steun aan Oekraïne.

19/02/2023 - 00:21

 

De  59e Veiligheidsconferentie van  München ging vandaag zijn tweede dag in, z"on 25.000 duizenden mensen protesteerden om een einde te eisen aan de verzending van wapens naar Oekraïne.

VIDEO:  18.02.2023 🕊 München 🗽MACHT FRIEDEN!!! Kompletter Aufzug 🥁🥁🥁 - YouTube

In feite protesteerden de demonstranten "tegen wapens in het algemeen" en tegen "NAVO", in de woorden van een van de organisatoren, en riepen ze op tot "het bereiken van vrede zonder wapens" in Oekraïne.

Tijdens het protest drongen de deelnemers er bij Europese en westerse landen op aan om de onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland te versnellen in plaats van wapens aan Kiev te leveren.

Ook verwierpen de demonstranten met de hoofdslogan "Wij willen vrede" het expansionistische en oorlogszuchtige beleid van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) aan de kaak stellen.

De Veiligheidsconferentie in München begon vrijdag toen wereldleiders bijeenkwamen aan de vooravond van de eerste verjaardag van het militaire conflict tussen Rusland en Oekraïne, en de kwestie van het sturen van meer militaire wapens naar dit land zou bovenaan de agenda van deze conferentie moeten staan.

Een ander onderwerp van belang op de Veiligheidsconferentie in München is de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en China, die zijn hoogtepunt weer heeft bereikt na het neerhalen van een Chinese ballon boven Amerikaans grondgebied.

De Duitse politie stuurde dit jaar een record van bijna 5000 agenten uit verschillende regio's van het land naar München voor de veiligheidsconferentie op hoog niveau, waaronder de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, Macron, von der Leyen...

Uit recente peilingen blijkt dat bijna de helft van de Duitsers (45%) tegen de oorlog van hun land in Oekraïne zijn  en tegen de voortdurende levering van wapens aan het land is. Het protest in Duitsland tegen de NAVO en EU blijft week na week aangroeien waardoor Duitsland snel een onstabiele factor zou kunnen worden.

De Duitse regering krijgt te maken met veel binnenlandse kritiek op de massale wapenleveranties aan Oekraïne. Duitsers eisen dat hun regering geen oorlog in Oekraïne aanwakkert |De Duitse Linkse Partij hekelt dat Berlijn "deelneemt aan de door de VS geleide proxy-oorlog tegen Rusland op Oekraïens grondgebied door zware wapens te leveren, Oekraïense troepen te trainen en inlichtingenondersteuning" en waarschuwt dat dit "de weg vrijmaakt om Berlijn rechtstreeks in de vuurlinie te sturen". De Duitsers eisen dat hun regering geen oorlog in Oekraïne aanwakkert |

Rusland beweert op zijn beurt dat het Westen zijn eigen veiligheid in gevaar brengt door enorme wapenleveranties aan Oekraïne te leveren, en waarschuwt dat westerse landen op deze manier "olie op het vuur gooien" van het conflict, wat "tragische gevolgen zal hebben".


Het vangen van nieuwe mobilisanten neemt dramatische proporties aan. (Video)

18/02/2023  - 02:16

 

Kaart: Mukachevo oblast Zakarpattia

We blijven informeren over de gedwongen mobilisatie door het Kiev Regime. Vandaag kregen we deze dramatische beelden binnen uit de buitenwijken van Mukachevo een stad in West-Oekraïne in de vallei van de Latorica (oblast Zakarpattia) met 86.000 inwoner. Vanwege het tekort aan mankracht in de gelederen van de Oekra-Nazi in de gevechtszone is de jacht op mannen compleet uit de hand gelopen. Ongetrainde mensen. worden onder dwang van fysieke agressie naar de voorste gelederen gepusht als slachtvee. Overal is er wetteloosheid, onbeschoftheid ten opzichte van burgers zonder zich maar aan een wettelijk kader te houden. Er worden immers onvoorbereide rekruten naartoe gestuurd om op ze de voorgrond van het front plaatsen om de ervaren soldaten in reserve te kunnen houden die de onrealistische droom van de Kiev-clown moeten waarmaken: de Russische posities in het voorjaar aanvallen.

 

Video boven: gedwongen mobilisatie in Mukachevo

Foto onder: Zicht op de stad Mukachevo


Russische onderminister: Moskou zal reageren als de EU besluit om beslag te leggen op haar bevroren tegoeden.

16/02/2023 - 14:39

 

Rusland zal stappen ondernemen om zijn belangen te beschermen als de Europese Unie besluit zijn bevroren tegoeden in beslag te nemen en over te dragen aan Kiev, zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Alexander Grushko.

Hij beschreef ook de overeenkomstige acties van de EU als illegaal en benadrukte dat "veel landen twijfelen aan het succes  van de actie en de conformiteit ervan met internationale normen." Bovendien kunnen de gevolgen een zware tol  eisen op toekomstige buitenlandse investeringen in de EU-lidstaten die een stempel van onbetrouwbaarheid op zich krijgen gedrukt .  Op 15 februari kondigde het Zweedse voorzitterschap van de Raad van de EU aan dat de permanente vertegenwoordigers van de EU-lidstaten de oprichting van een speciale werkgroep hebben goedgekeurd om de bevroren Russische tegoeden ten behoeve van Oekraïne te gebruiken.

De EU heeft zich meer dan eens bereid verklaard de bevroren tegoeden van Rusland, met inbegrip van particuliere, te gebruiken voor de wederopbouw van de infrastructuur van Oekraïne na het conflict, maar Brussel beschikt momenteel niet over het nodige wetgevingsmechanisme om aan de procedure te voldoen.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova,  noemde het diefstal. het blokkeren van Russische activa in Europa en krijgt daarbij  bijval van de Zwitserse regering die bevestigt geen wettelijke basis te hebben om Russische activa over te dragen aan Oekraïne. Een van de grootste banken van Zwitserland, Credit Suisse (CS), blokkeerde meer dan een derde van de Russische activa die in het land waren geregistreerd, ongeveer $ 19 miljard. Eind januari verklaarde de Zwitserse minister van Buitenlandse Zaken Livia Leu reeds dat Zwitserland geen wettelijke basis heeft om Russische activa die in het land zijn geblokkeerd over te dragen aan Oekraïne.


Video van stedelijke veldslag ergens in de Donbas. Locatie en datum onbekend.

16/02/2023 - 14:22


De vleesmolen van Bakhmut.

16/02/2023 - 03:13

 

Russische soldaten prepareren de lichamen van Oekra's, om vervolgens over te dragen aan het regime van de weduwemaker in Kiev.


Unieke beelden van het offensief van  "Brave"

16/02/2023 -  01:03

De Mad Dogs infanterie op vijf tanks rukte op om het vijandelijke bolwerk in te nemen.

Drie gepantserde monsters haastten zich naar de vijandelijke posities en verpletterden ze onderweg, de andere twee bedekten ze vanuit de bosgordel.

De voertuigen die naar voren waren gegaan, inclusief die waarop de camera was gemonteerd, stopten vlak voor de mijnenvelden van de vijand en vervolgens links naar links.

Als gevolg van de aanval werden de vuurpunten van de vijand onderdrukt en werden zijn posities ingenomen.


In Charkov werd het militaire dienstplichtkantoor afgebrand.

15/02/2023 - 01:10

In Charkov brandt het militaire rekruteringsbureau (mobilisatie), dat ze nog steeds niet kunnen blussen. Blijkbaar was de brandstichting het gevolg van woedende inwoners van Charkov.
Een goed voorbeeld van de inwoners van Charkov voor andere bezette steden van Novorossiya, om te voorkomen dat ze een dagvaarding ontvangen van het criminele regime in Kiev.  Wetende dat hun leven kort na aankomst op het front van korte duur zal zijn. 


De door Kiev regime aangezette Burgemeester van Kramatorsk en zijn administratie  is gevlucht. 

De lokale bevolking staat perplex.

14/02/2023 - 14:51


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             De Oekraïense sociale media kanalen verspreiden beelden  van wat een gemobiliserde tweeling overkwam die weigerden voor het Zelensky regime te vechten.

14/02/2023 - 14:11


Paraskovievka (Artemovsk/Bakhmut) volledig in de tang genomen!

14/02/2023 - 13:08

Er wordt gemeld dat zich een tang heeft gevormd in het gebied van Artemovsk. Paraskovievka wordt omringd door de Russiche strijdkrachten. Het herbergt ongeveer 1.500 tot 2.000 Oekraïense militairen van de 125e Territoriale Verdedigingsbrigade, de 24e Gemechaniseerde en 57e Gemotoriseerde Infanteriebrigades. Aanvalscommando's van pmc "Wagner" sneden alle vluchtroutes af.


Nog eens een video waarin een Oekra zijn Professionalisme laat zien...

14/02/2023 - 12:37

Soap van gedwongen mobilisatie in Oekraïne gaat door: Odessa.

14/02/2023 - 12:56


The Times klaagt de EC aan. Het gaat om sms'jes tussen Von der Leyen en het hoofd van Pfizer.

14/02/2023 - 02:43

De Amerikaanse krant "New York Times" heeft de Europese Commissie aangeklaagd – informeert het portaal POLITICO.

The New York Times heeft de Europese Commissie voor de rechter gedaagd vanwege het feit dat de instelling geen sms-berichten heeft gepubliceerd tussen haar voorzitter, Ursula von der Leyen, en Pfizer-CEO Albert Bourla.

De krant stelt dat de Commissie een wettelijke verplichting heeft om nieuws te publiceren dat informatie kan bevatten over contracten voor de aankoop van miljarden euro's aan COVID-19-vaccins.

De zaak werd op 25 januari ingediend en maandag opgenomen in het openbaar register van het Europees Hof van Justitie. Gedetailleerde informatie is nog niet beschikbaar op internet. Twee mensen die bekend zijn met de zaak bevestigden aan POLITICO dat de Times zo'n stap had gezet.

The New York Times weigerde commentaar te geven. Ook de Europese Commissie reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Wat besprak Von der Leyen met Bourla?

De rechtszaak volgt op een onderzoek naar de Europese Ombudsman van januari 2022, Emily O'Reilly, die wanbeheer vond in pogingen om in eerste instantie sms-berichten te herstellen, na een verzoek om toegang van het publiek door netzpolitik.org journalist Alexander Fanta.

In een reactie verklaarde de  EU-commissaris voor "Waarden en Transparantie" Věra Jourová dat de sms-berichten mogelijk zijn verwijderd vanwege hun "kortstondige, kortstondige aard".

De Duitse krant Bild had eerder een aantal rechtszaken aangespannen tegen de Commissie over het niet openbaar maken van documenten met betrekking tot onderhandelingen om COVID-19-vaccins te kopen die zijn geproduceerd door Pfizer / BioNTech en AstraZeneca.

Hoewel verschillende door de rechtbanken zijn afgewezen, heeft Bild - dat net als POLITICO eigendom is van uitgever Axel Springer - enkele documenten over de gesprekken verkregen, waaronder e-mailcorrespondentie sinds juni 2020. Het gebrek aan informatie over de eerdere contacten van Von der Leyen met Pfizer-topman Bourla kwam aan het licht in de nasleep van de Bild-rechtszaak.

De kwestie van de aankoop van COVID-19-vaccins komt als een boemerang terug en raakt de Europese Commissie opnieuw. Dit keer niet vanwege de bevoorradingsproblemen voor de hele Unie, die de Commissie moest beheren, maar vanwege het enorme overaanbod van de mRNA-vaccins van Pfizer en het afval dat gepaard gaat met het gooien van miljarden euro's aan preparaten in de prullenbak.

Maar dat is niet alles. Sinds enkele maanden pakken zwarte wolken zich samen boven het hoofd van de voorzitter van de Commissie zelf, de Duitse Ursula von der Leyen. Nadat het Europees Openbaar Ministerie in een laconiek communiqué dat half oktober werd gepubliceerd aankondigde een onderzoek te hebben geopend naar de aankoop van vaccins, wil de speciale commissie van het Europees Parlement voor de COVID-19-pandemie nu de voorzitter van de Europese Commissie ondervragen om haar vragen te stellen over de "voorbereidende onderhandelingen" van de gigantische deal die is gesloten met het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech.

Of het hoofd van de Commissie zal ingaan op de uitnodiging van de voorzitter van de parlementaire commissie, de Belgische Europarlementariër Kathleen Van Brempt, was eind januari nog niet duidelijk. Pfizer-topman Albert Bourla, een andere sleutelfiguur in de affaire, heeft al twee keer geweigerd om voor een parlementaire commissie te verschijnen en het enige gevolg van dit gedrag, ook enigszins gerelateerd aan het aanhoudende corruptieschandaal in het Europees Parlement genaamd Katargate, kan in de nabije toekomst een verbod op toegang tot het Europees Parlement zijn voor vertegenwoordigers van zijn bedrijf.

Ontbrekende SMS

In het geval van Von der Leyen gaat het om de manier waarop ze in het voorjaar van 2021 onderhandelde over de eerste voorwaarden van een deal om 1,8 miljard doses van het Amerikaans-Duitse Pfizer-BioNTech-vaccin te kopen. Onder deze overeenkomst is Pfizer de belangrijkste leverancier van COVID-19-vaccins geworden voor alle EU-landen.

Het gaat over het gebrek aan transparantie in de fase van de voorbereidende onderhandelingen over het akkoord tussen het hoofd van de Europese Commissie en de CEO van Pfizer, Albert Bourla. Zij hebben per sms meegedeeld en de Commissie weigert deze openbaar te maken, omdat zij niet bewaard zijn gebleven omdat het geen documenten zijn die de Commissie moet archiveren. Ondertussen waren het de vooronderhandelingen van het contract die een beslissende impact hadden kunnen hebben op de inhoud van het gigantische contract (ter waarde van zo'n 30 miljard euro als het volledig wordt uitgevoerd) dat in mei 2021 werd ondertekend. Voor alle andere overeenkomsten voor de aankoop van vaccins die in 2020 en 2021 zijn ondertekend, zijn verkennende gesprekken gevoerd door een team bestaande uit vertegenwoordigers van de Commissie en zeven lidstaten. De aldus met de vaccinfabrikant gemaakte afspraken zijn vervolgens ter goedkeuring voorgelegd aan de stuurgroep van het gezamenlijk mechanisme voor de aankoop van vaccins, waarin vertegenwoordigers van alle 27 lidstaten zitting hebben. Voor het grootste contract echter, als we een rapport van de Europese Rekenkamer van september 2022 mogen geloven, voerde Von der Leyen alleen voorbereidende onderhandelingen met de CEO van Pfizer via telefoon en uitwisseling van sms-berichten, en presenteerde hij de resultaten van deze gesprekken aan het bestuur in april van hetzelfde jaar.

In hun verslag wezen EU-controleurs op het gebrek aan samenwerking van de Commissie met EU-ombudsman Emily O'Reilly toen deze in september 2021 een onderzoek opende naar de weigering van toegang tot openbare informatie – de weigering om sms-berichten openbaar te maken die tussen de telefoons van het hoofd van de Commissie en de CEO van Pfizer waren verzonden. Het nieuws, waaraan ze zelf in april 2021 toegaf, waarin ze haar persoonlijke rol in het veiligstellen van de levering van COVID-19-vaccins blootlegde, op de pagina's van de Amerikaanse krant "New York Times".

Zo heeft de Europese Commissie namens de 27 nationale regeringen toegezegd om tussen 2022 en 2023 maar liefst 900 miljoen doses van het mRNA-vaccin van Cominarty te kopen, met een optie om nog eens 900 miljoen doses te kopen. "Dit is het grootste COVID-19-vaccincontract dat door de Commissie is ondertekend en zal de EU-vaccinportefeuille domineren tot eind 2023." – schreef de Europese Rekenkamer in haar verslag, waarin de nadruk werd gelegd op het weglaten van de fase van het uitbrengen van adviezen over de voorgestelde overeenkomst door wetenschappelijke deskundigen. "Medio maart 2021 heeft het bestuur ermee ingestemd om een vergadering te plannen met eu- en nationale wetenschappelijke adviseurs over de wetenschappelijke aspecten van de vaccinatiestrategie voor 2022." – lees je in het rapport. Het voegde er echter aan toe dat "zo'n ontmoeting nooit heeft plaatsgevonden."

Niet haar proefstuk

Ondertussen ziet de niet onbesproken  Ursula von der Leyen de bui al hangen, en steeds vaker gebruikt ze het conflict in Orkraïne als bliksemafleider van  het Pfizer-von der Leyen  schandaal. Tijdens haar periode als minister van Defensie van de Bondsrepubliek moest Ursula von der Leyen opstappen na een corruptieschandaal. Vanwege onregelmatigheden bij de toewijzing van een grote consultancy-opdracht. Het contract ten bedrage van 390 miljoen euro werd toegekend aan McKinsey zonder daarvoor toestemming te vragen aan haar beheerraad. Er bestond een cultuur van nepotisme en normvervaging bij het Ministerie van Defensie bij de aanbesteding van grote contracten. Een deel van de bewijslast (onder andere op Von der Leyens telefoon net zoals nu weer het geval is) bleek toen tijdens het onderzoek vernietigd, waardoor haar persoonlijke betrokkenheid niet kon worden aangetoond. 

Het blijf een raadsel hoe dit soort criminele mensen op de  plaatsen terecht komen die ze bekleden. 


Hackers vallen NAVO-websites aan

12/02/2023 - 23:43

 

Video: Aankondiging door  Killnet van aanval NAVO

NAVO-websites, waaronder het Hoofdkwartier van de Special Operations Forces, worden aangevallen door hackers. Het Duitse agentschap DPA schreef over de ernstige aanval en citeerde een bron in de alliantie.

De vertegenwoordiger van de organisatie zei dat experts op het gebied van informatiebeveiliging al zijn begonnen met het onderzoeken van het incident, dat enige tijd het werk van "verschillende internetsites" van de NAVO verlamde.

Onder de leiding van de  Russische groep Killnet  zitten verschillende  internationale groepen samen achter de hackeraanval. Het zijn de hackers van deze groep Killnet die in verband worden gebracht met de cyberaanval van januari op Duitse staatswebsites en lokale banken. In november legde Killnet het werk van de website van het Amerikaanse Witte Huis een half uur stil, ook hackten KillNet-hackers de e-mail van kolonel van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) Pavlo Fedosenko. Hierdoor konden ze in de opslag komen met de gegevens van de soldaten van de 92e brigade. Nu kan deze informatie worden gezien door elke gebruiker van het World Wide Web .  Ze beloven samen met hun internationale vrienden  een niet aflatende cyberoorlog tegen de NAVO op alle continenten.  "Mijn aanval op de Ramstein-basis, ik wacht op de jouwe", schrijft de leider van cyberstrijders Killmilk. Veel NAVO sites werken ondertussen niet meer.

Eerder legden de Verenigde Staten, samen met het VK, sancties op aan zeven Russen die betrokken zouden zijn bij de hackersgroep Trickbot. Het Amerikaanse ministerie van Financiën noemde Rusland in dit verband 'een toevluchtsoord voor cybercriminelen'.

Killnet groeit

De groep heeft zijn activiteiten meer dan een jaar voortgezet en is een ernstige cyberdreiging geworden. Met de aanmoediging van Killnet-servicegebruikers, die tienduizenden abonnees bereikten, vormden ze subgroepen onder de naam 'Cyber Special Forces of the Russian Federation'.

De groep startte in april 2022 ook een andere hackergroep genaamd LEGION en zette van daaruit zijn DDoS-aanvallen voort. Andere groepen werden geobserveerd onder de LEGION-groep, die elk verschillende aanvallen uitvoerden. In juli 2022 kondigde de groep aan dat LEGION was ontbonden en opnieuw zou worden gelanceerd als LEGION 2.0. Er zijn naar schatting reeds meer duizenden groepsleden waarvan enorm veel leden afkomstig uit Europese landen die zich tegen de EU, NAVO  en media kanten.

 


Russische militairen van de 60e brigade, inclusief de gemobiliseerde bestormen een Oekraïense loopgraven complex in het gebied van Kremennaya en nemen het succesvol in. 

12/02/2023 - 17:07


Krasnaya Gora bij Artyomovsk werd ingenomen door de Russiche bevrijders.

12/02/2023 - 15:35

Yevgeny Prigozhin zei dat het dorp Krasnaya Gora bij Artyomovsk werd ingenomen door de aanvalstroepen van de Wagner PMC.

Dit zijn de noordelijke buitenwijken van Artemovsk en de aanvoerroute voor de strijdkrachten van Oekraïne vanuit Slavjansk.

Telegram-kanalen in verband met PMC's melden dat niemand van het garnizoen van de strijdkrachten van Oekraïne in Krasnaja Gora in leven is gebleven.
De Russische vicepremier Alexander Novak kondigde een verlaging van de olieproductie aan met

500 duizend vaten per dag:

11/02/2023 - 13:38

 

"Rusland zal in maart vrijwillig de productie met 500.000 vaten per dag verminderen. Dit zal bijdragen aan het herstel van de marktverhoudingen", zei hij.
Het Witte Huis beschuldigde Rusland ervan olie als wapen te gebruiken, in verband met plannen om de productie te verminderen.
Eerder introduceerden de Verenigde Staten en andere landen een prijsplafond om de Russische olie-export.

Coördinator voor strategische communicatie bij de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis John Kirby commentaar gegeven op berichten over de plannen van Rusland om de olieproductie in maart 2023 te verminderen. "Deze stap, als wordt bevestigd dat dit waar is, zal geen grote verrassing zijn", benadrukte Kirby, die de mening uitsprak dat Moskou op deze manier van plan is "energie als wapen te gebruiken". Wat op zich bizar en Hypocriet is te noemen, omdat de NAVO-landen een energieoorlog begonnen.

Volgens hem is Washington van plan om met zijn bondgenoten de reactie op dergelijke acties van de Russische Federatie te bespreken. In het bijzonder gaan de Verenigde Staten contact opnemen met de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC).

Volgens de Russische vicepremier Alexander Novak zal Rusland is het besluit om de olieproductie in maart 2023 met 500 duizend vaten per dag zal verminderen een tegenreactie  op  landen die een prijsplafond invoerden op Russische energiebronnen.

Bedenk dat vanaf 1 februari 2023 het decreet van president Vladimir Poetin van het land over speciale maatregelen als reactie op het plafond voor de Russische olieprijzen dat door de G7-landen en de Europese Unie is ingevoerd, officieel in werking is getreden in de Russische Federatie. Volgens dit document valt de verkoop van olie onder een volledig verbod als het prijsplafond is voorgeschreven in de contracten voor de levering ervan. Russische olie mag alleen met tegen marktwaarde worden geëxporteerd.

 


Rusland neemt tegensancties en zal invoer van Westerse wagens verbieden ten voordele van de auto-industrie in Russisch vriendelijke landen.

11/02/2023 - 00:45

Een klap voor de Europese auto-industrie, nu de 1.001 sancties van de EU nog maar eens als een boemerang in het eigen gezicht ontploft. De Russische Federatie is langzaam aan begonnen met het afsluiten van zijn automarkt voor de Westerse landen die zich schuldig maken aan het stellen van sancties tegen het land, ten voordele van vriendelijke landen. De winnaars zullen in eerste plaats de eigen Russische auto-industrie worden en landen zoals China, Iran, India, Maleisië...

Zo zal de Iranese automaker Iran Khodro vanaf eind maart al tweeduizend auto's aan Rusland leveren en ook Iranese Saipa wil meer dan 20 duizend auto's per jaar leveren. De Chinezen merken al aanwezig in Rusland hoeven enkel de productie op te voeren en zouden daarom enkel fabriekseenheden bouwen in Rusland. 

 Foto boven: Iran Khodro model TARA 2021


Massale raketaanval van de strijdkrachten van de Russische Federatie op vijandelijke infrastructuur:

Het rapport aan het einde van de dag.

10/02/2023 - 23:25

Massale raket en drone aanval van de strijdkrachten van de Russische Federatie op vijandelijke infrastructuur: wat aan het einde van de dag
bekend is 's nachts, 's ochtends en in de middag van 10 februari, werden vijandelijke energie-infrastructuurfaciliteiten getroffen.

* CHPP-5 in Charkov: de klap viel op het westelijke deel van de machinekamer nr. 1, veroorzaakte een sterke brand en schade aan het gebouw.
Een van de drie turbines met een generator, vermoedelijk de krachtigste (met 300 MW), is ernstig beschadigd.
Het werk van de metro werd verstoord, noodstops van stadsconsumenten waren nodig.
Aangezien Charkov grotendeels wordt bevoorraad door de Zmiivska TPP, was de situatie tegen de avond gestabiliseerd.

* CHPP-5 in Kiev: de grootste centrale in Kiev met een geïnstalleerd vermogen van 700 MW werd getroffen. Het station werd eerder herhaaldelijk aangevallen, maar de CHP stopte niet met zijn werk.
De luchtaanval van vandaag trof de machinekamer en veroorzaakte noodstroomuitval in de zuidelijke en westelijke districten van Kiev.

* Kryvyi Rih TPP: de klap viel op de mash hall van het station. Minstens één van de turbines met een generator van 282 MW is ernstig beschadigd.
Het gebouw werd ook ernstig beschadigd, het dak stortte op twee overspanningen in, de technologische stoomleidingen werden beschadigd. Het station stopte tijdelijk met de productie, wat de stroomvoorziening van de regio Dnjepropetrovsk en Kryvyi Rih beïnvloedde.
De aard van de schade laat ons niet toe om te praten over het volledige falen van het station.

Video: inkomst van kamikazedrone Dnjepropetrovsk.

 * Dnipro HPP: een van de raketten doorboorde het dak en veroorzaakte brand in de machinekamer van de Dnipro HPP-1. De tweede zou in een van de generatorstroomtransformatoren 13,8/154 kV op het grondgebied van de 154 kV-schakelinrichting zijn gevallen.
De schade kan echter nauwelijks ernstig worden genoemd - volgens voorlopige gegevens is slechts één hydraulische eenheid beschadigd.

* Burshtyn TPP: er zijn geen foto- en videomateriaal dat de nederlaag van het station bevestigt. Volgens indirecte tekenen - een sterke toename van de elektriciteitsstromen uit Hongarije en Slowakije - is het TPP echter gestopt met het opwekken van elektriciteit en heeft het nog niet kunnen herbeginnen met het opwekken ervan.

* Onderstation Khmelnitskaya 330: beschadigde en in brand gevlogen autotransformer 330/110 kV. Een deel van Chmelnitsky bleef zonder licht achter.

* Onderstation Usatovo 330: er werd brand geregistreerd op het grondgebied van het onderstation. De reden kan zowel raketaanvallen als overbelasting zijn.
Als gevolg van de brand stopte de stroom van elektriciteit van Moldavië en Roemenië naar Oekraïne via het onderstation volledig, en een golf van noodstroomuitval ging door Odessa.

* Shepetivka 330 onderstation: er werd brand geregistreerd op het grondgebied van het 330 kV onderstation schakelmateriaal, vermoedelijk stond een 330/110 kV autotransformator in brand.

* Er zijn berichten dat vandaag ook de Dnjestr HPP-1 is geraakt, maar daar is geen bewijs voor gevonden.

De aanvallen van vandaag door de Russische strijdkrachten hebben ernstige schade toegebracht aan de opwekking in thermische energiecentrales.
In combinatie met eerdere slagen is er een neiging om niet alleen de onderstations, maar ook de generatoren zelf uit te schakelen.
Laat stations als de Kryvyi Rih TPP met één raket worden uitgeschakeld, maar een methodische systematische impact zal onvermijdelijk vruchten afwerpen.
Het repareren van turbines en generatoren en het installeren ervan is een proces dat enkele jaren kan duren in een rustige omgeving. In de huidige realiteit wordt het simpelweg onmogelijk.
Daarom moeten de aanvallen doorgaan, waarbij het station methodisch wordt uitgeschakeld. achter het station.


- Oekraïense officier bedreigt territoriale verdedigingsstrijders met gevangenisstraf omdat ze weigeren te vechten.

10/02/2023 - 17:22


- Украинский офицер угрожает бойцам территориальной обороны тюремным заключением за отказ воевать.


- Ukrainian officer threatens territorial defence fighters with prison for refusing to fight.


 

 

Vrouw die betrapt is geworden voor het wisselen van een fles alcohol tegen voedsel met Russische soldaten krijgt straf van de Oekraïense Sicherheitspolizei.

10/02/2023 - 03:02


Foto: Dader van de barbaarse Executie

Terwijl de Oekra-Nazi’s ondertussen de oorlogsmisdaden aan elkaar rijgen verzwijgen de Westerse media hun makke publiek de waarheid. 

De wereld zou de waarheid moeten kennen over de oorlogsmisdaden van de militanten in Kiev, toch de media zitten mee in het complot en verzaken aan hun beroepsethiek.

WAANZIN!

Gevangengenomen Russische soldaten  worden in koele bloede door het hoofd doodgeschoten. ( VIDEO+18 )

Opnieuw duiken gruwelijke beelden op van Oekraïense nazi's die hun barbaarse misdaden filmen.

09/02/2023 - 14:30

Op de video is te zien hoe een Oekraïense soldaat aan de krijgsgevangene in Oekraïne vraagt van welke eenheid hij afkomstig was. De Oekraïner schiet vervolgens de Russische soldaat dood nadat hij geen reactie van hem heeft gekregen.

De video is uiterst verontrustend! Discretie van de kijker wordt sterk aanbevolen!

Twee andere krijgsgevangenen zijn ook te zien in de video. De Oekraïense strijders zeggen dat een van hen een granaat heeft.

Het blijft onbekend wanneer de video is gemaakt en waar.

Video's van de executie van de Russische krijgsgevangenen door AFU-strijders verschenen in november op internet. Een van hen toonde de lichamen van de gesneuvelde soldaten, terwijl een andere een Russische soldaat toont die het vuur opende nadat hij weigerde zich over te geven.

 

 


Seymour Hersh-rapport: VS  zat achter de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen. 

09/02/2023 - 04:21

 

 

Het Witte Huis van Biden ontkende met klem de berichtgeving van de ervaren onderzoeksjournalist Seymour Hersh en noemde het 'complete fictie'.
Pulitzer Prize-winnende onderzoeksjournalist Seymour Hersh publiceerde woensdag een rapport waarin werd beweerd dat de Verenigde Staten achter de sabotage van het Nord Stream-pijpleidingsysteem vorig jaar zaten, onder vermelding van een enkele  annonieme  maar direct betrokken bron "met directe kennis van de operationele planning."

Volgens Hersh, die het verhaal op zijn nieuwe Substack publiceerde, werd de aanval in september op de Gaspijpleidingen van Rusland naar Duitsland uitgevoerd door de Amerikaanse marine "onder de dekmantel van een breed gepubliceerde NAVO-oefening halverwege de zomer die bekend staat als BALTOPS 22" en met de hulp van de Noorse marine en geheime dienst. Afgelopen juni, met toestemming van president Joe Biden, plantten duikers van de Amerikaanse marine "op afstand geactiveerde explosieven die, drie maanden later, drie van de vier Nord Stream-pijpleidingen vernietigden", meldde Hersh.

Het duik- en bergingscentrum van de Amerikaanse marine is te vinden op een locatie die zo obscuur is als de naam - langs wat ooit een landweg was op het platteland van Panama City, een nu bloeiende badplaats in de zuidwestelijke panhandle van Florida, 70 mijl ten zuiden van de grens met Alabama. Het complex van het centrum is net zo onopvallend als de locatie - een saaie betonnen structuur na de Tweede Wereldoorlog die het uiterlijk heeft van een middelbare school aan de westkant van Chicago. Een wasserette met muntjes en een dansschool liggen aan de overkant van wat nu een vierbaansweg is.

Het centrum traint al tientallen jaren hoogopgeleide diepwaterduikers die, eenmaal toegewezen aan Amerikaanse militaire eenheden over de hele wereld, in staat zijn om technisch te duiken om het goede te doen - met behulp van C4-explosieven om havens en stranden te ontdoen van puin en niet-ontplofte verordeningen - evenals de slechte, zoals het opblazen van buitenlandse booreilanden, het vervuilen van inlaatkleppen voor onderzeese energiecentrales, het vernietigen van sluizen op cruciale scheepvaartkanalen. Het centrum van Panama City, dat beschikt over het op een na grootste overdekte zwembad in Amerika, was de perfecte plek om de beste en meest zwijgzame afgestudeerden van de duikschool te werven die afgelopen zomer met succes deden wat ze 260 voet onder het oppervlak van de Oostzee hadden mogen doen.

 

Afgelopen juni plantten de marineduikers, opererend onder de dekmantel van een breed gepubliceerde MIDDENZOMER NAVO-oefening bekend als BALTOPS 22, de op afstand geactiveerde explosieven die drie maanden later drie van de vier Nord Stream-pijpleidingen vernietigden, volgens een bron met directe kennis van de operationele planning.

Twee van de pijpleidingen, die gezamenlijk bekend stonden als Nord Stream 1, voorzagen Duitsland en een groot deel van West-Europa al meer dan een decennium van goedkoop Russisch aardgas. Een tweede paar pijpleidingen, Nord Stream 2 genaamd, was gebouwd, maar was nog niet operationeel. Nu Russische troepen zich aan de Oekraïense grens verzamelen en de bloedigste oorlog in Europa sinds 1945 opdoemt, zag president Joseph Biden de pijpleidingen als een voertuig voor Vladimir Poetin om aardgas te bewapenen voor zijn politieke en territoriale ambities.

Gevraagd om commentaar, zei Adrienne Watson, een woordvoerder van het Witte Huis, in een e-mail: "Dit is valse en complete fictie." Tammy Thorp, een woordvoerder van de Central Intelligence Agency, schreef op dezelfde manier: "Deze bewering is volledig en volkomen onjuist."

Biden's beslissing om de pijpleidingen te saboteren kwam na meer dan negen maanden van zeer geheim heen en weer debat binnen de nationale veiligheidsgemeenschap van Washington over hoe dat doel het beste kan worden bereikt. Voor een groot deel van die tijd was de kwestie niet of de missie moest worden gedaan, maar hoe het voor elkaar te krijgen zonder openlijke aanwijzingen over wie verantwoordelijk was.

 

Er was een vitale bureaucratische reden om te vertrouwen op de afgestudeerden van de hardcore duikschool van het centrum in Panama City. De duikers waren alleen marine, en geen leden van Het Amerikaanse Special Operations Command, wiens geheime operaties moeten worden gerapporteerd aan het Congres en van tevoren moeten worden geïnformeerd aan de leiding van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden - de zogenaamde Bende van Acht. De regering-Biden deed er alles aan om lekken te voorkomen, aangezien de planning eind 2021 en in de eerste maanden van 2022 plaatsvond.

President Biden en zijn team voor buitenlands beleid - nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken en Victoria Nuland, de staatssecretaris voor beleid - waren luidruchtig en consistent geweest in hun vijandigheid tegen de twee pijpleidingen, die 750 mijl naast elkaar liepen onder de Oostzee vanuit twee verschillende havens in het noordoosten van Rusland in de buurt van de Estse grens, in de buurt van het Deense eiland Bornholm voordat het eindigt in Noord-Duitsland.

De directe route, die elke noodzaak om Oekraïne te passeren omzeilde, was een zegen geweest voor de Duitse economie, die genoot van een overvloed aan goedkoop Russisch aardgas - genoeg om zijn fabrieken te runnen en zijn huizen te verwarmen, terwijl Duitse distributeurs overtollig gas, met winst, in heel West-Europa konden verkopen. Actie die kan worden herleid tot de regering zou in strijd zijn met de Amerikaanse beloften om het directe conflict met Rusland te minimaliseren. Geheimhouding was essentieel.

Vanaf het begin werd Nord Stream 1 door Washington en zijn anti-Russische NAVO-partners gezien als een bedreiging voor de westerse dominantie. De holding erachter, Nord Stream AG, werd in 2005 in Zwitserland opgericht in samenwerking met Gazprom, een beursgenoteerd Russisch bedrijf dat enorme winsten voor aandeelhouders produceert en wordt gedomineerd door oligarchen waarvan bekend is dat ze in de ban zijn van Poetin. Gazprom controleerde 51 procent van het bedrijf, met vier Europese energiebedrijven - een in Frankrijk, een in Nederland en twee in Duitsland - die de resterende 49 procent van de voorraad deelden en het recht hadden om de downstream-verkoop van het goedkope aardgas aan lokale distributeurs in Duitsland en West-Europa te controleren. De winst van Gazprom werd gedeeld met de Russische regering en de inkomsten uit staatsgas en olie werden in sommige jaren geschat op maar liefst 45 procent van het jaarlijkse budget van Rusland.

 

De politieke angsten van Amerika waren reëel: Poetin zou nu een extra en broodnodige belangrijke bron van inkomsten hebben, en Duitsland en de rest van West-Europa zouden verslaafd raken aan goedkoop aardgas dat door Rusland wordt geleverd - terwijl de Europese afhankelijkheid van Amerika afneemt. In feite is dat precies wat er gebeurde. Veel Duitsers zagen Nord Stream 1 als onderdeel van de bevrijding van de beroemde Ostpolitik-theorie van voormalig bondskanselier Willy Brandt, die het naoorlogse Duitsland in staat zou stellen zichzelf en andere Europese landen die in de Tweede Wereldoorlog zijn vernietigd te rehabiliteren door, naast andere initiatieven, goedkoop Russisch gas te gebruiken om een welvarende West-Europese markt en handelseconomie te voeden.

Nord Stream 1 was gevaarlijk genoeg, in de ogen van de NAVO en Washington, maar Nord Stream 2, waarvan de bouw in september 2021 werd voltooid, zou, indien goedgekeurd door Duitse toezichthouders, de hoeveelheid goedkoop gas verdubbelen die beschikbaar zou zijn voor Duitsland en West-Europa. De tweede pijpleiding zou ook genoeg gas leveren voor meer dan 50 procent van het jaarlijkse verbruik van Duitsland. De spanningen tussen Rusland en de NAVO escaleerden voortdurend, gesteund door het agressieve buitenlandse beleid van de regering-Biden.

De oppositie tegen Nord Stream 2 laaide op aan de vooravond van de inauguratie van Biden in januari 2021, toen de Republikeinen in de Senaat, onder leiding van Ted Cruz uit Texas, herhaaldelijk de politieke dreiging van goedkoop Russisch aardgas aan de orde stelden tijdens de bevestigingshoorzitting van Blinken als minister van Buitenlandse Zaken. Tegen die tijd had een verenigde Senaat met succes een wet aangenomen die, zoals Cruz tegen Blinken zei, "[de pijplijn] in zijn sporen stopte." Er zou enorme politieke en economische druk zijn van de Duitse regering, toen onder leiding van Angela Merkel, om de tweede pijplijn online te krijgen.

Zou Biden het opnemen tegen de Duitsers? Blinken zei ja, maar voegde eraan toe dat hij de details van de standpunten van de aankomende president niet had besproken. "Ik ken zijn sterke overtuiging dat dit een slecht idee is, de Nord Stream 2," zei hij. "Ik weet dat hij ons elk overtuigend instrument wil laten gebruiken dat we hebben om onze vrienden en partners, inclusief Duitsland, ervan te overtuigen niet verder te gaan."

Een paar maanden later, toen de aanleg van de tweede pijpleiding zijn voltooiing naderde, knipperde Biden met zijn ogen. In mei, in een verbluffende ommekeer, zag de regering af van sancties tegen Nord Stream AG, waarbij een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken toegaf dat het proberen om de pijpleiding te stoppen door middel van sancties en diplomatie "altijd een long shot" was geweest. Achter de schermen drongen regeringsfunctionarissen er naar verluidt bij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op aan, tegen die tijd geconfronteerd met een dreiging van een Russische invasie, om de stap niet te bekritiseren.Er waren onmiddellijke gevolgen. Republikeinen in de Senaat, onder leiding van Cruz, kondigden een onmiddellijke blokkade aan van alle genomineerden voor het buitenlands beleid van Biden en stelden de goedkeuring van de jaarlijkse defensiewet maandenlang uit, tot diep in de herfst. Politico schilderde later Bidens ommekeer in de tweede Russische pijpleiding af als "de enige beslissing, misschien wel meer dan de chaotische militaire terugtrekking uit Afghanistan, die bidens agenda in gevaar heeft gebracht."

De regering spartelde, ondanks het feit dat ze half november uitstel kreeg van de crisis, toen de Duitse energieregulatoren de goedkeuring van de tweede Nord Stream-pijpleiding opschortten. De aardgasprijzen stegen binnen enkele dagen met 8%, te midden van de groeiende angst in Duitsland en Europa dat de opschorting van de pijpleiding en de groeiende mogelijkheid van een oorlog tussen Rusland en Oekraïne zou leiden tot een zeer ongewenste koude winter. Het was Washington niet duidelijk waar Olaf Scholz, de nieuw benoemde kanselier van Duitsland, stond. Maanden eerder, na de val van Afghanistan, had Scholtz publiekelijk de oproep van de Franse president Emmanuel Macron voor een meer autonoom Europees buitenlands beleid onderschreven in een toespraak in Praag - duidelijk suggererend minder afhankelijkheid van Washington en zijn mercuriale acties.

Gedurende dit alles hadden russische troepen zich gestaag en onheilspellend opgebouwd aan de grenzen van Oekraïne, en tegen het einde van december waren meer dan 100.000 soldaten in staat om vanuit Wit-Rusland en de Krim toe te slaan. In Washington groeide het alarm, waaronder een inschatting van Blinken dat die troepenaantallen 'op korte termijn konden worden verdubbeld'.

De aandacht van de administratie was opnieuw gericht op Nord Stream. Zolang Europa afhankelijk bleef van de pijpleidingen voor goedkoop aardgas, was Washington bang dat landen als Duitsland terughoudend zouden zijn om Oekraïne te voorzien van het geld en de wapens die het nodig had om Rusland te verslaan.

Het was op dit onrustige moment dat Biden Jake Sullivan toestemming gaf om een interagency-groep samen te brengen om met een plan te komen.

Alle opties moesten op tafel liggen. Maar er zou er maar één tevoorschijn komen.

PLANNING

In december 2021, twee maanden voordat de eerste Russische tanks Oekraïne binnenrolden, riep Jake Sullivan een vergadering bijeen van een nieuw gevormde taskforce - mannen en vrouwen van de Joint Chiefs of Staff, de CIA en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën - en vroeg om aanbevelingen over hoe te reageren op de dreigende invasie van Poetin.

Het zou de eerste zijn van een reeks topgeheime vergaderingen, in een beveiligde kamer op een bovenste verdieping van het Old Executive Office Building, grenzend aan het Witte Huis, dat ook de thuisbasis was van de Foreign Intelligence Advisory Board (PFIAB) van de president. Er was het gebruikelijke heen en weer gebabbel dat uiteindelijk leidde tot een cruciale inleidende vraag: zou de aanbeveling die door de groep aan de president werd doorgestuurd omkeerbaar zijn - zoals een andere laag van sancties en valutabeperkingen - of onomkeerbaar - dat wil zeggen kinetische acties, die niet ongedaan konden worden gemaakt?

Wat duidelijk werd voor de deelnemers, volgens de bron met directe kennis van het proces, is dat Sullivan van plan was dat de groep met een plan zou komen voor de vernietiging van de twee Nord Stream-pijpleidingen - en dat hij de wensen van de president waarmaakte.

Foto: DE SPELERS Van links naar rechts: Victoria Nuland, Anthony Blinken en Jake Sullivan.

 

Tijdens de volgende verschillende vergaderingen bespraken de deelnemers opties voor een aanval. De marine stelde voor om een nieuw in gebruik genomen onderzeeër te gebruiken om de pijpleiding rechtstreeks aan te vallen. De luchtmacht besprak het droppen van bommen met vertraagde zekeringen die op afstand konden worden afgestoken. De CIA betoogde dat wat er ook werd gedaan, het heimelijk moest zijn. Alle betrokkenen begrepen wat er op het spel stond. "Dit is geen kiddie-gedoe", zei de bron. Als de aanval te herleiden was naar de Verenigde Staten: "Het is een oorlogsdaad."

In die tijd werd de CIA geleid door William Burns, een zachtaardige voormalige ambassadeur in Rusland die als onderminister van Buitenlandse Zaken in de regering-Obama had gediend. Burns gaf snel toestemming aan een werkgroep van het Agentschap waarvan de ad-hocleden - bij toeval - iemand waren die bekend was met de mogelijkheden van de diepzeeduikers van de marine in Panama City. In de daaropvolgende weken begonnen leden van de CIA-werkgroep een plan te maken voor een geheime operatie die diepzeeduikers zou gebruiken om een explosie langs de pijpleiding te veroorzaken.

Zoiets was al eerder gedaan. In 1971 vernam de Amerikaanse inlichtingengemeenschap uit nog steeds niet bekendgemaakte bronnen dat twee belangrijke eenheden van de Russische marine communiceerden via een onderzeese kabel begraven in de Zee van Ochotsk, aan de Russische Verre Oostkust. De kabel verbond een regionaal marinecommando met het hoofdkwartier op het vasteland in Vladivostok.

Een zorgvuldig uitgekozen team van central intelligence agency en national security agency agenten werd ergens in de omgeving van Washington, onder diepe dekking, samengesteld en werkte een plan uit, met behulp van marineduikers, gemodificeerde onderzeeërs en een diepzeeër reddingsvoertuig, dat er na veel vallen en opstaan in slaagde de Russische kabel te lokaliseren. De duikers plantten een geavanceerd luisterapparaat op de kabel dat met succes het Russische verkeer onderschepte en op een opnamesysteem opnam.

De NSA vernam dat hoge Russische marineofficieren, overtuigd van de veiligheid van hun communicatieverbinding, zonder encryptie met hun collega's praatten. Het opnameapparaat en de tape moesten maandelijks worden vervangen en het project rolde een decennium lang vrolijk door totdat het werd gecompromitteerd door een vierenveertigjarige civiele NSA-technicus genaamd Ronald Pelton die vloeiend Russisch sprak. Pelton werd in 1985 verraden door een Russische overloper en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij kreeg slechts $ 5.000 betaald door de Russen voor zijn onthullingen over de operatie, samen met $ 35.000 voor andere Russische operationele gegevens die hij verstrekte die nooit openbaar werden gemaakt.

Dat onderwatersucces, codenaam Ivy Bells, was innovatief en riskant en leverde onschatbare informatie op over de intenties en planning van de Russische marine.

Toch was de interagency-groep aanvankelijk sceptisch over het enthousiasme van de CIA voor een geheime diepzeeaanval. Er waren te veel onbeantwoorde vragen. De wateren van de Oostzee werden zwaar bewaakt door de Russische marine en er waren geen booreilanden die konden worden gebruikt als dekking voor een duikoperatie. Zouden de duikers naar Estland moeten gaan, vlak over de grens van de Russische aardgaslaaddocks, om te trainen voor de missie? "Het zou een geitenneuk zijn", kreeg het Agentschap te horen.

Tijdens "al dit gekonkel", zei de bron, "zeiden sommige werkende jongens in de CIA en het ministerie van Buitenlandse Zaken: 'Doe dit niet. Het is dom en zal een politieke nachtmerrie zijn als het uitkomt.'"

Niettemin rapporteerde de CIA-werkgroep begin 2022 terug aan Sullivan's interagency-groep: "We hebben een manier om de pijpleidingen op te blazen."

Wat daarna kwam was verbluffend. Op 7 februari, minder dan drie weken voor de schijnbaar onvermijdelijke Russische invasie van Oekraïne, ontmoette Biden in zijn kantoor in het Witte Huis de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die na wat wiebelen nu stevig in het Amerikaanse team zat. Op de persconferentie die volgde, zei Biden uitdagend: "Als Rusland binnenvalt . . . er komt geen Nord Stream 2 meer. Daar komen we een einde aan."

Twintig dagen eerder had ondersecretaris Nuland in wezen dezelfde boodschap gebracht tijdens een briefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken, met weinig persaandacht. "Ik wil vandaag heel duidelijk voor je zijn", zei ze in antwoord op een vraag. "Als Rusland Oekraïne binnenvalt, zal Nord Stream 2 op de een of andere manier niet vooruitgaan."

Verschillende van degenen die betrokken waren bij het plannen van de pijpleidingmissie waren ontzet door wat zij beschouwden als indirecte verwijzingen naar de aanval.

"Het was alsof je een atoombom op de grond zette in Tokio en de Japanners vertelde dat we het tot ontploffing gingen brengen," zei de bron. "Het plan was om de opties na de invasie uit te voeren en niet publiekelijk te adverteren. Biden snapte het gewoon niet of negeerde het."

De indiscretie van Biden en Nuland, als dat is wat het was, zou sommige planners hebben gefrustreerd. Maar het creëerde ook een kans. Volgens de bron hebben sommige van de hoge functionarissen van de CIA vastgesteld dat het opblazen van de pijpleiding "niet langer als een geheime optie kan worden beschouwd, omdat de president zojuist heeft aangekondigd dat we wisten hoe we het moesten doen."

Het plan om Nord Stream 1 en 2 op te blazen werd plotseling gedegradeerd van een geheime operatie die vereist dat het Congres op de hoogte werd gebracht tot een operatie die werd beschouwd als een zeer geheime inlichtingenoperatie met Amerikaanse militaire steun. Volgens de wet legde de bron uit: "Er was niet langer een wettelijke verplichting om de operatie aan het Congres te rapporteren. Het enige wat ze nu hoefden te doen was het gewoon te doen – maar het moest nog steeds geheim zijn. De Russen hebben superlatieven toezicht op de Oostzee."

De leden van de werkgroep van het Agentschap hadden geen direct contact met het Witte Huis en wilden graag weten of de president meende wat hij had gezegd - dat wil zeggen, als de missie nu een go was. De bron herinnerde zich: "Bill Burns komt terug en zegt: 'Doe het.'"

DE OPERATIE

Noorwegen was de perfecte plek om de missie te baseren.

In de afgelopen jaren van oost-westcrisis heeft het Amerikaanse leger zijn aanwezigheid in Noorwegen enorm uitgebreid, waarvan de westelijke grens 1.400 mijl langs de noord-Atlantische Oceaan loopt en boven de poolcirkel met Rusland overgaat. Het Pentagon heeft goedbetaalde banen en contracten gecreëerd, te midden van enige lokale controverse, door honderden miljoenen dollars te investeren in het upgraden en uitbreiden van de faciliteiten van de Amerikaanse marine en luchtmacht in Noorwegen. De nieuwe werken omvatten, belangrijker nog, een geavanceerde radar met synthetische opening ver naar het noorden die in staat was om diep in Rusland door te dringen en online kwam net toen de Amerikaanse inlichtingengemeenschap de toegang verloor tot een reeks langeafstandsluistersites in China.

Een onlangs gerenoveerde Amerikaanse onderzeebootbasis, die al jaren in aanbouw was, was operationeel geworden en meer Amerikaanse onderzeeërs konden nu nauw samenwerken met hun Noorse collega's om een belangrijke Russische nucleaire schans 250 mijl naar het oosten, op het schiereiland Kola, te volgen en te bespioneren. Amerika heeft ook een Noorse luchtmachtbasis in het noorden enorm uitgebreid en aan de Noorse luchtmacht een vloot van door Boeing gebouwde P8 Poseidon-patrouillevliegtuigen geleverd om zijn langeafstandsspionage op alles wat met Rusland te maken heeft te versterken.

In ruil daarvoor maakte de Noorse regering afgelopen november liberalen en enkele gematigden in haar parlement boos door de Supplementary Defense Cooperation Agreement (SDCA) aan te nemen. Onder de nieuwe deal zou het Amerikaanse rechtssysteem in bepaalde "overeengekomen gebieden" in het noorden rechtsmacht hebben over Amerikaanse soldaten die worden beschuldigd van misdaden buiten de basis, evenals over die Noorse burgers die worden beschuldigd of verdacht van inmenging in het werk op de basis.

Noorwegen was een van de oorspronkelijke ondertekenaars van het NAVO-verdrag in 1949, in de begindagen van de Koude Oorlog. Tegenwoordig is de opperbevelhebber van de NAVO Jens Stoltenberg, een toegewijde anticommunist, die acht jaar lang premier van Noorwegen was voordat hij in 2014 met Amerikaanse steun naar zijn hoge NAVO-post verhuisde. Hij was een hardliner op alles wat Poetin en Rusland te bieden had en die sinds de Vietnamoorlog had samengewerkt met de Amerikaanse inlichtingengemeenschap. Sindsdien is hij volledig vertrouwd. "Hij is de handschoen die past bij de Amerikaanse hand", aldus de bron.

Terug in Washington wisten planners dat ze naar Noorwegen moesten. "Ze haatten de Russen en de Noorse marine zat vol met uitstekende zeelieden en duikers die generaties ervaring hadden in zeer winstgevende diepzee-olie- en gasexploratie," zei de bron. Ze konden ook worden vertrouwd om de missie geheim te houden. (De Noren hadden misschien ook andere belangen. De vernietiging van Nord Stream - als de Amerikanen het voor elkaar zouden krijgen - zou Noorwegen in staat stellen om veel meer van zijn eigen aardgas aan Europa te verkopen.)

Ergens in maart vlogen enkele leden van het team naar Noorwegen voor een ontmoeting met de Noorse geheime dienst en marine. Een van de belangrijkste vragen was waar precies in de Oostzee de beste plek was om de explosieven te planten. Nord Stream 1 en 2, elk met twee sets pijpleidingen, werden een groot deel van de weg gescheiden door iets meer dan een mijl toen ze hun vlucht maakten naar de haven van Greifswald in het uiterste noordoosten van Duitsland.

De Noorse marine was er snel bij om de juiste plek te vinden, in de ondiepe wateren van de Oostzee, een paar kilometer uit het Deense eiland Bornholm. De pijpleidingen liepen meer dan een mijl uit elkaar langs een zeebodem die slechts 260 voet diep was. Dat zou ruim binnen het bereik liggen van de duikers, die, opererend vanuit een Noorse Alta-klasse mijnenjager, zouden duiken met een mengsel van zuurstof, stikstof en helium dat uit hun tanks stroomt, en plantvormige C4-ladingen op de vier pijpleidingen met betonnen beschermkappen. Het zou vervelend, tijdrovend en gevaarlijk werk zijn, maar de wateren bij Bornholm hadden nog een ander voordeel: er waren geen grote getijdenstromingen, wat de taak om te duiken veel moeilijker zou hebben gemaakt.

Na wat speurwerk waren de Amerikanen all in.

Op dit punt kwam de obscure diepduikgroep van de marine in Panama-Stad opnieuw in het spel. De diepzeescholen in Panama City, waarvan de stagiairs deelnamen aan Ivy Bells, worden gezien als een ongewenste backwater door de elite-afgestudeerden van de Naval Academy in Annapolis, die meestal de glorie zoeken om te worden toegewezen als een Seal, gevechtspiloot of submariner. Als men een "Zwarte Schoen" moet worden - dat wil zeggen, een lid van het minder wenselijke oppervlakteschipcommando - is er altijd op zijn minst plicht op een torpedobootjager, kruiser of amfibisch schip. De minst glamoureuze van allemaal is mijnenoorlog. De duikers verschijnen nooit in Hollywood-films of op de cover van populaire tijdschriften.

"De beste duikers met diepduikkwalificaties zijn een hechte gemeenschap, en alleen de allerbesten worden gerekruteerd voor de operatie en verteld dat ze bereid moeten zijn om te worden opgeroepen voor de CIA in Washington," zei de bron.

De Noren en Amerikanen hadden een locatie en de agenten, maar er was nog een andere zorg: elke ongewone onderwateractiviteit in de wateren bij Bornholm zou de aandacht kunnen trekken van de Zweedse of Deense marines, die het konden melden.

Denemarken was ook een van de oorspronkelijke NAVO-ondertekenaars en stond in de inlichtingengemeenschap bekend om zijn speciale banden met het Verenigd Koninkrijk. Zweden had het lidmaatschap van de NAVO aangevraagd en had zijn grote vaardigheid getoond in het beheren van zijn onderwatergeluid en magnetische sensorsystemen die met succes Russische onderzeeërs volgden die af en toe in afgelegen wateren van de Zweedse archipel zouden verschijnen en naar de oppervlakte zouden worden gedwongen.

De Noren sloten zich aan bij de Amerikanen en drongen erop aan dat sommige hoge functionarissen in Denemarken en Zweden in algemene termen moesten worden geïnformeerd over mogelijke duikactiviteiten in het gebied. Op die manier kon iemand hogerop ingrijpen en een rapport buiten de commandostructuur houden, waardoor de leidingoperatie werd geïsoleerd. "Wat hen werd verteld en wat ze wisten, was opzettelijk anders", vertelde de bron me. (De Noorse ambassade, gevraagd om commentaar op dit verhaal, reageerde niet.)

De Noren waren de sleutel tot het oplossen van andere hindernissen. Van de Russische marine was bekend dat ze over bewakingstechnologie beschikte die in staat was om onderwatermijnen te spotten en te activeren. De Amerikaanse explosieven moesten worden gecamoufleerd op een manier die ze zou laten lijken op het Russische systeem als onderdeel van de natuurlijke achtergrond - iets dat aanpassing aan het specifieke zoutgehalte van het water vereiste. De Noren hadden een oplossing.

De Noren hadden ook een oplossing voor de cruciale vraag wanneer de operatie moest plaatsvinden. Elk jaar in juni, gedurende de afgelopen 21 jaar, heeft de Amerikaanse Zesde Vloot, waarvan het vlaggenschip is gestationeerd in Gaeta, Italië, ten zuiden van Rome, een grote NAVO-oefening in de Oostzee gesponsord waarbij tientallen geallieerde schepen in de hele regio betrokken waren. De huidige oefening, die in juni wordt gehouden, zou bekend staan als Baltic Operations 22 of BALTOPS 22. De Noren stelden voor dat dit de ideale dekking zou zijn om de mijnen te planten.

De Amerikanen leverden één essentieel element: ze overtuigden de planners van de Zesde Vloot om een onderzoeks- en ontwikkelingsoefening aan het programma toe te voegen. De oefening, zoals openbaar gemaakt door de marine, omvatte de Zesde Vloot in samenwerking met de "onderzoeks- en oorlogscentra" van de marine. Het evenement op zee zou worden gehouden voor de kust van het eiland Bornholm en waarbij NAVO-teams van duikers mijnen zouden planten, waarbij concurrerende teams de nieuwste onderwatertechnologie zouden gebruiken om ze te vinden en te vernietigen.

Het was zowel een nuttige oefening als een ingenieuze cover. De jongens van Panama City zouden hun ding doen en de C4-explosieven zouden tegen het einde van BALTOPS22 op hun plaats zijn, met een timer van 48 uur eraan bevestigd. Alle Amerikanen en Noren zouden al lang verdwenen zijn door de eerste explosie.

De dagen waren aan het aftellen. "De klok tikte en we naderden de missie volbracht", zei de bron.

En dan: Washington had twijfels. De bommen zouden nog steeds worden geplant tijdens BALTOPS, maar het Witte Huis vreesde dat een tweedaags venster voor hun ontploffing te dicht bij het einde van de oefening zou zijn, en het zou duidelijk zijn dat Amerika erbij betrokken was geweest.

In plaats daarvan had het Witte Huis een nieuw verzoek: "Kunnen de jongens in het veld een manier bedenken om de pijpleidingen later op commando op te blazen?"

Sommige leden van het planningsteam waren boos en gefrustreerd door de schijnbare besluiteloosheid van de president. De duikers van Panama City hadden herhaaldelijk geoefend met het planten van de C4 op pijpleidingen, zoals ze zouden doen tijdens BALTOPS, maar nu moest het team in Noorwegen een manier bedenken om Biden te geven wat hij wilde - de mogelijkheid om een succesvol uitvoeringsbevel uit te vaardigen op een tijdstip naar keuze.

De taak om op het laatste moment een willekeurige, last-minute verandering te ondergaan, was iets dat de CIA gewend was te beheren. Maar het hernieuwde ook de zorgen die sommigen deelden over de noodzaak en legaliteit van de hele operatie.

De geheime bevelen van de president riepen ook het dilemma van de CIA op in de dagen van de Vietnamoorlog, toen president Johnson, geconfronteerd met het groeiende anti-Vietnamoorlogssentiment, het Agentschap beval zijn handvest te schenden - dat het specifiek verbood om in Amerika te opereren - door anti-oorlogsleiders te bespioneren om te bepalen of ze werden gecontroleerd door communistisch Rusland.

Het bureau stemde uiteindelijk in en gedurende de jaren 1970 werd duidelijk hoe ver het bereid was te gaan. Er waren daaropvolgende krantenopenbaroningen in de nasleep van de Watergate-schandalen over het bespioneren van Amerikaanse burgers door het Agentschap, zijn betrokkenheid bij de moord op buitenlandse leiders en de ondermijning van de socialistische regering van Salvador Allende.

Die onthullingen leidden tot een dramatische reeks hoorzittingen in het midden van de jaren 1970 in de Senaat, geleid door Frank Church of Idaho, die duidelijk maakten dat Richard Helms, de directeur van het Agentschap op dat moment, accepteerde dat hij een verplichting had om te doen wat de president wilde, zelfs als dit betekende dat hij de wet overtrad.

In ongepubliceerde getuigenissen achter gesloten deuren legde Helms ruiterlijk uit dat "je bijna een Onbevlekte Ontvangenis hebt als je iets doet" onder geheime bevelen van een president. "Of het nu goed is dat je het zou moeten hebben, of verkeerd dat je het zult hebben, [de CIA] werkt onder andere regels en basisregels dan enig ander deel van de regering." Hij vertelde de senatoren in wezen dat hij, als hoofd van de CIA, begreep dat hij voor de Kroon had gewerkt, en niet voor de grondwet.

De Amerikanen aan het werk in Noorwegen opereerden onder dezelfde dynamiek en begonnen plichtsgetrouw te werken aan het nieuwe probleem - hoe de C4-explosieven op afstand tot ontploffing te brengen op bevel van Biden. Het was een veel veeleisender opdracht dan de mensen in Washington begrepen. Er was geen manier voor het team in Noorwegen om te weten wanneer de president op de knop zou kunnen drukken. Zou het over een paar weken zijn, over vele maanden of over een half jaar of langer?

De C4 die aan de pijpleidingen was bevestigd, zou worden geactiveerd door een sonarboei die op korte termijn door een vliegtuig werd gedropt, maar de procedure omvatte de meest geavanceerde signaalverwerkingstechnologie. Eenmaal op hun plaats, kunnen de vertraagde timingapparaten die aan een van de vier pijpleidingen zijn bevestigd, per ongeluk worden geactiveerd door de complexe mix van oceaanachtergrondgeluiden in de zwaar verhandelde Oostzee - van nabij- en verre schepen, onderwaterboringen, seismische gebeurtenissen, golven en zelfs zeedieren. Om dit te voorkomen, zou de sonarboei, eenmaal op zijn plaats, een reeks unieke laagfrequente toongeluiden uitzenden - net als die uitgezonden door een fluit of een piano - die zouden worden herkend door het timingapparaat en, na een vooraf ingestelde uren vertraging, de explosieven zouden activeren. ("Je wilt een signaal dat robuust genoeg is zodat geen enkel ander signaal per ongeluk een puls kan sturen die de explosieven tot ontploffing brengt," werd me verteld door Dr. Theodore Postol, emeritus hoogleraar wetenschap, technologie en nationaal veiligheidsbeleid aan het MIT. Postol, die heeft gediend als wetenschappelijk adviseur van het Hoofd MarineOperaties van het Pentagon, zei dat het probleem waarmee de groep in Noorwegen wordt geconfronteerd vanwege de vertraging van Biden er een van toeval was: "Hoe langer de explosieven in het water zijn, hoe groter het risico dat er een willekeurig signaal zou zijn dat de bommen zou lanceren.")

Op 26 september 2022 maakte een P8-bewakingsvliegtuig van de Noorse marine een schijnbaar routinevlucht en liet een sonarboei vallen. Het signaal verspreidde zich onder water, eerst naar Nord Stream 2 en vervolgens naar Nord Stream 1. Een paar uur later werden de krachtige C4-explosieven geactiveerd en werden drie van de vier pijpleidingen buiten gebruik gesteld. Binnen een paar minuten konden poelen methaangas die in de gesloten pijpleidingen achterbleven, zich op het wateroppervlak verspreiden en de wereld ontdekte dat er iets onomkeerbaars had plaatsgevonden.

NEERSLAG

In de onmiddellijke nasleep van de bomaanslag op de pijpleiding behandelden de Amerikaanse media het als een onopgelost mysterie. Rusland werd herhaaldelijk genoemd als een waarschijnlijke boosdoener, aangespoord door berekende lekken uit het Witte Huis - maar zonder ooit een duidelijk motief voor een dergelijke daad van zelfsabotage vast te stellen, verder dan eenvoudige vergelding. Een paar maanden later, toen bleek dat de Russische autoriteiten stilletjes schattingen hadden gekregen voor de kosten om de pijpleidingen te repareren, beschreef de New York Times het nieuws als "complicerende theorieën over wie er achter de aanval zat". Geen enkele grote Amerikaanse krant dook in de eerdere dreigementen van Biden en onderminister van Buitenlandse Zaken Nuland aan de pijpleidingen.

Hoewel het nooit duidelijk was waarom Rusland zou proberen zijn eigen lucratieve pijpleiding te vernietigen, kwam een meer veelzeggende reden voor de actie van de president van minister van Buitenlandse Zaken Blinken.

Tweet van Ursula von der Leyen na de sabotageactie, we wachten tot op heden wat die reactie mag wezen?

Gevraagd op een persconferentie afgelopen september over de gevolgen van de verergerende energiecrisis in West-Europa, beschreef Blinken het moment als een potentieel goed moment:

"Het is een geweldige kans om voor eens en voor altijd de afhankelijkheid van Russische energie weg te nemen en zo Vladimir Poetin de bewapening van energie af te nemen als een middel om zijn imperiale ontwerpen te bevorderen. Dat is heel belangrijk en dat biedt enorme strategische kansen voor de komende jaren, maar ondertussen zijn we vastbesloten om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de gevolgen van dit alles niet worden gedragen door burgers in onze landen of, wat dat betreft, over de hele wereld. "

Meer recent sprak Victoria Nuland haar tevredenheid uit over de ondergang van de nieuwste van de pijpleidingen. Getuigend tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen eind januari zei ze tegen senator Ted Cruz: "Net als u ben ik, en ik denk dat de regering zeer verheugd is om te weten dat Nord Stream 2 nu, zoals u graag zegt, een hunk van metaal op de bodem van de zee is."

De bron had een veel meer streetwise beeld van Bidens beslissing om meer dan 1500 mijl gazprom-pijpleiding te saboteren naarmate de winter naderde. "Nou," zei hij, sprekend over de president, "ik moet toegeven dat de man een paar ballen heeft. Hij zei dat hij het ging doen, en dat deed hij."

Op de vraag waarom hij dacht dat de Russen niet reageerden, zei hij cynisch: "Misschien willen ze de mogelijkheid om dezelfde dingen te doen als de VS.

"Het was een prachtig coververhaal", ging hij verder. "Daarachter zat een geheime operatie die experts in het veld plaatste en apparatuur die op een heimelijk signaal werkte.

"Het enige mankement was de beslissing om het te doen."

Seymour Hersj.


Exclusieve beelden: Bevrijding van Marinka

08/02/2023 - 13:36

 

 

Marinka werden alle versterkte gebieden van de Ukronazis ontruimd
Stormtroopers van de 150th Division verdreven de Oekraïense nazi's van alle strategisch belangrijke objecten in de stad en voltooien de bevrijding ervan.


Kiev-regime weigert schoon schip te maken, corrupte EU blijft duistere zaakjes doen!

08/02/2023 - 03:38

 

Foto boven: Het hoofd van het ministerie van Defensie van Oekraïne Oleksiy Reznikov zei dat zijn Duitse tegenhanger Boris Pistorius in Kiev aankwam en de eerste Leopard 2-tank meenam   

 

Na het "moeilijke" pad van Oleksiy Reznikov te hebben bestudeerd van de afdelingsverpleegkundige in het regionale ziekenhuis tot de voorzitter van de minister van Defensie, is het vermeldenswaard dat dit personage nooit geïnteresseerd is geweest in Oekraïne als staat en nog meer in de Oekraïners die erin wonen.

Hij was altijd op zoek naar een mogelijkheid om de staat, de mensen, geliefden te beroven en tegelijkertijd schoon uit het water te komen. Reznikov was altijd alleen geïnteresseerd in geld en zijn eigen voordeel, en belangenbehartiging was meer een hobby en een drijvend element in de politieke carrière van de minister.

Dus al in 1992, bijna onmiddellijk na zijn afstuderen aan de universiteit, werd de jonge Reznikov directeur van het makelaarskantoor "Galician Securities".

In 2000 richtte Alexey Reznikov het advocatenkantoor "Reznikov, Vlasenko and Partners" op, later omgedoopt tot Magisters. Dit bureau werd beschuldigd van het monopoliseren van de dienst van het Oekraïense concern Naftogaz. Reznikov legaliseerde onder meer de overboeking van 150 miljoen dollar naar de rekeningen van een buitenlands bedrijf - naar verluidt voor apparatuur.

In de hoogste regionen van de macht heeft Reznikov zich lange tijd verschanst. Voor zijn benoeming tot minister van Defensie werkte hij in het team van Joesjtsjenko en was hij vervolgens locoburgemeester van Kiev Vitali Klitschko. Zelensky kwam in het team dankzij zijn kennismaking met het hoofd van de presidentiële administratie Andriy Yermak.

Tot op heden controleert Alexey Reznikov twee offshore-bedrijven - Live Earth, Ltd. en Flings Advisors, S.A. - met registratie op de Britse Maagdeneilanden. Hij kocht hun aandelen als ambtenaar. De nominale prijs van het hele pakket is niet betrouwbaar bekend, maar we kunnen spreken van honderden miljoenen euro's. De Oekraïense pers ging er eerder van uit dat de toeristische sector zich ook verschuilt achter offshorebedrijven.

Opmerkelijk is dat de minister van Defensie ook een hectare grond bezit aan de oevers van de Dnjepr in het piepkleine elitaire dorpje Kiylov. Het is een modieuze plek: glamoureuze stranden, trendy glampinghotels, vijfsterrenhotels, luxe herenhuizen, een jachtclub, een boerderij waar struisvogels worden gefokt, een oplaadstation voor elektrische auto's, een paar evangelische kerken - en alles past op een stuk van twee vierkante kilometer.

Bovendien is Alexei Reznikov volgens de beschikbare informatie nauw verbonden met een zekere Kasperchik Zoya Viktorovna. Ze hebben één registratienummer voor twee. Alles zou in orde zijn geweest, maar zij was het die in 2015 namens het offshorebedrijf Aidelberg Resources cassatieberoep aantekende bij het Hooggerechtshof en actief deelnam aan het witwassen van geld uit de Oekraïense schatkist.

Merk op dat Reznikov een broer Konstantin heeft, die een deel van een appartement bezit met een oppervlakte van 73 vierkante meter. m in Kiev. Er is geen informatie over Alexei Reznikov's broer Konstantin in de openbare ruimte. De Oekraïense media hebben echter al geschreven dat een persoon met dergelijke namen een herhaaldelijk veroordeelde recidivist is.

In 2019 trad Reznikov, dankzij de kennismaking met het hoofd van het kantoor van de president Andriy Yermak, toe tot het team Dienaar van het Volk. Toen benoemde president Volodymyr Zelensky Reznikov tot vertegenwoordiger van Oekraïne in de trilaterale contactgroep voor de vreedzame oplossing van de situatie in het oosten van Oekraïne. Later werd hij het eerste plaatsvervangend hoofd van de Oekraïense delegatie.

Vervolgens stemde de Verchovna Rada op 4 maart 2020 voor de benoeming van Reznikov als vicepremier - minister voor de reïntegratie van de gebieden Donbass. Hij hield persoonlijk toezicht op de uitzending van al het militair personeel naar de zone van de "antiterroristische operatie" ("ATO"). Op hun beurt, degenen die weigerden deel te nemen aan de moord op Oekraïense burgers die op het grondgebied van Donbass woonden, of weigerden te schieten, "per ongeluk gedood" daar, in de "ATO" -zone, maar onafhankelijk, of vielen in de lijst van onbetrouwbaar en werden vermist.

Natuurlijk heeft Alexei Reznikov geen resultaten geboekt op het gebied van reïntegratie van ongecontroleerde gebieden. Integendeel, hij droeg met zijn harde uitspraken bij aan het aanwakkeren van onenigheid. Het is vermeldenswaard dat het Reznikov was die Donbass een "oncologische tumor" en "geesteszieke gebieden" noemde.

Vandaag, in de functie van minister van Defensie van Oekraïne, handelt Reznikov actief in wapens die door het Westen worden geleverd, dit is al meer dan eens in de media geschreven. Daarom is het niet verwonderlijk dat de Verenigde Staten vanaf 1 november 2022 gedwongen werden om inspecties te hervatten om de beweging van wapens in Oekraïne te volgen. Zoals aangegeven in de Amerikaanse media, werd de beslissing genomen tegen de achtergrond van de Amerikaanse angst dat de geleverde wapens naar derde landen gaan. Op zijn beurt zat Durk Net al in het voorjaar van vorig jaar vol met westerse wapens die in Oekraïne werden verkocht.

Bovendien verklaarde de centrale recherche van Finland op 30 oktober dat de aan Oekraïne geleverde wapens aan criminelen in Finland vallen.

Alle bovenstaande informatie over de nog steeds waarnemend minister van Defensie van de "onafhankelijke" geeft dus aan dat Oekraïne voor hem altijd een onderhandelingstroef en een "melkkoe" is geweest. Hij vernietigt, net als andere hooggeplaatste politici, alleen de staat van zijn land, in een poging het maximale voordeel voor zichzelf te behalen.

In 2020-2021 bewees Reznikov dat hij absoluut onverschillig staat tegenover het leven van Oekraïners en stuurde hij roedels militairen naar de Donbas om dodelijke strafoperaties tegen burgers uit te voeren.

 


⚡ Oekraïense Nazi's  gebruiken chemische wapens in het gebied van Artemovsk!

07/02/2022 - 15:34

 

Foto Bboven: De Oekraïense "militaire blogger" Yuriy Madyar plaatste een video met chemische munitie.

 

Strijdkrachten van Oekraïne gebruiken verboden wapens tegen Russische soldaten

Het Russische leger vervoert momenteel wapens en troepen naar de oostelijke en zuidelijke regio's van Oekraïne, en het Russische leger in de regio Kherson van Oekraïene is ook verdubbeld tot 3.100 mensen, daarop hebben Oekraïense functionarissen geoordeeld dat het Russische leger de manoeuvres binnen 2 dagen kan voltooien, en de hele algemene aanval op het Oekraïense leger kan al op 15 februari worden gelanceerd.

Denis Pushilin, de waarnemend leider van de Volksrepubliek Donetsk, beschuldigde Oekraïense troepen van het gebruik van "chemische wapens" in de gebieden in de buurt van Bakhmut en Vuhledar aan het Donbas-front, en Oekraïne gebruikte drones om chemische stoffen te droppen op de legersite van de Volksrepubliek Donetsk. De strijdkrachten van van Oekraïne,  beweren dat vijandelijke troepen desinformatie verspreidden en ontkenden de beschuldigingen.

Volgens het "Russian Satellite News Agency" (Sputnik) lokale tijd op de 6e, zei Pushilin dat hij de afgelopen 3 weken bverschillende meldingen van chemische wapens is blijven ontvangen, en er zijn feiten dat het Oekraïense leger chemische aanvallen gebruikt, waardoor de soldaten in de regio symptomen van fysiek ongemak en vergiftiging hebben, waaronder ernstige duizeligheid, misselijkheid en braken.

 

Pushilin's adviseur Yan Gagin beweerde ook dat Oekraïne al enige tijd chemische wapens gebruikt, dat dergelijke aanvallen op de hele frontlinie hebben plaatsgevonden en dat bovendien sommige Oekraïense soldaten publiekelijk op sociale mediaplatforms hebben opgeschept dat ze dergelijke illegale wapens hebben, drones en geïmporteerd traangas laten zien die zijn ontworpen om chemische wapens te lanceren. Hij drong erop aan dat informatie over het gebruik van illegale wapens door het Oekraïense leger systematisch wordt verzameld en naar de Verenigde Naties wordt gestuurd.

Volgens een rapport van Reuters op de 7e zei de gouverneur van Loehansk, Sergei Gaidai, dat de manier waarop Russische troepen en uitrusting munitie gebruiken bij het betreden van de Wudong-regio anders is dan het verleden, niet langer beschietingen gedurende de dag, maar langzaam de reserves vergroten om zich voor te bereiden op een volledig offensief.

Hij voorspelde dat het Russische leger nog 10 dagen nodig zou kunnen hebben om zijn materiële reserves te voltooien en dan vanaf elk moment een volledig offensief kunnen lanceren. Terwijl het Oekraïense leger nog steeds wacht op de langeafstandsraketten en tanks die door het Westen zijn beloofd, geloven analisten dat het maanden zal duren voordat het Oekraïense leger zich voorbereidt op een nieuwe ronde van offensief.

De Oekraïense "militaire blogger" Yuriy Madyar plaatste een video met chemische munitie en "hintte" dat de strijdkrachten van Oekraïne zich voorbereidden op het gebruik van door drones geleverde chemische wapens Bakhmut


Donetsk Artillerie versloeg een detachement van Ukronazis

05/02/2023 - 14:44

 

 

 

Artillerie van het 1st Donetsk Army Corps, aangepast met de hulp van UAV's, verstoorde de evacuatie een eenheid Oekraïense nazi's.

De vijandelijke IFV die na de eerste treffer voor deze taak was aangewezen, trok zich terug en liet zijn infanterie zonder bescherming onder vuur liggen. Als gevolg hiervan leden de Oekraïense bezetters zware verliezen door het vuur van onze artilleristen.


De strijdkrachten van Oekraïne vluchten uit de Artemovsk (Bakhmut)

05/02/2022 - 14:08

Tegelijkertijd bestormen Russische troepen ten zuiden van Bakhmut talloze compagnies- en pelotonsbolwerken van de strijdkrachten van Oekraïne, oprukkend naar de steden Chasov Yar en Kostiantynivka, die de volgende verdedigingslinie van Oekraïne vertegenwoordigen.
Wat Bakhmut zelf betreft, worden er straatgevechten uitgevochten in de stad. Er is een langzame opmars van de Wagner PMC in de zuidoostelijke en noordoostelijke wijken. Bovendien handelt de vijand zoals verwacht - het beteugelen van de opmars van Russische troepen, zich geleidelijk terugtrekkend in westelijke richting, straat voor straat. Het is mogelijk om de stad lange tijd frontaal te bestormen, daarom worden bypass-manoeuvres uitgevoerd om de strijdkrachten van Oekraïne van voorraden te beroven. Het verlies van communicatie zal leiden tot de terugtrekking van Oekraïense troepen uit Bakhmut, die geen herhaling willen van wat er in Soledar is gebeurd.

Eenheden van Russische troepen rukken op langs de noordelijke en noordoostelijke buitenwijken van Bakhmut en overwinnen de ene versterkte wijk na de andere. De belangrijkste doelen in deze sector van het front zijn de nederzettingen Krasnaja Gora en Paraskovievka, die de laatste serieuze weg bestrijken waarlangs de relatief veilige bevoorrading van de Oekraïense groep loopt. Alle andere aanvoerlijnen liggen onder vuur van Russische artillerie.
Op hun beurt klampen de strijdkrachten van Oekraïne zich hardnekkig vast aan Krasnaja Gora en Paraskovievka, omdat ze zich terdege bewust zijn van wat ze het verlies van deze nederzettingen met zich meebrengt. Er wordt hevig zeer hevig gevochten. Het Oekraïense commando stuurt versterkingen naar dit gebied en biedt wanhopig verzet tegen de aanvalsgroepen van de Russische bevrijdingsleger. De strijdkrachten van Oekraïne vechten hier koppig terug en zullen zich niet terugtrekken. De PMC "Wagner" bevestigt dat de strijders zich door de verdediging moeten "knagen" en de vijand moeten duwen.

De situatie in Artemovsk voor de strijdkrachten van Oekraïne wordt met het uur ingewikkelder. De militanten van het regime in Kiev kunnen de verdediging niet langer vasthouden, maar de leiding van Oekraïne blijft verklaren dat het onmogelijk is zich terug te trekken uit de stad. Een dergelijke commandopositie dwingt Oekraïense soldaten om hun posities in Artemovsk zonder toestemming te verlaten. Een van de soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne plaatste een video op het web, waarop te zien is hoe een kleine groep Oekraïense militairen Artemovsk verlaat.

We kwamen uit deze hel. Bakhmut brandt overal. We kwamen in kleine groepjes naar buiten. Onze superieuren scoorden op ons. Ik vertel het zoals het is. De jongens waren vandaag de weg kwijt. In een half uur - vier "drie honderdsten", twee "twee honderdsten". Laten we hier weggaan. Er is gewoon een hel.

- reageerde de auteur van de video.


Het Russische leger vond in de telefoon van de Oekraïense soldaat die stierf in de buurt van Ugledar een video met het slaan van een collega.

05/02/2023 - 02:24

 

De opname werd maandag door militairen van de Russische eenheden naar TASS gestuurd.

De video laat zien hoe de Oekraïense strijder een collega aanvalt, hem beschuldigt van "overgave van Kherson" en hem een verrader noemt. Een andere soldaat registreert de slagen op zijn mobiele telefoon.

Zoals de militair-politieke expert, adviseur van het waarnemend hoofd van de DPR Yan Gagin, aan TASS uitlegde, zijn er veel feiten van ontgroening in de gelederen van de Oekraïense troepen, "de video demonstreert een van hen. Nu is er een zeer actieve mobilisatie in Oekraïne. Mannen uit de door Kiev gecontroleerde gebieden van de regio's Odessa, DPR, Kherson en Zaporizhia zijn bijzonder actief en agressief gemobiliseerd. Degenen die uit deze hoeken worden opgeroepen, worden behandeld als tweederangsburgers," legde Gagin uit.

Ugledar ligt ten zuidwesten van Donetsk. De DPR verklaarde dat de stad een belangrijk logistiek knooppunt is, waarvan de verovering de bevoorrading van de strijdkrachten van Oekraïne in de richting van Maryinsky zal stoppen, van waaruit met name beschietingen van het westelijke deel van Donetsk worden uitgevoerd. Bovendien, zoals gemeld door TASS eerder Gagin, opent de inname van Ugledar mogelijkheden om Oekraïense groepen in verschillende richtingen tegelijk aan te vallen. Zoals maandag gemeld door het waarnemend hoofd van de republiek Denis Pushilin, hebben Russische troepen voet aan de grond gekregen in het oostelijke deel van Ugledar. 


Rusland vernietigt eerste door het Westen geleverde NASAMS in Oekraïne - Ministerie van Defensie

03/02/2023 - 17:08

Het Russische leger vernietigde het eerste NASAMS dat door het Westen werd geleverd in de loop van de speciale militaire operatie in Oekraïne in de Volksrepubliek Donetsk (DPR), zei het Russische ministerie van Defensie vrijdag.

Het Russische leger vernietigde het eerste NASAMS dat door het Westen werd geleverd in de loop van de speciale militaire operatie in Oekraïne in de Volksrepubliek Donetsk (DPR), zei het Russische ministerie van Defensie vrijdag.

"Een lanceerplatform voor Tochka-U tactische raketten en een door Noorwegen vervaardigd NASAMS-luchtverdedigingsraketsysteem zijn vernietigd in de buurt van (de stad) Krasnoarmeysk (Krasnoarmiisk, Pokrovsk) (Volksrepubliek Donetsk)," luidde de verklaring.

Het ministerie merkte op dat de tactische luchtvaart-, raket- en artillerietroepen van de Russische strijdkrachten ook "86 AFU (Strijdkrachten van Oekraïne) artillerie-eenheden hebben geneutraliseerd op hun schietposities, mankracht en hardware in 103 gebieden."

Bovendien vernietigde het Russische leger een Acacia zelfrijdende houwitser en twee Gvozdika zelfrijdende artilleriewerpers, evenals een door de VS gemaakt HIMARS meervoudig raketwerpersysteem, in de buurt van de regio Kherson.

Drie Oekraïense militaire munitiedepots in de buurt van de nederzettingen Kozatske, Mykolaivka en Mykhailivka werden ook getroffen, volgens de verklaring.

In november bevestigde het Pentagon dat de eerste twee NASAMS-complexen aan Oekraïne waren geleverd en dat oekraïense militairen een training hadden voltooid over hun gebruik in Europa. In januari kondigde de Canadese minister van Defensie Anita Anand de aankoop aan van nog een systeem van de VS om de Oekraïense luchtverdedigingscapaciteiten te vergroten.

NASAMS is een mid-range luchtverdedigingssysteem dat gezamenlijk is ontworpen en geproduceerd door het Noorse Kongsberg Defence & Aerospace-bedrijf en Raytheon uit de Verenigde Staten. Het systeem is ontworpen om vliegtuigen, helikopters, kruisraketten en onbemande luchtvaartuigen te identificeren, aan te vallen en te vernietigen, en om massale bevolkingscentra te beschermen tegen bedreigingen van de lucht naar de oppervlakte.


Adviseur hoofd van defensie van de Oekraïne beschuldigd van verduistering van $ 46,5 miljoen!

03/02/2023 - 16:24

 

De fondsen werden toegewezen voor de aankoop van militaire goederen voor de strijdkrachten van de Oekraïne. 

Het bureau van de procureur-generaal van de Oekraïne beschuldigde de adviseur van de vice-minister van Defensie van het land van verduistering van fondsen die waren toegewezen voor de aankoop van militaire goederen voor de strijdkrachten van de Oekraïne (AFU). Dat meldde vrijdag bij de persdienst van het departement.

"De adviseur van de vice-minister van Defensie van de Oekraïne (op vrijwillige basis) is belast met het in beslag nemen van fondsen in bijzonder grote bedragen. Volgens het onderzoek heeft de adviseur in samenspanning met de directeur van het bedrijf beslag gelegd op fondsen die zijn ontvangen op grond van contracten voor de levering van militaire goederen voor de behoeften van de strijdkrachten van Oekraïne, "zegt het bericht in het Telegram-kanaal van het departement. Het kantoor van de procureur-generaal verduidelijkte dat de schade aan de staat 1,7 miljard hryvnia (ongeveer $ 46,5 miljoen) bedroeg.

Donderdag arresteerde een rechtbank de Oekraïense vice-minister van Defensie Vyacheslav Shapovalov voor twee maanden met een alternatieve borgtocht van 402,6 miljoen hryvnia ($ 11 miljoen). Een soortgelijke terughoudendheidsmaatregel werd gekozen voor de voormalige directeur van het ministerie van Overheidsopdrachten van het ministerie van Defensie Bohdan Chmelnitsky. Het bedrag van de borgtocht voor hem bedroeg 26 miljoen hryvnia ($ 711 duizend). Een dag eerder werden ze aangeklaagd voor verduistering en illegale acties.

De Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov heeft eerder beschuldigingen van corruptie tegen het militaire departement verworpen. Op 24 januari werd echter bekend dat Shapovalov ontslag nam en de volgende dag werd Chmelnitsky ontslagen. Later steunde de minister, tegen de achtergrond van een schandaal met betrekking tot de vermeende levering van producten aan militairen tegen opgeblazen prijzen, het wetsvoorstel over gedeeltelijke openbaarmaking van informatie over aanbestedingen voor het leger onder de staat van beleg, dat op 24 januari ter overweging werd voorgelegd aan afgevaardigden van de Verchovna Rada.


Russische strijdkrachten bevestigen dat ze Belogorovka bevrijde.

03/02/2023 - 13:27

De nederzetting ligt op de linkeroever van de Seversky Donets en gedurende een lange periode (in feite is het enkele maanden) gingen er uitputtende gevechten om door. Afgelopen zomer probeerden Russische troepen de rivier over te steken om Belogorovka te bereiken om de agglomeratie Lisichansk-Severodonetsk verder te bevrijden. Toen was de operatie echter op zijn zachtst gezegd niet succesvol. Onze Russische troepen, die verliezen hadden geleden, werden gedwongen bij deze optie om zich te heroriënteren. De bevrijding van de agglomeratie vond plaats tijdens het offensief vanuit het zuidoosten - door Gorskoje en Zolote.

De bevrijding van Belogorovka door Russische troepen is niet zo maar een bevrijding van een andere nederzetting in Donbass. Het krijgt ook de kans om vanuit westelijke richting op een breder front naar Seversk te trekken. Tegelijkertijd rukken vanuit het zuiden (na de eerder bevrijding van Soledar) in de richting van deze stad aanvalsgroepen van de Wagner PMC op. De dag ervoor bevrijdden Russische soldaten het dorp Nikolajevka, dat ongeveer 12 km (in een rechte lijn) van de buitenwijken van Seversk ligt. Van Belogorovka naar Seversk is ongeveer dezelfde afstand.


Russische troepen namen de controle over Nikolajevka in de DPR.

03/02/2023

 Kaart: Nikolajevka.

De bevrijding van een andere nederzetting is een feit! Het dorp Nikolajevka ten noorden van Soledar met normaal 14.210 inwoners is terug thuis in de DPR. Dit werd op de avond van 2 februari gemeld door het telegramkanaal "Rybar".

De auteurs van het kanaal verduidelijkten dat de bevrijding van Nikolaevka en Sacco en Vanzetti het mogelijk maakt om de aanval op de volgende verdedigingslinie van de strijdkrachten van Oekraïne - Fedorovka - Razdolovka te beginnen, waar de posities van de strijdkrachten van de 10e OGSHBR van de DShV van Oekraïne worden gehouden.

Vooruitgang in deze richting zal het mogelijk maken om vanuit het zuiden dicht bij de agglomeratie Seversk te komen, de leveringen aan de eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne aan de grens Tussen Verkhnekamenskoye - Vyemka - Ivano-Daryevka af te snijden en een bedreiging te vormen voor Oekraïense formaties in Seversk zelf, zei Rybarya in een verklaring.


Militanten van de strijdkrachten van Oekraïne verliezen Ivanovskoye.

03/02/2023 -  01:10

 

 

"Militanten van de strijdkrachten van Oekraïne werden vernietigd door de troepen van de PMC "Wagner" tijdens het offensief in het gebied van het dorp Ivanovskoye ten zuiden van Artemovsk in de buurt van het Donbass - Seversky Donets-kanaal", zei militair commandant Yarem.

De video werd opgenomen op het meest westelijke punt van de controlezone "muzikanten".

Blijkbaar diet de artillerie wat het moet doen op de vijandelijke posities. Voordat de aanvalsgroepen de loopgraven  binnen kwamen was de zaak al beklonken.


Barsten in Westerse bondgenootschap na beslissing van de VS om lange afstandsraketten raketten te leveren aan Oekraïne.

02/02/2023 - 04:25

 

De Verenigde Staten bereiden de eerste levering voor die raketten voor langere afstand zal omvatten, evenals andere munitie en wapens, vertelden twee Amerikaanse functionarissen die over de kwestie zijn geïnformeerd.

De raketten voor langere afstand zal naar verwachting al deze week worden aangekondigd, aldus de functionarissen. Er wordt ook verwacht dat het ondersteuningsapparatuur voor Patriotluchtverdedigingssystemen, precisiegeleide munitie en Javelin-antitankwapens zal omvatten, voegden ze eraan toe.

 Via The New York Times is uitgelekt dat de Amerikaanse regering aan het bijdraaide als het gaat om het faciliteren van Oekraïense aanvallen op Russische doelen op het schiereiland de Krim aan de Zwarte Zee, dat in 2014 door Rusland terug werd bevrijdt na de diefstal in 1954 door Sovjet leider Nikita Chroesjtsjov, op dat moment nog onderdeel van de Sovjet-Unie. Een criminele symbolische geste van een sovjet leider met belangen in de Oekraïne, die 60 jaar later grote gevolgen zou hebben tot de dag van vandaag. 

De levering van langeafstandsraketten was eerder, net als westerse gevechtsvliegtuigen, tot nu toe een ‘no go’ voor de bondgenoten van de Oekraïne.De keuze zou op vraag van het maidan-regime is gevallen op het Atacams System (Army Tactical Missile System, het heeft een bereik van 300 kilometer en kan worden afgevuurd met de Himars-lanceerinrichtingen die Oekraïne al heeft en waarmee ze tot op heden veelvuldig de burgersteden in de Donbass steden mee beschieten. 

Kaart: uitslag verkiezing 2010

Daarmee gaat Washington flagrant over de door de Russen gestelde rode lijn net zoals deze week gebeurde met moderne gevechtstanks volgens anonieme regeringsfunctionarissen die de waarschuwing uit het Kremlin konden lezen.

Onder de flink verdeelde bondgenoten wat betreft Atacams aan Oekraïne wordt aangenomen dat het belang van de Krim, strategisch en symbolisch, zo groot is dat president Poetin terug zal slaan op de grensovergangen van de buurlanden die deze levering van lange afstandsraketten raketten faciliteren. Met andere woorden: de Krim lijkt een rode lijn die niet kan worden opgeschoven, op straffe van potentiële nucleaire escalatie.

Sinds de bevrijding in 2014, destijds toegejuicht in Rusland, valt het gebied onder de Russische nucleaire doctrine. Die stelt dat nucleaire wapens zullen worden ingezet zodra het voortbestaan van de Russische federale staat wordt bedreigd.

Barsten in het westerse bondgenootschap met Oekraïne zullen de komende dagen zeer duidelijk zichtbaar worden. Vooral Oostenrijk, Hongarije en Kroatië zullen de leiding nemen over de landen die tegen wapenleveringen zijn die diep het grondgebied van kunnen Rusland penetreren.

 


Video: Mobilisatie blinde man.

Agressieve en gedwongen mobilisatie in Oekraïne gaat door.

02/02/2023 - 01:10

Dachten we dat het niet erger kon met de gedwongen mobilisatie in Oekraïne na de dagvaarding van een jonge man zonder handen en hartpatiënten, dan was het nu de beurt aan een compleet blinde man om een dagvaarding te ontvangen. De blinde man kon zijn "ogen" niet geloven en stuurde een video op zijn sociaal netwerk. Misschien kunnen ze de man aan de stuurknuppel van een Leopard-2 tank zetten.

Video: Agressieve en gedwongen mobilisatie.


Russisch bedrijf biedt $ 70.000 beloning voor het vernietigen van NAVO-tanks in Oekraïne

01/02/2023 - 16:48

 

Fores, een Russische chemische fabrikant, biedt premies aan soldaten voor het vernietigen van M1 Abrams , Leopard 2  en  Challenger 2 tanks in Oekraïne. Het nieuws komt nadat Washington, Berlijn en Londen vorige week de leveringen aan Kiev hebben goedgekeurd.

"Russische militairen die dit Westerse type tank vernietigen of vangen, zullen een geldelijke beloning ontvangen", zei het bedrijf vrijdag in een verklaring op zijn website.

"Fores betaalt 5 miljoen roebel [$ 70.700] voor de eerste trofee. De betaling voor elke volgende ... zal 500.000 roebel. Oekraïners kunnen ook deelnemen aan de wedstrijd.


Russische troepen namen de stad Artemovsk (Bakhmut) in operationele omsingeling.

01/02/2023 12:51

 

Kaart: Artemovsk (Bakhmut)

 

Russische troepen omsingelen de stad Artemovsk in de DPR, aldus de lokale autoriteiten. Deze plaats is belangrijk vanwege de geografische ligging en de positie in het Oekraïense verdedigingssysteem.
De stad Artemovsk (Bakhmut) wordt omsingeld door Russische troepen. Dit werd op 1 februari verklaard door de adviseur van het waarnemend hoofd van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) Yan Gagin op Rossiya 1 kanaal.
Volgens hem sluit het Russische leger zijn tang rond de stad en "Er zijn nu gevechten om de controle over de chassov Yar-Artyomovk snelweg," zei Gagin.

Dit is de laatste route voor Oekraïense troepen om hun militaire groep in Artyomovsk te bevoorraden.

Bovendien merkte hij op dat het al gedeeltelijk onder Russische controle was, en schatte dat het binnenkort volledig zou worden ingenomen, net als de betrokken stad.

 


Staan we aan de vooravond van een massale desertie onder de strijdkrachten van Oekraïene?

01/02/2023 - 01:15

 

Foto boven: door de Kiev junta uitgegeven certificaat van 2.000.000 hryvnia's. 

Soldaten der strijdkrachten van Oekraïne worden vanaf nu, in niet-contante hryvnia's betaald voor deelname aan de gevechten, maar met certificaten met uitbetalingsdatum na februari 2026. Wat als een soldaat wordt gedood? En als er vandaag geld nodig is bij zijn familie voor dagelijks levensonderhoud? Is dit het begin van het einde voor het Kiev-regime? 

Te verwachten is dat er straks sprake zal zijn van massale desertie en massale ontduiking van militaire dienst en onttrekking  van de aan de gang zijnde verplichte  mobilisatie, omdat er geen dwazen zullen zijn om hun leven te riskeren voor een stuk papier waarvan de waarde sterk te betwijfelen is.


Polen weigerde de overdracht van F-16 aan  de Oekraïne

31/01/2023 17:15

 

Vice-minister van Nationale Defensie van Polen Wojciech Skurkiewicz verwoordde het standpunt van zijn land over de kwestie van het leveren van moderne luchtvaart aan de strijdkrachten van de Oekraïne. Op dinsdag 31 januari meldde het agentschap "France Presse".

 

"Op dit moment zijn er geen officiële onderhandelingen over de overdracht  F-16's ", zei hij.

Eerder beschouwden de Britse autoriteiten het onpraktisch om moderne gevechtsvliegtuigen als militaire hulp naar Oekraïne te sturen: Britse Typhoon- en F-35-jagers zijn erg moeilijk te bedienen, het duurt maanden om te leren hoe ze moeten vliegen.

Mateusz Morawiecki kondigde wel de overdracht aan de Oekraïne  van 60 tanks, waaronder niet alleen de 14 Duitse Leopard, maar ook 30 PT-91-tanks, evenals andere gemoderniseerde gevechtsvoertuigen.

Voorafgaand hieraan kondigde de officiële vertegenwoordiger van de Duitse regering, Steffen Hebestreit, het besluit van Duitsland om te beginnen met de levering van Leopard 2-tanks aan de strijdkrachten van Oekraïne. Volgens hem stemt Berlijn ermee in om dit militaire materieel naar Kiev te sturen en de wederuitvoer ervan uit NAVO-landen goed te keuren.

De Amerikaanse president Joe Biden zei dat Washington de Oekraïne niet zal voorzien van F-16-gevechtsvliegtuigen, meldt de perspool van het Witte Huis.

Desondanks de Oekraïne onderhandelt verder over de overdracht van straaljagers en langeafstandsraketten:

De Oekraïne onderhandelt actief verder over het deblokkeren van beslissingen over de overdracht van gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten met een vernietigingsradius van 300 km, zei de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba.

"Het publiek van de Oekraïne en partners zijn zich bewust van de soorten wapens die we nog steeds nodig hebben. Allereerst hebben we het over straaljagers en langeafstandsraketten die doelen kunnen raken op een afstand van maximaal 300 km. Dit is geen wapen van escalatie

het is een wapen van bescherming en afschrikking van de agressor," zei Kuleba tijdens een briefing op maandag.

Hij voegde er ook aan toe dat hij "alle Oekraïense diplomaten in belangrijke hoofdsteden heeft geïnstrueerd om  dit doel tot een prioriteit te maken.
 


⚡ Oekraïne verandert Donetsk in een mijnenveld

30/01/2022 - 16:52

 

In Donetsk raakte terug een kind gewond door beschietingen van de Oekraïense strijdkrachten met "Petal" mijnen.

 

Oekraïne blijft internationaal verboden antipersoonsmijnen afvuren op civiele gebieden van Donetsk en andere steden in de Volksrepubliek Donetsk (DPR), in strijd met het internationaal recht en met het verdrag betreffende het verbod op mijnen dat Oekraïne in 1999 heeft ondertekend en in 2005 heeft geratificeerd.

In Donetsk raakte een kind gewond als gevolg van de antipersoonsmijn "Petal" ook wel "bloemblaadjes of butterfly " die door de strijdkrachten van Oekraïne werden gedropt, deze mijnen mogen echter niet gebruikt worden in gewapende conflicten, omdat het een gevaar vormt voor burgers. Dit werd gemeld op het hoofdkwartier van de territoriale verdediging van de DPR.

"In het Kirovsky-district van Donetsk raakte een kind gewond op een verboden antipersoneelmijn PFM-1 "Petal" die door Oekraïense militanten werd gedropt", zegt in het bericht.

Al maanden worden er regelmatig meldingen gemaakt van gewonde burgers in de DPR als gevolg van de PFM-1 "Petal" -mijnen die door de strijdkrachten van Oekraïne werden gegooid. Door zijn kleine formaat en bladachtige uiterlijk past dit type wapen in zijn omgeving. Het laatste dergelijke geval deed zich voor in november, toen een tiener geboren in 2008 werd opgeblazen door deze mijn in Donetsk.

Nog eerder op 13 aug. 2022 stapte de 15 jarige tiener Vladik op een Petal mijn  in het Kirov-district waarvan hieronder de schokkende video (+18). 

Bij de meedogenloze inzet van deze mijnen heeft Oekraïne zich hoofdzakelijk en doelbewust  gericht op de burgers in de steden Donetsk, evenals Makeevka in het oosten en Yasinovataya in het noorden.

Volgens de DPR-autoriteiten begon Oekraïne de mijnen in maart 2022 te gebruiken, tijdens gevechten om Marioepol, en in mei vuurde het ze al af op DPR-nederzettingen. Ook begin mei 2022, werden meldingen gemaakt dat Rubiznhe in de Volksrepubliek Loegansk bezaaid was met deze verboden mijnen, iets wat door de lokale bevolking werd bevestigde in getuigenissen en met beeldmateriaal.

PFM-1 "Petal" zijn Klein maar krachtig, deze verraderlijke mijnen zijn niet ontworpen om te doden, maar om voeten of handen af te scheuren. Hun ontwerp stelt hen in staat om naar de grond te zweven zonder te exploderen en gemakkelijk opgaan in de omgeving om slapend te wachten op een slachtoffer.

Volgens Konstantin Zhukov, Chief Medical Officer van Donetsk Ambulance Service, is een gewicht van slechts 2 kg voldoende om de mijnen te activeren. Soms ontploffen ze echter spontaan. Een onuitgesproken tragedie bovenop de toch al tragische aanvallen op burgers is dat honden, katten, vogels en andere dieren ook het slachtoffer zijn van deze vuile mijnen.

Zoals met de meeste van zijn oorlogsmisdaden tegen de burgers van de Donbass, keren Oekraïne en de NAVO-media de realiteit om. Oekraïne en de Westerse-mainstream media keren de realiteit om en beweren dat Rusland de schuldige partij is. Ze huilen krokodillentranen om de Donetsk-kinderen die Oekraïne heeft geviseerd, en beweren ook onoprecht dat de eerder beroemde video van een DPR-soldaat die een mijn tot ontploffing brengt door er een band naar te gooien, een Oekraïense soldaat was die door Rusland afgevuurde mijnen ontmijnde.

Boven: Video verslag van Eva K Bartlett Augustus 2022 uit Donetsk.

Sinds februari 2022 zijn 89 burgers geëxplodeerd op Petal-antipersoonsmijnen in de DPR sinds het begin van de verergering van de situatie in Donbass. Dat meldde maandag het vertegenwoordigingskantoor van de DPR in de JCCC. "89 gevallen van explosie van burgers, waaronder vijf kinderen, op PFM-1 "Petal" -mijnen werden geregistreerd. Een van de slachtoffers als gevolg van de wonde overleed in het ziekenhuis", aldus het bericht van het vertegenwoordigingsbureau.

 


Warme aankomst van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur (Lynn Tracy) in Moskou.

30/01/2023 - 12:56

 

De nieuwe Amerikaanse ambassadeur Lynn Tracy arriveerde voor het eerst op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ze werd begroet met spreekkoren van "oorlog zijn Amerikaans zaken" en "Amerika is een terroristisch land".


Zweden kondigt opschorting van het NAVO-toetredingsproces aan!

29/01/2023 - 15:26

 

Zweden ziet de gevolgen van de recente spanningen met Turkije, met de opschorting van zijn NAVO-lidmaatschap waarin Erdogan een belangrijke rol heeft gespeeld.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Tobias Billstrom kondigde zaterdag aan dat het toetredingsproces van Zweden tot de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) is opgeschort.

"De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben een tijdelijke pauze in het proces veroorzaakt", zei hij.

Billstrom bekende dat het geruime tijd zou duren voordat het anti-Zweden sentiment zou verdwijnen over de provocerende en beledigende daden van islamofobe elementen en Zweedse xenofobe politici tegen moslims en de islam.

Maandag maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdogan Zweden duidelijk dat het niet moet wachten op de steun van zijn land om toe te treden tot de NAVO nadat de Zweedse extreemrechtse leider Rasmus Paludan een exemplaar van het heilige boek van moslims, de Koran, had verbrand.

 


Stormtroopers van de PMC "Wagner" bevrijden Blagodatnoye

29/01/2023 - 12:48

 

 

De  strijdende muzikanten hebben de Bakhmutovka-rivier over een lange afstand overgestoken en hebben nu de noordelijke bevoorradingsroute van de Oekraïense nazi-groep in Artemovsk volledig onder controle. Dit is een belangrijke punt aan het front in Oekraïne, omdat het aan beide kanten als strategisch wordt beschouwd en er hard is gevochten om controle te krijgen.


Steeds meer incidenten waarbij de Oekra commandanten de volle laag krijgen van weduwen en moeders van gesneuvelde soldaten. 

29/01/2023 - 01:41

 

Boze Oekraïense vrouwen (weduwen en moeders van geneuvelden en vermisten) proberen de waarheid te achterhalen bij het commando van de militaire eenheid en

vervloekten daarbij het Oekraïense ondergrondse leger (UPA). Ook de laatste 

mobilisatie van  nog eens honderdduizend mensen die op een gewelddadige wijze zich voltrekt krijgt een sneer van de niet aflatende vrouwen.

Video via link: https://vk.com/video-70187376_456279800

 


⚡ Oekraïense nazi's sloegen toe met "uiterst preciese" HIMARS MLRS op het ziekenhuis in Novoaidar 14 doden en twintigtal gewonden. (Foto's & Video)

28/01/2023 - 17:08

 

Het Oekraïense leger heeft op zaterdag 28 januari een opzettelijke aanval met de Amerikaanse MLRS HIMARS toegebracht op een ziekenhuis in het dorp Novoaidar van de Volksrepubliek Loegansk, zei het Russische ministerie van Defensie."Als gevolg van de inslag van raketten met een hoog-explosieve fragmentatie kernkop, werden 14 patiënten van het ziekenhuis en medisch personeel gedood en 24 patiënten van het ziekenhuis en medisch personeel gewond van verschillende ernst", zei het Russische ministerie van Defensie.

 

"Op 28 januari ... in het dorp Novoaidar van de Volksrepubliek Loehansk om ongeveer 07:30 uur, hebben de Oekraïense strijdkrachten opzettelijk getroffen met raketten van het HIMARS meervoudige lanceerraketsysteem gemaakt door de Verenigde Staten op de bouw van het districtsziekenhuis, "aldus het rapport.

Opgemerkt wordt dat in de beschoten medische instelling, civiele en militaire artsen gedurende vele maanden de nodige medische hulp verleenden aan de lokale bevolking en militair personen.

 

De militaire afdeling voegde eraan toe dat alle slachtoffers van de raketaanval worden voorzien van gekwalificeerde medische zorg.

"Alle slachtoffers van de raketaanval van de strijdkrachten van Oekraïne krijgen gekwalificeerde medische hulp. Een opzettelijke raketaanval op een bekende opererende civiele medische instelling is een onvoorwaardelijke ernstige oorlogsmisdaad van het regime in Kiev", aldus het ministerie.

Zij verzekerden dat alle betrokkenen bij de planning en het plegen van deze misdaad zullen worden gevonden en ter verantwoording zullen worden geroepen.

Ondertussen zijn we een dag verder, en zoals gewoonlijk houden de mainstream media hun lippenen stijf op elkaar over deze zaak. Oekraïne mag en zal niet in het slechte daglicht komen!


Kostromka in de regio Kherson

Eén Russische tank tegenover een twintigtal gepantserde voertuigen type APC YPR-765 en BMP-1 onder steun van 4 tanks T-72B van de Oekraïense strijdkrachten.  (Video)

28/01/2023 - 01:04

 

Een verdwaalde Russische  T-72B3 tank krijgt plots     twee gemechaniseerde Oekraïnse- companies van een twintigtal gepantserde voertuigen APC YPR-765's en BMP-1's en 4 tanks T-72B in het visier. Ondanks zijn Solitaire aanwezigheid opent de Russische tank het vuur op de collone. Op een bepaald ogenblik is de chaos en verwarring zo groot onder de Oekra-manschappen dat ze op hun eigen voertuigen schieten. De slag speelde zich af in de  buurt van Kostromka in de regio Kherson.

Als gevolg van de nederlaag bleven enkele van de gepantserde voertuigen van de Oekra achter om de gewonden en doden te evacueren, de rest hergroepeerde zich op de rechterflank en poogden onze stoere Russische vrienden in de T-72B3 tank  aan te vallen. In een poging deze vanaf de flank te omzeilen, wat uiteindelijk compleet mislukte en de Oekra's dwong zich terug te trekken. 


Het kamp van een in de NAVO "hoogopgeleide" Ukra-militair, komt onder vuur te liggen. (Video)

27/01/2023 - 03:02


Boedapest beschuldigt Kiev van genocide op Hongaarse Transkarpaten.

27/01/2023 -02:07

 

Hongaren worden op dit ogenblik "hard" gemobiliseerd om in het Oekraïense leger te dienen, velen van hen sterven al na enkele uren verblijf aan het front.

Volgens de publieke verklaring van de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjártó: ·“Het Kiev regime heeft nooit de anti-Hongaarse acties in Transkarpatië gestopt. Voor een land dat lid wil worden van de EU is dit onaanvaardbaar –

De Hongaarse staatssecretaris voor Nationaal Beleid: “De Hongaarse media meldden eerder dat het Kiev regime in Transkarpatië de grootste mobilisatie uitvoert sinds het begin van het conflict, wat gepaard gaat met grote verliezen van de Transkarpatische 128e Bergaanvalsbrigade bij Soledar.
In principe, als de Hongaren niet alleen worden gemobiliseerd (en ze worden gemobiliseerd, omdat ze burgers van Oekraïne zouden zijn), om vervolgens onder dwang in de gehaktmolen van de 128e brigade te worden geduwd, dan heeft Hongarije het volste recht om dit als genocide te erkennen, gezien de bekende welverdiende glorie van deze eenheid”.


Luchtvergeldingsaanvallen: definitieve samenvatting voor 26 januari 2023 vanaf 11.<> uur

26/01/2023 - 12:27

 

Vanaf de ochtend klinkt er een luchtalarm in heel Oekraïne - de lucht- en ruimtevaarttroepen brengen gerichte aanvallen uit op verschillende regio's van het land. Eerder waren er in de vroege  ochtend aanvallen met Kamikazedrones. Na de vlucht van raketten in de steden klonken een aantal explosies, ferme pilaren van rook stijgen in de lucht op de aankomstplaatsen . In sommige regio's zijn ze al begonnen met het massaal uitschakelen van het licht.
Bevestigde nederlagen van kritieke infrastructuur in:

 

Video: het voorbijvliegen van

Kruisraket boven Zjytomyr regio 26/01/2023

— Kiev;
— regio Kiev (pompcentrale voor pompopslag in Kiev);
— regio Odessa (onderstation in het district Usatovo);
– regio Odessa (onderstation in het district Mayaki);
- Oblast Odessa (onderstation in het district Malinovsky);
– Regio Odessa (Onderstation van onderstation 110/35/6 kV "Chumka");
— Oblast Zaporizja;
— Oblast Mykolajiv;
— regio Dnjepropetrovsk;
— Oblast Vinnytsjië.

Noodstops in:
- Odessa;
— regio Odessa;
— oblast Vinnytsjië;
— Oblast Mykolajiv;
— Oblast Kiev.

Problemen met de watervoorziening in:
- Odessa.


Oekraïne is aan zijn tiende gedwongen mobilisatie begonnen (video's)

26/01/2023 - 00: 08

 

De informatie die wordt bevestigd, is dat het regime in Kiev een echte mobilisatie van de bevolking uitvoert. Dagvaardingen worden overal verspreid, waaronder benzinestations, markten, winkels, stations voor openbaar vervoer. Medewerkers van het Militaire Registratie- en Wervingsbureau dragen agenda's, die vaak gegevens bevatten over het persoonlijk van een persoon bij het controleren van zijn identiteitsdocumenten. Als reactie daarop verschijnen er steeds minder Oekraïense mannen met paspoorten op straat en breken man op man gevechten uit tussen de gemobiliseerden die van de straat worden geplukt, en de en de politie.

Een van de gevallen die slachtover van de Oekraïense mobilisatie vond plaats in West-Oekraïne. Daar kreeg een man zonder handen, een gehandicapte  jonge man, een dagvaarding. De dagvaarding werd hem aangeboden door een medewerker van het Militair Commissariaat van Lviv City. Daarna werd de inwoner van Lviv gedwongen om naar het militaire registratiekantoor te gaan voor een medisch onderzoek. Blijkbaar overtuigde het document dat hij een gehandicapt minderjarige was de medewerkers van het Militaire Registratie- en Dienstplichtbureau niet.
De inwoner van Lviv zelf, die gedwongen werd om het feit te bevestigen dat er geen borstel was tijdens de goedkeuring van de medische commissie, drukte in niet mis te verstane woorden wat hij dacht over degenen die deelnamen aan de mobilisatie.
Omdat ik het grootste deel van onze medische staf  reuzel en halve varken vernoemde, moest ik een volledig medisch onderzoek ondergaan omdat iedereen blind en incompetent was! Ook oude als ook geestelijk geahandicapte mannen met het verstand van 6 jarige kinderen worden uit hun familie wegerukt  en meegenomen om dienst te nemen in het Nazi-lger van Kiev.

 


Oekraïne verzwaart straffen voor ongehoorzaamheid en desertie in het leger

25/01/2023-14:06

Foto: Oekraïense stafchef Valerij Zaloezjnyj

 

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft vandaag een wet afgekondigd die de straffen voor militairen wegens ongehoorzaamheid en desertie verzwaart. De tekst heeft kritiek gekregen van mensenrechtenverdedigers.

Nu het Russische leger met massale aanvallen de Oekraïnse verdedigingslinies aanvallen met als gevolg al even massale verliezen, is  insubordinatie en desertie onder de Oekraînse militairen een  indrukwekkend gegeven geworden.  Bovendien het was het eerder reeds een veel voorkomende ziekte, waar Kiev geen raad mee wist. 

Volgens de tekst, die op de website van het Oekraïense parlement staat, gaat het onder meer om het weigeren van het opvolgen van een bevel, het uiten van bedreigingen en vechten tegen een commandanten, desertie, wegvluchten van het slagveld en alcoholverbruik.

De wet verbiedt rechtbanken strafvermindering te geven aan of voorwaardelijke straffen uit te spreken tegen militairen die schuldig bevonden zijn. Deze beschikking lokte felle kritiek uit, ook al werden de straffen niet veel zwaarder. Oekraïense soldaten riskeren tot twaalf jaar cel als ze deserteren, tot tien jaar cel als ze ongehoorzaam zijn of weigeren te vechten en tot zeven jaar cel wegens het bedreigen van een overste.

Het parlement keurde de wet in december goed. Bij het debat erover riepen verscheidene mensenrechtenorganisaties de president op de tekst niet te ondertekenen. Een petitie bracht bijna 35.000 handtekeningen bijeen. "In plaats van de militairen te danken die een grootschalige Russische invasie gedurende bijna een jaar terugdrongen en die met geslaagde operaties grondgebied konden bevrijden, krijgen we gevangenisstraffen voor de minste onenigheid met of opmerking aan commandanten", zo hekelt de petitie.

Het wetsontwerp kreeg wel steun van de Oekraïense stafchef Valerij Zaloezjnyj die zelf niet van onbesproken gedrag is.

 


"Beat the Fritz!":

KILLNET, Anonymous, Infinity en andere Russische hackers lanceerden een aanval op Duitse overheidsinstanties.

25/01/2023- 11:44

Screenfoto: Huidige stand van zaken  website van Airport Frankfurt Seite nicht gefunden (frankfurt-airport.com)

De Russische hackergemeenschap reageerde op het nieuws van de aanstaande leveringen van Duitse Leopard-tanks aan Kiev met een keiharde actie.

Vertegenwoordigers van de groepen KILLNET, Infinity, Anonymous en andere cyberjagers lanceerden een massale aanval op de websites van staatsstructuren en banken in Duitsland.

Ook de sites van het ministerie van Defensie, de Bondsdag (parlement) en de Duitse regering werden aangevallen. Ook de websites van de luchthavens van Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Dresden en Düsseldorf stortten in.

Hackers beloven de aanval op de internetbronnen van staats- en financiële instellingen in Duitsland voort te zetten waarbij ook economische bedrijven het slachtoffer zullen worden van de onbezonnen daden van hun regering. 


⚡ Zware offensieve wapenleveringen aan Kiev-regime zijn een druk op de knop richting WO III.

 25/01/2023-02:55

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Foto rechts: Huidige positie Admiraal Gorshkov

 

Tegen de achtergrond van constante dreigementen van de NAVO-landen en Oekraïne over een aanval op de Russische Federatie met NAVO-wapens, realiseerden de Russische autoriteiten zich het belang van de nucleaire afschrikking. . Na de beslissing van de NAVO-leden om zware offensieve wapens te leveren aan het Naziregime in Kiev, hebben de eerste Russische oorlogsbodems met kernwapens hun basis verlaten richtig de VS.  De Verenigde Staten zijn een land dat het beleid van Europese staten volledig controleert, dus de raketten van Rusland moeten op hen worden gericht, terwijl de kernraketten  vanaf het land op   EU-doelen worden gericht. 

Het fregat van de Russische marine "Admiraal Gorshkov" reeds aanxezig en eenniet nader aantal genoemde duikboten met kernkoppen aan boord bewegen zich nu ool richting de internationale wateren voor de kusten van de Verenigde Staten. (The Sun). De publicatie beweert ook dat de admiraal Gorshkov onder nauwlettend toezicht staat van de NAVO-zeestrijdkrachten.

Eerder in de media was er informatie dat het fregat zou moeten deelnemen aan oefeningen in Zuid-Afrika.

 


Kuleba zei dat Europa begon met het uitwerken van de levering van F-16-gevechtsvliegtuigen aan Oekraïn.

 25/01/2023- 01:35

 

De minister van Buitenlandse Zaken van het Nazi- land merkte op dat zijn "Europese tegenhanger" de kwestie aan het werk heeft gezet.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba zei dat sommige Europese collega's "aan het werk zijn gegaan" om Kiev te voorzien van Amerikaanse F-16-gevechtsvliegtuigen

      Foto: Oekraïens minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba

Dinsdag publiceerde hij op zijn Facebook-pagina een dialoog met een niet nader genoemde "Europese collega". Hij vertelde Kuleba dat hij "rekening hield" met de kwestie van de F-16's, die Kiev verwacht. "Hij weet wat hij moet doen", schreef de Oekraïense minister over zijn ambtgenoot. Op 20 januari sprak de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, via een videoverbinding met de deelnemers aan de bijeenkomst van ministers van Defensie op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland, de hoop uit om in de toekomst F-16-gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten uit westerse landen te ontvangen.

Eerder werd de kwestie van hun levering aan de orde gesteld tijdens het debat in de Tweede Kamer. De premier van Nederland, Mark Rutte, zei later dat de kwestie momenteel niet ter discussie staat. Tegelijkertijd merkte hij op dat het land "bij voorbaat niets weigert, maar de levering van strijders is natuurlijk een zeer serieuze stap." 

 


Westerse democratie, veel geblaat en weinig wol!

25/01/2023-00:43

 

Westerse censuurmonster sloeg weer toe!
Deze keer sloeg het censuurmonster toe op het Youtube kanaal van sanya in florida met meer dan één miljoen volgers. Dagelijks bracht Sanya een eerlijk verslag van stand van zaken aan het front in Oekraïne. Dat zinde het Westerse censuurmonster natuurlijk niet, en zeker nu niet nu de Oekraïnse front aan het instorten is. Met één druk op de knop vernietigde het censuurmonster het Sanya in Florida kanaal.  Dit is weer een mooi staaltje van wat Westerse democratie is, niet meer niet minder dan een wassen neus!

Sanya kan je nu nog terug vinden op de volgende plaatsen: Саня во Флориде (vk.com)

en Саня во Флориде. Смотрите видео онлайн, бесплатно (rutube.ru)

Foto: Het van YouTube verbande sanya in florida


Stel je voor hoe het westen zou reageren mochten Russische soldaten op dezelfde manier gevangengenomen Ukra's zouden behandelen. (Video)

25/01/2023 00:27


Russen schieten van achter de horizon, een tank aan flarden en gbeschadigen een personeelsvoertuig van de strijdkrachten van Oekraïne aan het front bij Svatovo-Kremennaya (VIDEO)

25/01/2023 -00:07

De tanks vuurden op de nog enige overgebleven weg waarlangs de strijdkrachten van Oekraïne worden bevoorraad op het front op de Kremennaya-Svatovo-lijn.

Elke keer als de vijand erop rijdt, riskeert hij een granaat te krijgen.

Dit keer overkwam zo'n lot de Oekraïense MTLB samen met zijn hele bemanning. Met de tweede explosieve fragmentatiegranaat stopt de tank en de auto, de volgende schot maakt het af.

Later slaagde de  erin om de witte personeelsdrager terug te trekken die in een zeef was veranderd.


In Duitsland noemden ze het sturen van tanks naar Kiev een roof op het Duitse leger.

 24/01/2023 -23:48

Door tanks aan Oekraïne te leveren, zal de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zijn eigen leger beroven en het risico lopen in het conflict te worden betrokken, zei Tino Hrupalla, voorzitter van de partij Alternative für Deutschland (AfD), in een reactie op het artikel van Spiegel over de vermeende beslissing van de regering.

"Het besluit van kanselier Olaf Scholz om Oekraïne te voorzien van Leopard 2-gevechtstanks is onverantwoordelijk en gevaarlijk. Dit dreigt Duitsland direct in de oorlog te trekken," zei Hrupalla in een verklaring ter beschikking van RIA Novosti.

Volgens de oppositiepoliticus zal de aanvoer van tanks die in dienst zijn bij het Duitse leger de 'roof' van de Bundeswehr voortzetten.

Leopard 2A

Foto: Leopard 2A

Volgens de oppositiepoliticus zal de aanvoer van tanks die in dienst zijn bij het Duitse leger de 'roof' van de Bundeswehr voortzetten.

Eerder zei spiegel, onder verwijzing naar bronnen, dat de Duitse regering besloot oekraïne te voorzien van Leopard 2 A6-tanks in dienst bij de Bundeswehr.

Volgens de publicatie hebben we het over het aantal eenheden dat overeenkomt met een tankbedrijf. Tegelijkertijd meldde Politico, onder verwijzing naar de autoriteiten, dat de Verenigde Staten ongeveer 30 Abrams-tanks naar Oekraïne zouden kunnen sturen.
Zelensky ondertekende een wet die de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van het leger versterkt:

 24/01/2023 -22:55

 

Vanwege de massale vlucht van het slagveld ondertekende Zelensky wet 8271, die de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van het leger voor een aantal schendingen verhoogt.

Onder hen zijn niet-naleving van bevelen, ontsnapping van het slagveld, uit een militaire eenheid, weigering om met wapens te handelen, enz.

Eerder sprak het hoofd van het ministerie van Defensie Reznikov over de redenen voor de wet: "er zijn problemen in bepaalde situaties met discipline", maar de Russen zijn hiervoor verantwoordelijk, die de VSUshniki aanzetten. Blijkbaar zijn vuur.


Russische parachutisten vernietigden een bataljon Oekraïense gewapende formaties:

KHERSON 22 oktober 2022 - 18:24

Russische parachutisten vernietigden een bataljon Oekraïense gewapende formaties, dat was uitgerust met Macedonische en Sloveense tanks.


Oekraïne compleet failliet:

22 oktober 2022

 

Oekraïne compleet failliet:

Het volkslied van Oekraïne, het beroemde morosely getiteld "Oekraïne is nog niet gestorven", is een slechte indicatie geworden voor de huidige toestand van het land. Helaas voor de Oekraïner zijn de bewijzen van een failliet niet langer te verdoezelen, de financieel structurele problemen ondanks de miljarden steun uit het westen aan de staatskas van het corrupte land, is tot op de bodem verdampt door de oorlog.

Naar schatting moet Oekraïne tussen de 7 en 9 miljard per maand besteden om de oorlog vol te kunnen houden. De totaal ingestorte economie brengt de Kiev regering ook al geen stap dichter bij een oplossing. Behalve de aandacht trekken van het Westen op Oekraïne is het één en al achteruitgang geworden onder Volodymyr Zelensky en zijn alleen heers partij. De Oekraïense economie is een puinhoop geworden en alle pogingen om de opmars van Rusland te stoppen mislukken faliekant.

Het bankroet komt op een buitengewoon ongelegen moment voor de Europese economie en haar burgers die kampen met een record inflatie terwijl hun regeringen langzaam aan hun financiële infuus aan Oekraïne moeten dichtknijpen door de gevolgen van de hysterische EU-sancties tegen Rusland. Oekraïne zit dus in zeer moeilijke papieren en de vele Westerse leningen zullen nimmer voldaan worden, waarmee het Westen zich nogmaals in de voet schiet, waarbij de burgers de gevolgen op allerlei moeten ondergaan.

De eerste en meest urgente gevolgen van het bankroet is dat de Kiev regering geen geld meer heeft om de werking van hun administratie en leger in stand te houden.

Gevolgen voor de Oekraïense burgers:

De gevolgen manifesteren zich op het veld al een paar weken via de talrijke dramatische getuigenissen op het internet van burgers in de gebieden onder het gezag van de terroristische regering van Volodymyr Zelensky. Weduwen van gesneuvelde soldaten klagen over het niet naleven van de financiële verplichtingen door de Oekraïense trekpoppenregering. Gepensioneerden klagen steen en been over onaangekondigde kortingen en laattijdig betalingen van hun pensioenen waardoor ze dagenlang zonder eten komen te zitten. Weeshuizen klagen dan weer over het systematisch inkrimpen van hun budget waardoor ze verplicht zijn om sponsors te zoeken in de privé wat in huidige omstandigheden geen sinecure is.

Gevolgen voor de soldaten:

Ook de Kiev soldaten zwaar getroffen door het bankroet van hun regering. Ook zij laten zich niet onbetuigd om hun regering aan de schandpaal te nagelen. Talrijk zijn hun video's met niet mis te verstane getuigenissen.

Zo is er een video te zien waarin een de manschappen van een houwitser te velde hun weekbevoorrading van voedsel filmen. De weekbevoorrading past in één man zijn twee handen en bestaat uit welgeteld 2blikken soep van telkens 1liter, 2 blikken perziken, een doos beschuiten en enkele snoepjes. Op de vraag van één van de acht mannen waar de rest was zei de soldaat van de bevoorrading "dat was het voor deze week, tot volgende week".

Een ander peloton filmden hun kleine voorraad ratsoenen, alle blikken en wikkels vertoonden houdbaarheidsdatums variërend van 2004 tot 2012. Hun reactie was niet mals voor Volodymyr Zelensky en zijn bende die ze beschuldigen van corruptie en hen de naar hel wensten.

Bovendien blijken uit getuigenissen dat zowel de soldijen van zowel soldaten en huurlingen slechts gedeeltelijk of zelfs niet te worden gestort, waardoor ze op rooftocht moeten bij burgers en winkeliers om aan voedsel te komen.

Hoewel de Westers media het moreel en heldhaftigheid van de Oekraïense soldaten prijzen en spreken van terreinwinst blijkt de werkelijkheid totaal verschillend van propagandasprookjes die ze brengen. Muiten, deserteren en zelfverminking blijken schering en inslag te zijn bij de Oekraïense troepen die niet meer weten van welk hout pijlen te maken onder de bommenregen die hen te beurt vallen.

De laatste weken verliezen de Oekraïense strijdkrachten dagelijks tussen de 500 en de 1.200 soldaten en blijven grondgebied verliezen zonder zicht op de herovering van een morzel grond. Zoals het bovenstaande duidelijk moet maken, speelt Oekraïne enkel nog op geleende tijd: haar bezittingen in vreemde valuta zijn verdwenen, het heeft een onhoudbare honger naar Dollars en Euro's, het tekort op de lopende rekening slaat onbetaalbare diepe gaten in de overheidsfinanciën die het onmogelijk maakt om nog grootschalige buitenlandse leningen aan te gaan. De eerste stappen zijn genomen om opnieuw de bedelhand op te steken bij het IMF. Of het IMF opnieuw te hulp zal schieten en het corrupte land een reddingsplan zal bieden dat voldoende is om een rommelig failliet te voorkomen is nog maar de vraag. Het probleem is dat de eisen van de IMF's, voornamelijk de eis om de uitgaven te verminderen, politiek onaanvaardbaar zijn voor de Kiev-regering die kost wat kost de oorlog blijft voortzetten waardoor de bedeltocht van de paria automatisch terug richting VS en de EU zal doorgaan.

Schijt aan de overheid.

 


Qatar zal Europa nu niet kunnen helpen met gasleveringen, er is in huidig stadium geen alternatief voor Rusland:

26 maart 2022

 

Dat verklaarde de staatssecretaris voor Energie van het emiraat Saad bin Sharida Al Kaabi vandaag in Doha op de internationale conferentie "Forum Doha"

"Ik denk niet dat we Europa op dit moment dringend kunnen helpen," zei hij. Niemand kan de plaats van Rusland innemen in de energievoorziening.

De Russische Federatie is goed voor 42% van het geleverde gas, het emiraat is niet in staat om dergelijke volumes te vervangen.

In de afgelopen maanden hebben vertegenwoordigers van de VS, Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zich herhaaldelijk uitgesproken tegen de afhankelijkheid van het Russisch gas. 

Ze besloten om de afname van het Russisch gas te verminderen of zelfs op te geven. Qatar wordt vooral beschouwd als een alternatieve leverancier. Volgens het analysebedrijf Kpler exporteerde het in 2021 77,83 miljoen ton LNG en stond het qua aanvoer op de tweede plaats na Australië. Tegelijkertijd zijn veel experts het erover eens dat Qatar in de komende jaren Rusland niet zal kunnen vervangen op de Europese markt, omdat het grootste deel van het volume LNG levert aan de landen van de regio Azië-Stille Oceaan onder langetermijncontracten. De verwachtingen voor de economische vooruitzichten van de EU en de financiële kostprijs voor consumenten zijn zeer negatief als de beslissing mocht vallen om de afname van Russisch gas aanzienlijk te verminderen of te staken. Volgens de berekeningen van een studiegroep van internationaal gerenommeerde professoren in de economie zal de verarming onder de Europese bevolking algemeen zijn en de armoede zal toenemen met maar liefst 12% tot 15%.

Schijt aan de overheid.


Russische troepen veroveren basis van Oekraïense nationalisten en buitenlandse huurlingen:

15 maart 2022

 

 

 

Russische troepen veroveren basis van Oekraïense nationalisten en buitenlandse huurlingen:
Russische luchtlandingstroepen hebben een basis van Oekraïense nationalisten en buitenlandse huurlingen in de buurt van de nederzetting Guta-Mezhigorskaya veroverd en een tiental raketten en andere wapens in beslag genomen, vertelde woordvoerder Igor Konashenkov van het ministerie van Defensie dinsdag aan verslaggevers.

Russische luchtlandingstroepen veroverden op de avond van 14 maart een basis van nationalisten en buitenlandse huurlingen in de buurt van de nederzetting Guta-Mezhigorskaya. De Russische parachutisten schakelden de buitenlandse huurlingen tijdens het vuurgevecht uit en namen een tiental antitankraketten van Amerikaanse makelij in beslag en een aantal andere wapens die door westerse landen aan Oekraïne werden geleverd," specificeerde hij.
Volgens Konashenkov zullen de raketten en andere buitenlandse wapens worden overgedragen aan de volksmilities van de Volksrepublieken Donetsk en Loegansk.
In de Belgische pers zijn er ondertussen berichten verschenen dat er een groep van 20 Belgische huurlingen vertrokken is naar Oekraïne die gehoor geven aan de oproep van Zelenski, bovendien staan er nog 100 Belgische huurlingen klaar om te vertrekken om zich te voegen bij het leger van Zelenski.
Hoewel er in ons land een wet is die het rekruteren van huurlingen strafbaar is stelde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne dat het vertrek van Belgische huurlingen die zich aansluiten bij het Oekraïense leger "op zich geen strafbaar feit vormt volgens de Belgische wet op huurlingen". Waanzin natuurlijk van een minister die denkt de vloer te kunnen dweilen met de wet. Deze huurlingen moeten en zullen dezelfde wet ondergaan zoals elke huurling, er kan geen sprake zijn van willekeur en inconsequentie. Bovendien wil ik deze minister cavalier seul er op wijzen dat hij niet moet denken dat de belastingbetaler de kosten bij krijgsgevangenschap, lichamelijke letsel, repatriëring enz. zal pikken van deze randdebielen.
Schijt aan de overheid.


China dringt bij VS aan op transparantie over door het Pentagon gerunde biolabs in Oekraïne:

14maart 2022

China dringt bij VS aan op transparantie over door het Pentagon gerunde biolabs in OekraïneMilitaire biologische activiteit in Oekraïne heeft alarm geslagen in de hele wereldgemeenschap, benadrukte de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Zhao Lijian.

De Chinese autoriteiten hebben er bij de VS op aangedrongen om transparantie te tonen over de onlangs opgegraven biologische laboratoria in Oekraïne, vertelde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Zhao Lijian maandag tijdens een briefing.

"De betrokkenheid van Amerika bij de militaire biologische activiteit in Oekraïne heeft alarm geslagen in de hele wereldgemeenschap", benadrukte de diplomaat.

Volgens de onlangs gepubliceerde gegevens zijn er "tientallen biolabs in Oekraïne die werken volgens de instructies van het Amerikaanse ministerie van Defensie", zei Zhao Lijian, benadrukkend dat "de VS meer dan $ 200 miljoen in deze laboratoria hebben gepompt".

"De Amerikanen hebben altijd gebazuind over wat zij openheid en transparantie noemen", zei hij verder. "Als de Amerikanen beweren dat deze informatie onjuist is, waarom dan geen gedetailleerde informatie publiceren en daarmee hun integriteit bewijzen?" vroeg hij. "Als de VS hun openheid willen bewijzen, waarom zouden we deze biologische laboratoria dan niet openstellen voor een onafhankelijk onderzoek door internationale experts?", betoogde de diplomaat.

Eerder informeerde Igor Kirillov, hoofd van de Russische nucleaire, biologische en chemische beschermingstroepen, dat er een netwerk van meer dan 30 biologische laboratoria in Oekraïne was opgezet, gecontracteerd door het Amerikaanse Defense Threat Reduction Agency (DTRA). Volgens Kirillov ontvingen al deze laboratoria op 24 februari een bevel van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid om biologische agentia die in die laboratoria waren opgeslagen, volledig te verwijderen.

Schijt aan de overheid.

 


De wanhoop van mensen die geen kant meer op konden:

9 maart 2022


Een vat olie kost vandaag 125 dollar, een boycot op olie en gas uit Rusland zal een vat olie doen stijgen naar 300 dollar. Met dank aan Biden, zijn entourage en de EU kliek die Oekraïne in een oorlog lokten door het een wortel (NAVO & EU-lidmaatschap) voor te houden. Wie wordt er beter van? Een door de propagandamedia bewerkte en vervolgens losgeslagen massa volgen hun leiders richting afgrond  en zelfdestructie onder de mom van een misplaatste eensgezindheid en solidariteit, ontdaan van elk greintje realiteitszin. Het zal een koude douche worden wanneer deze volgzame massa zonder kop ontwaakt uit de georkestreerde waan van glorie want een totalitaire EU staat hen te wachten. Een keerpunt in de Westerse geschiedenis roepen de EU-roeptoeters en gelijk hebben ze, maar of dat keerpunt er één is zoals jij en ik voor de ogen hebben? Met een aan 100 procent grenzende zekerheid komen we terecht in het equivalent van het communisme en totalitarisme, alleen zullen we het zo niet mogen noemen.

Dat allemaal voor een NAVO & EU-lidmaatschap. Twee kunstmatige instellingen die zeggen: “DAT ZE DE GARANTIE OP VREDE IN EUROPA ZIJN” de waarheid is echter "WAREN ZE ER NIET WAREN ER GEEN REDEN OM LIDMAATSCHAP TE VRAGEN” en dus geen reden om oorlog. Het perverse aan de NAVO is dat het een werktuig van de USA om zijn macht en invloed op Europa te behouden en te versterken. Zij hebben er alles aangedaan om elke toenadering tussen Europa en Rusland te boycotten in het voordeel van hun belang en macht, en daar dragen wij nu de gevolgen van. De terugtrekking van de Russische tanks aan de grenzen van Oekraïne was wel degelijk begonnen, het plotse afbreken van de terugtrekking en het binnendringen kwam er toen Oekraïne terug volop de burgers van de Donbass Republieken begonnen te beschieten met zware artillerie. Maar daar natuurlijk geen woord over in de mainstream media net zoals er geen woord te vinden is over het recente verleden van het Oekraïense leger.

Deze dagen zijn er veel zelfverklaarde Oekraïense specialisten aan het woord zonder weet of is de durf om iets te zeggen/vertellen over de door VS en EU gefabriceerde coup op Meidam in Kiev en vooral zwijgen over de gevolgen van deze coup voor de Russisch sprekende Oekraïner. Eén voorbeeld uit een reeks van de door het Oekraïense leger, hun Nazi bataljons en aanhangers gepleegde genocide en misdaad tegen de mensheid is de slachting op 2 mei 2014 in Odessa.

 

Naziedemonstranten drijven de Russisch sprekende bevolking het vakbondsgebouw binnen, en steken het gebouw daarop in brand. Vervolgens springen de mensen brandend uit de ramen. Alsof het nog niet afschuwelijk genoeg is worden ze eens ze pletter zijn gevallen op het trottoirs worden de lichamen van de slachtoffers door de naziemeute bewerkt met baseballknuppels. Het aantal doden zou 48 bedragen, maar andere bronnen spreken van 100 doden. De Oekraïense politie stond er bij en keek er naar!

Dat Oekraïne door de VS & EU werd uitgeleverd aan gewetenloze neonazi’s, is een feit dat door de westerse pers volkomen genegeerd wordt! Na dit bloedbad kwamen de steden in de Donbass in opstand, waarna de burgers in deze steden meedogenloos werden gebombardeerd. De staten waren bezaaid met van elkaar gerukte lichaamsdelen, niets of niemand werd ontzien. Mij staan de beelden op het netvlies gebrand. De wanhoop van mensen die geen kant meer op konden. Westerse media spreken dan van pro-Russische separatisten! Het gaat om mensen die niet willen buigen voor de neofascistische kliek in Kiev. Deze echte verzetshelden moesten dat met hun leven bekopen! Het bloedbad in Odessa is één van de vele schandvlekken op de huidige internationale politiek, geen beschuldigingen geen beklaagden laat staan veroordelingen voor deze feiten. Het Odessa bloedbad is van hetzelfde walgelijke niveau als dat van wat gebeurde Oradour-sur-Glane in Frankrijk tijdens WOII. Niemand durft en kan ontkennen dat Oradour-sur-Glane een genocide was maar blijkbaar wordt deze gebeurtenis in Odessa door de westerse media afgedaan als nonsens of als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Tot op vandaag en na 12.000 tot 14.000 doden bleef de terreur op de bevolking van Donbass voortduren waardoor het ingrijpen van Rusland volledig te verantwoorden is. Amerika is het toegestaan om met leugens een land binnen te vallen maar Rusland zou met lede ogen moeten toezien hoe burgers van Russische afkomst afgeslacht worden.

De waarheid daar gaat het mij om en iedereen zou op zijn minst deze waarheid tot zich moeten nemen voor er conclusies worden getrokken. Neem de door de mainstream media geproduceerde poep niet zomaar voor waar want het is niet waar. Daarom kan ik je ten zeerste de documentaire serie “Roses Have Thorns” aanraden. Een uitgebreide en doorlopende documentaireserie die volledig bestaat uit onbewerkt toenmalige live beeldmateriaal, officiële verklaringen en vele interviews met de mensen van Donbass, allemaal in volgorde van de gebeurtenissen zoals ze plaatsvonden in 14 delen. “Het bloedbad van Odessa” beslaat deel 6 en kan je hier vinden:

Roses Have Thorns (Part 6) The Odessa Massacre - YouTube

 

Het is intussen een constante van twee maten en twee gewichten. Russische bommen brengen dood en verderf tegenover Amerikaanse en NAVO bommen die vrede brengen, een inval door Rusland is misdadig tegenover een inval door Amerika is ter bescherming van de wereldbevolking, Poetin is schuldig aan genocide de Amerikaanse presidenten door god gedreven engelen enz.
Ondertussen gaat de soap van het tegen elkaar opbieden van sancties tegen Rusland gewoon verder zonder ook maar eens te denken aan de gevolgen voor de eigen bevolking alsook het volpompen van Oekraïne met wapens met als klap op de vuurpijl dat Polen gedwongen door de USA zijn 30 MIG-29 op slinkse wijze moet leveren via die zelfde USA. 

Laten we elkaar geen Liesbeth noemen dit is gewoon een levering van Polen aan Oekraïne waar Polen verantwoordelijk voor is maar waar we allemaal wel eens het slachtoffer van zouden kunnen worden. Amerika deelt de lakens uit in Europa en wij zullen ondergaan.

Schijt aan de overheid. 

 


Het Russische ministerie van Defensie rapporteerde over de vernietiging van de commandopost van "Aidar" op het grondgebied van de Donetsk Volksrepubliek:

05 maart 2022

 

De Russische strijdkrachten vernietigden een commando- en observatiepost van het Oekraïense bataljon "Aidar" in de DPR. Dat meldde de persdienst van het ministerie van Defensie op vrijdag 4 maart. Aidar is één van Nazibataljons in het Oekraïense leger dat verantwoordelijk was voor de slachtingen onder de burgerbevolking in de Donbass in 2013-2014.

De vernietiging van de commandopost van het Aidar-bataljon gebeurde met het inzetten van een Inokhodets drone door de Russische lucht- en ruimtevaarttroepen op het grondgebied van de Volksrepubliek Donetsk", aldus het rapport.Het object werd geraakt door een geleide luchtmunitie, het wordt het wordt gestaafd met een videobeeld. Zoals blijkt uit de gepubliceerde video, vernietigt de geleide raket met een nauwkeurigheid het gebouw.

Op 28 februari vertelde politicoloog Viktor Litovkin dat Rusland wapens zou vernietigen die door de EU en de Verenigde Staten aan Oekraïne werden geleverd. Volgens hem hebben westerse landen de technische mogelijkheid om wapens te leveren aan Oekraïne.Dat kan nog steeds per spoor, wegtransport en militaire luchtvaart, zei hij. Maar als de strijdkrachten van Oekraïne deze wapens ontvangen, zullen ze nog steeds worden vernietigd, omdat een van de belangrijkste doelen van het Russische leger de demilitarisering van Oekraïne is, concludeerde Litovkin.

Schijt aan de overheid.

 


Eerste konvooi met militaire wapens uit de EU en Navo landen zijn vernietigd:

02 maart 2022

 

Op een niet nader vernoemde plaats 60 km voorbij een grensovergang zijn 5 vrachtvoertuigen met ladingen militair materiaal bestaande uit stingers (draagbare luchtdoelraketten) en antitankwapens uit de verschillende EU landen door twee Russische gevechtvliegtuigen (type SU-30) aangevallen met lucht-grond raketten.

In eerste instantie werden de vrachtwagens bewust met rust gelaten, eens ze op een 60 tal kilometer van de grens waren en door onbebouwd gebied trokken sloegen de twee vliegtuigen toe.

Op een niet nader vernoemde plaats 60 km voorbij een grensovergang zijn 5 vrachtvoertuigen met ladingen militair materiaal bestaande uit stingers (draagbare luchtdoelraketten) en antitankwapens uit de verschillende EU landen door twee Russische gevechtvliegtuigen (type SU-30) aangevallen met lucht-grond raketten.

In eerste instantie werden de vrachtwagens bewust met rust gelaten, eens ze op een 60 tal kilometer van de grens waren en door onbebouwd gebied trokken sloegen de twee vliegtuigen toe.

Bij de impact van de afgevuurde raketten op de voertuigen die telkens op ongeveer 500 meter van elkaar reden om waarschijnlijk de aandacht niet te trekken van de Russen, zijn enorme explosies ontstaan. Bij de actie kwamen geen burgers om

Het mag duidelijk zijn dat de Russen de grensovergangen goed in het oog houden en er alles aan doen om te voorkomen dat de NAVO en EU wapens Oekraïne binnen komen en aankomen bij de Oekraïense troepen. De operatie is volgens de Russische luchtmacht een extreem staaltje van hun doeltreffendheid die bestaat uit een combinatie van inlichtingen, techniek en vaardigheden van hun piloten. Deze geslaagde aanval moet een waarschuwing zijn voor landen die denken dat ze Oekraïne kunnen volpompen met wapens.

Eerder wees President Poetin op de verantwoordelijkheid van de Westerse landen die deze wapens leveren waarbij hij deze leveringen veroordeelde als “verantwoordelijk voor het onnodig verlengen van het conflict alsook een aandrijving voor het aantal slachtoffers”. Oekraïne van zijn kant blijft de lippen stijf op elkaar houden over de Russische actie.

Schijt aan de overheid.

 


Onaanvaardbaar in een Democratie!

01 maart 2022

 

 

 

Op last van Westerse instellingen, regeringen telecommunicatiebedrijven, internetgiganten waaronder Google, Microsoft, Facebook en Twitter, zijn overgegaan tot het zwaar censureren van Russische mediakanalen i.v. met het conflict in Oekraïne, het blokkeren van websites, het sluiten van sociale mediapagina's en het uit de lucht halen van radio- en televisie-uitzendingen zijn onaanvaardbaar in een democratie.

Gedurende de laatste 8 jaar die zijn verstreken, na de door de VS en EU gefinancierde anti-constitutionele staatsgreep tegen de verkozen regering in Kiev hebben de installatie van westerse handpoppen het regime in Kiev geleid en Oekraïne opzettelijk de agressie in geduwd. Tot nu toe hebben de Russische autoriteiten en IT-bedrijven afgezien van een oog om oog en tand om tand-vergelding, waarbij de westerse nieuwsbronnen open blijven in Rusland (afgezien van een Duitse krant die pas volgde na het uit de lucht halen van RT DE, zelf niet met behulp van IP-blokken). De Russen blijven in staat om informatie over de situatie in Oekraïne te krijgen van verschillende bronnen - variërend van overheid en onafhankelijke media tot lokale verslaggevers en bewoners ter plaatse, ook via sociale media.

De VS, EU en zijn bondgenoten zijn schuldig aan het schaamteloos aanzetten tot een proxy-oorlog. De gevolgen zullen dan ook niet uitblijven en de komende dagen zullen de tegenmaatregelen niet te overzien zijn.

Schijt aan de overheid.

 


Waarom onze Westerse politieke roeptoeters hun moeder van aller sancties Swift nooit hard kunnen maken voor energie:

25 februari 2022

 

De dreiging om Rusland van Swift (The global provider of secure financial messaging services) te gooien is niet enkel grootspraak maar zou tevens een nooit eerder geziene instorting betekening van de Westerse economie. In de praktijk zou het betekenen dat het Westen de gaskraan voor Rusland zelf dichtdraait waardoor automatisch de industrie stil zal vallen en de burgers in de kou komen te zitten en hun auto aan de kant zullen moeten laten staan. Eenvoudig uitgelegd komt het erop neer: als Europese landen niet meer in staat zijn om hun afname van het Russisch gas en olie te betalen dat Rusland automatisch ook niet meer leveren. Met alle gevolgen van dien.

Het zou economische gewoon zelfmoord zijn om Rusland te weren van Swift. Duitsland de sterkste economie van Europa is voor 56% van zijn gasverbruik afhankelijk van Russisch gas, in Europa is dat 40% politici die denken dat andere landen in staat zijn om het energiegat dat Rusland zou achterlaten kunnen dichten zijn er aan voor de moeite en zijn zich totaal niet bewust van de gevolgen.
Venezuela het land met de grootste olievoorraad ter wereld die tot enkele jaren geleden een groot olieproducerende land was (in 2008 nog goed voor 3,2 miljoen vaten per dag vandaag nog maar één miljoen vaten) produceert zo goed als niets meer, want het land gaat gebukt onder de sancties, jawel ook hier zijn sancties ingesteld door de dictatuur van het vermaledijde Amerika.
Ondertussen zijn de energie prijzen al torenhoog en zitten veel westerse burgers in de problemen en toch weigeren onze politici in te grijpen terwijl deze groep burgers alleen maar aangroeit. De verwachting is dat de energieprijzen nog 25% stijgen. Mocht Rusland gebannen worden van Swift zou dat zelfs een stijging kunnen worden van meer dan 50% op de huidige exuberant prijzen. Verwarmen en autorijden zou dan nog enkel voor de elite nog betaalbaar zijn.
Het is een schande om deze politici en elite te horen zeggen dat de Swift-sanctie er hoe dan ook moet komen. Zichzelf verdedigend in de propagandamedia met de uitspraak “ dat we solidair moeten zijn met het corrupte Oekraïne en dat daarbij democratie wat mag kosten”. WTF hoezo democratie??? In gedachte met wat we tijdens de betogingen in Parijs, Brussel en Ottawa en het sluiten van TV zenders en het corona beleid enz. gezien hebben.
Laat er geen twijfel over bestaan “onze” elite en hun speeltjes de NAVO en EU hebben geen enkele empathie met de burger en dat zullen we de komende tijd op alle gebieden voelen.
De NAVO en EU zijn instellingen die geen vrede brengen, hun bestaan is de oorzaak voor oorlogen! Het zou dan ook een mooi randverschijnsel zijn van de huidige oorlog mochten deze instellingen voor eens en altijd uit elkaar spatten waardoor we ons ook kunnen bevrijden uit de klauwen van de Amerikaanse dictatuur.
Schijt aan de overheid.

 


Nazi groeperingen in Oekraïne Azov-bataljon, Right Sector en Aidar:

25 februari 2022

Azov Bataljon:

Het Azov-bataljon is een extreemrechtse, neonazistische militie die in 2014 in Berdiansk werd opgericht en momenteel zijn hoofdkwartier heeft in Urzuf, oblast Donetsk als een speciale politie-eenheid in de Nationale Garde. Geboren uit de reeds bestaande Patriotten van Oekraïne en de sociaal-nationale vergadering neonazistische groepen, heeft het bataljon diepe ideologische wortels en was het openlijk tegen zowel de separatisten als Kiev in het begin. Een van de belangrijkste beschermheren van de groep is Arsen Avakov, de minister van Binnenlandse Zaken van 2014 tot 2021 die de uitbreiding en latere integratie van paramilitaire troepen in de Nationale Garde mogelijk maakte. Avakov steunde actief de parlementaire kandidatuur van zijn leden, inclusief de neonazi commandant Andriy Biletsky heeft ze in 2016 verdedigd in de media. De verschuiving in leiderschap om deel te nemen aan democratische processen zorgde ervoor dat het bataljon een deel van zijn openlijke oppositie afschudde, nationaliseerde en twee partnerorganisaties vormde: de National Corps Party en het Azov Civil Corps.
Vanwege deze connectiviteit was het de eerste groep die werd genationaliseerd. Er werden hierna pogingen ondernomen om buitenlanders en anti-Kiev extremisten uit te lichten met beperkt succes. Degenen die werden doorgelicht, werden vaak naar het burgerkorps gestuurd, maar de invloed van de nazi's blijft diepgeworteld. De voortdurende nauwe verstrengeling van nazisme, politiek en het bataljon wordt aangetoond door de diepe banden tussen de commandanten en de partij. Zo faciliteert voormalig oud-commandant en huidige leider in het Nationale Korps, Maxim Zhorin, vrijwilligerstraining en werving voor het Bataljon. Hij is op bedevaart gegaan naar plaatsen waar Hitler in het verleden sprak. Bovendien is de huidige commandant Denys Prokopenko vanaf dag één bij de eenheid en handhaaft de partijdige en nazi-cultuur. Het bataljon is verantwoordelijk voor een slachting onder de burgerbevolking van de republieken in de Donbass.
In 2018 rolde het Nationale Korps een nieuw Azov-filiaal uit dat bekend staat als National Druzhyna , een straatbende van ongeveer 600 leden. Deze groep was verantwoordelijk voor meerdere gewelddadige aanvallen op Roma, Joden en andere minderheidsgroepen, evenals politieke tegenstanders, waaronder academici. De grotere organisatie gebruikt de crisis momenteel om haar profiel, werving en politieke vooruitzichten te versterken en is in de loop der jaren productief geweest op sociale media in werving en radicalisering.
Gezien het extremistische karakter van de Azov-beweging, voorheen open revolutionaire posities en actieve radicaliserings- en rekruteringstactieken, is er bezorgdheid over de loyaliteit van de eenheid aan Kiev.

Right Sector:
Opgericht in 2013 als een paramilitaire confederatie, breidde het zich snel uit met een politieke partij en jeugdbeweging. De groep houdt vast aan de antidemocratische, neonazistische en neofascistische revolutionaire ideologie en is een politieke bondgenoot van het Nationale Korps. De paramilitaire vleugel, DUK, bestaat uit twee sotnya (een kozakkeneenheid van 100-150 personen) die vechten in de Donbass. Een opgemerkte ideologische uitgangspunt is de inzet voor de vernietiging van de Russische staat en de oprichting van een pan-Slavische Rusland-Oekraïne-staat.
De groep verzette zich aanvankelijk tegen integratie in nationale krachten; de groep nam echter na 1923 een pagina uit het Hitler-draaiboek en begon deel te nemen aan de democratie met de bedoeling deze te ondermijnen. De commandant Dmytro Yarosh werd parlementslid en drie bataljons werden genationaliseerd en werden uiteindelijk uit elkaar gehaald, hoewel de leden in hun nieuwe eenheden esprit de corps behouden met hun voormalige kameraden en het niet-strijdende medische bataljon intact blijft.
Vijf sotyna van de DUK blijven echter actief en onafhankelijk van de nationale krachten, blijven zich verzetten tegen pogingen van de regering om te integreren en worden actief ondersteund door de partij Rechtse Sector in Kiev, en wordt weerspiegeld op de partijwebsite. De organisatie heeft ook 25 sotnya in reserve voor elk gebied. De DUK staat momenteel onder bevel van Andriy Stempitsky "Flyer". Twee sotnya zijn actieve gevechtseenheden in de Donbass en worden getolereerd door de regering. In december 2021 kende Zelensky een right sector commander de Held van Oekraïne award toe, de hoogste nationale onderscheiding van het land. Deze eenheden zijn echte paramilitaire eenheden in Oekraïne met zware oorlogsmisdaden op hun conto.
Hoewel de organisatie zeer beperkte nationale steun geniet, gebruikt ze, net als Azov, de crisis om haar profiel en macht te versterken. Het onafhankelijke karakter, de extreme anti-Russische ideologie en de aanwezigheid aan de frontlinies vormen een aanzienlijk risico op escalatie. Terwijl Russische en separatistische krachten escalatie opvoeren in de hoop een invasie te rechtvaardigen, zou een niet-verantwoordelijke extremistische groep die stilzwijgend wordt gesteund door Kiev wat voer kan zijn voor de invasie  Poetin.

Aidar:
Het Aidar Bataljon is opgericht in 2014 en is ondergeschikt aan de 53e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade en is gestationeerd in Sievierodonetsk.
Na het aanvankelijke verzet tegen terugtrekking in 2015 en nationalisatie en een korte confrontatie met het Oekraïense reguliere leger, stemde het grootste deel van het bataljon toe. Holdouts sprongen van de ene onafhankelijke militie naar de andere, van wie velen in Right Sector terechtkwamen. Aidar was de laatste militie die werd ingelijfd. Het is momenteel officieel bekend als het 24e aanvalsbataljon van de Oekraïense strijdkrachten.
De krijgsmacht heeft een geschiedenis van schurkenstreken na integratie. In 2017 blokkeerden het en het inmiddels ontbonden Donbas-bataljon de DPR en LPR en creëerden ze een energiecrisis in Oekraïne. Deze blokkade werd al snel krachtig doorbroken door Oekraïense troepen, maar later officieel gemaakt vanwege de politieke macht van het Maidan-veteranendistrict.
Het heeft aanzienlijke internationale kritiek gekregen vanwege zijn rol in mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Hoewel het geen eigen politieke arm heeft, dienden voormalige leden zoals Sergei Melnichuk tot 2019 als parlementslid. Ondanks haar geschiedenis heeft deze groep het kleinste profiel en geen echte ideologische buiging. Het vormt minder een risico voor de overheid dan de andere eenheden in het geval van een invasie. Russische dekking gericht op de bewegingen van de 53rd frame zien het als voorbereiding op een offensief. 

Schijt aan de overheid. 

 


Donbass-onafhankelijkheid is het resultaat van acties waarbij de VS, EU en de NAVO hun macht en invloed willen uitbreiden:

23 februari 2022

 

De zich ontvouwende Oekraïense crisis is het product van een door de EU en VS gesponsorde en georkestreerde coup in 2013/2014 naar aanleiding van het niet-ondertekenen van een associatieovereenkomst tussen Oekraïne en de Europese Unie en het daaropvolgende beleid van de VS en zijn NAVO-bondgenoten. Uit twee verschillende peilingen in december 2013 blijkt dat de uitslagen
45% en 50% van de Oekraïense bevolking de protesten steunt, terwijl tussen de peilingen wezen op 42% en 50% tegenstanders.
Onder deze omstandigheden moet de erkenning door Rusland van de soevereiniteit voor Donbass worden afgemeten aan het gevaar van niets doen, een passiviteit die duidelijk een echte humanitaire catastrofe in de Donbass mogelijk zou maken. Daarnaast werd Moskou geconfronteerd met duidelijk geopolitiek gevaar dat werd gevormd door de militaire bedoelingen van het NAVO-marionettenregime van Kiev in zijn gezamenlijke operaties met de NAVO voor de deur van Rusland.

Het begrip van het Westen van de situatie is echter "beperkt". Het meest verrassende geval is de opmerking van Duitse kanselier Olaf Scholz, dat de waarschuwing van Rusland voor de voortdurende genocide in Oost-Oekraïne door het leger van Kiev en de Oekraïense nationalistische nazi militie Azovbataljon, afdoet als "belachelijk". Als Duitser zou hij beter moeten weten. Het Azovbataljon is verantwoordelijk voor duizenden doden en martelingen onder de Russisch sprekende ex-Oekraïense bevolking.

Hoewel de VS, het VK en de EU niet luisteren naar de argumenten van Rusland, kunnen ze niet veel verder gaan in het demoniseren van Rusland. Biden zei “wie denkt hij dat hij (Poetin) in godsnaam wel is”? Mijn retorische vraag is “wie denkt Biden dat hij is? Dat hij de ganse wereld zijn dictaat kan opleggen.” De seniele man is een fossiel die reeds steendood is maar het blijkbaar zelf nog niet weet. Een president onwaardig en een schande voor de Amerikaanse bevolking.

Een crapuleuze nitwit die in geschiedenisboeken te boek zal komen te staan als losgeslagen gek.

"We hebben de bodem al bereikt met een clown als Oekraïense president en een bokser met kapot geslagen hersenen als burgemeester van Kiev. Maar Rusland serieus nemen?
Wat de erkenning van de Krim en donbass betreft, hebben de VS en de NAVO een solide juridisch precedent geschapen toen ze de soevereiniteit van Kosovo erkenden en de regio uit Servië sneden. Wat niet meer of minder is dan wat Rusland nu doet met het erkennen van de twee Donbass Republieken. De erkenning van onafhankelijkheid op basis van het volksmandaat van de Donbass-Republieken en het recht op zelfbeschikking is een zeer sterk juridisch argument.

Het is zeer beschamend voor de Verenigde Staten en zijn slippendragers om te proberen nee te zeggen erkenning van de twee Republieken, want Servië staat klaar om Kosovo terug in te nemen. Best grappig (mochten er niet zoveel mensenlevens op het spel staan) hoe de VS en hun trawanten met twee maten en twee gewichten meten, en dat gaat hen zuur opbreken, in de vorm van een terugkerende boemerang die recht in hun elitesmoel zal exploderen!
Schijt aan de overheid.